- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

 

Από το www.iglyfada.gr

Μπορεί να έρχεται ένα βροχερό τριήμερο, αλλά το καλοκαίρι ουσιαστικά είναι ήδη εδώ! Όσο περνούν οι μέρες και η ζέστη αυξάνεται όλο και περισσότεροι λουόμενοι εμφανίζονται στη Γλυφάδα για να κάνουν το μπάνιο τους.

Για αυτό το λόγο εδώ και μέρες συνεργεία του Δήμου Γλυφάδας εργάζονται εντατικά στις ακτές: Καθαρίζουν, περιποιούνται τα δέντρα που φύτεψε πρόσφατα ο Δήμος και τοποθετούν εκατοντάδες ψάθινες ομπρέλες σε όλο το μήκος της δημοτικής παραλίας της Γλυφάδας, ώστε ο κόσμος που θα κατεβαίνει στη θάλασσα τώρα το καλοκαίρι για να απολαύσει το μπάνιο του να μπορεί να κάθεται αναπαυτικά, στη σκιά.

Η χαρά όλων, μάλιστα, είναι ακόμα μεγαλύτερη μιας και πριν λίγες ημέρες ανακοινώθηκε και επίσημα, από τα πλέον αρμόδια χείλη, πως η θάλασσα στην περιοχή της Γλυφάδας έχει καθαρίσει εντελώς από τη ρύπανση που είχε προκαλέσει τον περασμένο Σεπτέμβριο το ναυάγιο του «Αγία Ζώνη ΙΙ» και για αυτό άλλωστε, η Γλυφάδα κατάφερε να πάρει για 2η συνεχή χρονιά τη «Γαλάζια Σημαία», το πλέον διεθνώς αναγνωρισμένο οικολογικό σήμα ποιότητας των ακτών για την 1η, τη 2ηκαι την 3η παραλία της.

Η Δημοτική Αρχή Γλυφάδας, όλο αυτό το διάστημα, φροντίζει ώστε οι ακτές να καθαριστούν πλήρως και να είναι έτοιμες να υποδεχτούν τον κόσμο και σε συνεργασία με το Λιμεναρχείο Σαρωνικού και με επίσημους επιστημονικούς φορείς (ΕΛΚΕΘΕ) συνέβαλε ώστε να αποκατασταθεί η καθαρότητα στις ακτές και στη θάλασσα της περιοχής.

Έτσι, πλέον, ο κόσμος μπορεί να επισκέπτεται άφοβα τις δημοτικές παραλίες της πόλης, όπου η πρόσβαση είναι ελεύθερη για όλους, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα λειτουργήσει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Seatracστην 3η παραλία της Γλυφάδας, ένας πρότυπος μηχανισμός από ράγες σταθερής τροχιάς, ώστε τα ΑμΕΑ να έχουν πρόσβαση στη θάλασσα και να μην ταλαιπωρούνται. Πέρυσι, μάλιστα, το Seatrac της Γλυφάδας είχε τις περισσότερες χρήσεις από όλους τους αντίστοιχους μηχανισμούς σε όλη τη χώρα!

- Διαφήμιση -