- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

της ΑΡΓΥΡΩΣ ΚΥΠΡΑΙΟΥ*

Η χρήση ενθεμάτων υαλουρονικού οξέος, αντί μιας κανονικής Ρινοπλαστικής, είναι συχνά απογοητευτική, καθώς δεν μπορεί να δώσει το ίδιο αποτέλεσμα στο σχήμα της μύτης και τη λειτουργία της και στις μικρές διορθώσεις απαιτείται η συχνή επανάληψή της.

 

Με αυτό τον τρόπο, ο ενδιαφερόμενος όχι μόνο δεν βλέπει το αποτέλεσμα που θα περίμενε, αλλά, με τον χρόνο, ξοδεύει αρκετά χρήματα.

Τα ενέσιμα ενθέματα υαλουρονικού οξέος χρησιμοποιούνται εδώ και δεκαετίες για να διορθώνουν μικρές ατέλειες της μύτης και από τον αμερικανικό οργανισμό φαρμάκων χρησιμοποιούνται, κυρίως, για το γέμισμα των ρινοχειλικών αυλακώσεων και των ρυτίδων.

Ανάλογα με την εμπειρία του χειρουργού τα συγκεκριμένα ενθέματα χρησιμοποιούνται κυρίως για τη διόρθωση ουλών, για την αύξηση των χειλιών και για τους μαύρους κύκλους γύρω από τα μάτια.

Ακόμη, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αυξητικής της ράχης ρινός (περίγραμμα της μύτης) και για διορθώσεις μικρών ελλειμμάτων τραύματος ή προηγούμενης «κακής» Ρινοπλαστικής, ασυμμετρίας ή μικρής κοιλότητας. Ακόμη για την προβολή της κορυφής ή την ομαλοποίηση ενός ρινικού ύβου (καμπούρα).

Η διάρκεια των ενέσιμων εμφυτευμάτων, που είναι μικρή (έως 1 έτος), είναι στα υπέρ της χρήσης υαλουρονικού οξέος, καθώς το αποτέλεσμα, αν δεν μας αρέσει, είναι αναστρέψιμο.

Τα αποτελέσματα είναι άμεσα (είναι εμφανή την ίδια την ημέρα της εφαρμογής), δεν χρειάζεται νάρκωση ή νοσηλεία και ο ενδιαφερόμενος μπορεί άμεσα να επανέλθει στην εργασία ή τις δραστηριότητές του.

Το υλικό, τέλος, απορροφάται από το σώμα και το σχήμα της μύτης επανέρχεται σταδιακά στην αρχική του μορφή.

Στα κατά της χρήσης συμπεριλαμβάνεται το γεγονός πως δεν είναι μόνιμα και οι ασθενείς θα πρέπει κάθε έξι μήνες να εξετάζονται για μια νέα επανεκτίμηση και θεραπεία.

Η μη χειρουργική Ρινοπλαστική δεν μειώνει το μέγεθος της μύτης, δεν στενεύει το πλάτος της ή το ακρορρίνιο, δεν αντιμετωπίζει τη λοξή παρεκτοπισμένη μύτη.

Ακόμη, πάντα υπάρχει ο κίνδυνος για οίδημα, μελανιά ή ερυθρότητα (εάν χρησιμοποιήσουμε υδροξυαπατίτη τα αποτελέσματα διαρκούν 12 – 24 μήνες).

Η χρήση μόνιμων υλικών, όπως η σιλικόνη, δεν ενδείκνυται για τη μύτη, επειδή συνοδεύεται από πιθανότητα φλεγμονών, κοκκιωμάτων και αντιδράσεων του δέρματος, με πιθανότητα παραμορφώσεων.

Για μικρές διορθώσεις, αν θέλουμε να είναι μόνιμες, είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσουμε τμήμα περιτονίας ή χόνδρου από τον ίδιο τον ασθενή.

 

 

*ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

 

Αργυρώ Κυπραίου

Μπουμπουλίνας 31-33, Πειραιάς

τηλ. 210 4523738, 6932200011

mail: argyrokypraioy@gmail.com, www.faceanatomy.gr

https://www.facebook.com/profile.php

- Διαφήμιση -