- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 15 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 15 Λεπτά

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα  Αντωνάκου, καθώς και ο  Χειρουργός, Γυναικολόγος – Ογκολόγος – M.D., FΑCOG – Δημιουργός της Αμκε AWARE & Επικεφαλής του Kινήματος Endomarch στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης, σε συνέντευξη τύπου, που παραχώρησαν στο φουαγιέ του Δημοτικού Θεάτρου, ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή για δεύτερη χρονιά του αγώνα δρόμου Endomarch Piraeus Night Run/March /Walk by VITA,  το Σάββατο 16 Ιουνίου,  στις 20:00, με αφετηρία και τερματισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση  του κοινού  για την ενδομητρίωση.

Ο αγώνας δρόμου διοργανώνεται από την AμΚΕ “AWARE” (για την ενημέρωση και πρόληψη των χρόνιων γυναικολογικών παθήσεων), στο πλαίσιο του παγκόσμιου κινήματος ENDOMARCH WORLDWIDE και έχει τη στήριξη του Δήμου Πειραιά.

Οι  δρομείς που θα συμμετάσχουν μπορούν να επιλέξουν να τρέξουν 5 χλμ. ή 10 χλμ. ή 2,5 χλμ. πορεία. Η συμμετοχή είναι ταυτόχρονα και μια στήριξη στη γυναικεία υγεία και ένα μήνυμα αλληλεγγύης για τη χρόνια πάθηση της ενδομητρίωσης.

Το Κίνημα, ENDOMARCH WORLDWIDE, που έχει πλέον εξαπλωθεί σε πάνω από 63 πόλεις-χώρες του κόσμου, αποτελεί μια παγκόσμια κίνηση ευαισθητοποίησης για την άγνωστη πάθηση της ενδομητρίωσης, που αφορά εκατομμύρια γυναίκες στην Ελλάδα και στον υπόλοιπο κόσμο.

Δηλώσεις συμμετοχής: www.endomarch.gr – κόστος 5 ευρώ.

Ας σημειωθεί ότι μέρος των εσόδων θα διατεθεί στην Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμήν».

Ο αγώνας δρόμου γίνεται και με τη στήριξη της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μωραλης, δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος, γιατί για δεύτερη χρονιά ο Πειραιάς φιλοξενεί τον νυχτερινό αγώνα δρόμου, με σκοπό την ενημέρωση  και την ευαισθητοποίηση του κόσμου για την ενδομητρίωση.

Ανέφερε ότι πέρσι είχε μεγάλη επιτυχία αφού συμμετείχαν –όπως είπε-  2.000 πολίτες άνδρες και γυναίκες με τα παιδιά τους, επαγγελματίες δρομείς και ερασιτέχνες.

Η ενδομητρίωση τόνισε ότι είναι μια άγνωστη και μια ύπουλη πάθηση, χωρίς ορατά συμπτώματα κι είναι δύσκολο να διαγνωστεί.

Γι αυτόν τον λόγο -πρόσθεσε – οποιαδήποτε πρωτοβουλία που συμβάλλει στην ενημέρωση γι αυτήν την ασθένεια είναι ιδιαιτέρως  σημαντική.

Φέτος, σημείωσε ο Δήμαρχος Πειραιά, ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου, στις 8 το βράδυ, με εκκίνηση και τερματισμό το γήπεδο Καραϊσκάκη.

Περιλαμβάνει αγώνα δρόμου 5 και 10 χιλιομέτρων, αλλά και μια πορεία 2,5 χιλιομέτρων με καθαρά συμβολικό χαρακτήρα.

Ο κ. Μώραλης δήλωσε με περηφάνια ότι θα λάβει μέρος στον αγώνα. Αναφερόμενος στη διαδρομή, η οποία περνά μέσα από το Μικρολίμανο και κατεβαίνει τον περιφερειακό της Καστέλλας, τη χαρακτήρισε μια πολύ όμορφη διαδρομή.

Ο αγώνας αυτός -υπογράμμισε – πραγματοποιείται  στο πλαίσιο του κινήματος “ENDOMETRIOSIS WORLDWIDE”, το οποίο δραστηριοποιείται σε πάνω από 63 πόλεις  σε όλον τον κόσμο για την ενημέρωση της κοινής γνώμης σε σχέση με την ενδομητρίωση.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον γιατρό κ. Xείλαρη και τη μη κερδοσκοπική εταιρεία «AWARE» που έχει την πρωτοβουλία  στην Ελλάδα για τη σημαντική αυτή δράση.

Ο Δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε τη στήριξη και του Δήμου και του Ο.Π.Α.Ν. σε αυτήν την προσπάθεια, αλλά και σε κάθε άλλη προσπάθεια ενημέρωσης είτε αφορά μία πάθηση είτε άλλα κοινωνικά ζητήματα.

Τέλος, κάλεσε τους  δημότες Πειραιά, αλλά και της Αττικής να έρθουν και να λάβουν μέρος στον αγώνα,  ευχαριστώντας όλους εκείνους που συνέβαλλαν  για να υλοποιηθεί και αυτός ο αγώνας.

 

 

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, αναφερόμενος στον «Καλό Ποιμένα», τόνισε  ότι είναι μια δομή της πόλης που πρέπει να έχει τη διαρκή στήριξη όλων.

Όπως ανέφερε ο σκοπός είναι η στήριξη των υπηρεσιών που προσφέρει ήδη στα κακοποιημένα παιδιά, αλλά και γιατί υπάρχει η φημολογία  από το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι η δομή πρόκειται να αλλάξει χαρακτήρα, παρέχοντας υπηρεσίες σε παραβατικά παιδιά, χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη, στο υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, τι θα γίνουν τα κακοποιημένα παιδιά.

Δήλωσε για άλλη μια φορά  τη στήριξή του στη δομή του Ιδρύματος ανηλίκων  «Καλός Ποιμήν» και στο έργο του Προέδρου Αντιεισαγγελέα κ. Ποιμενίδη και της Διευθύντριας κυρίας Κουζούμη.

Η ενίσχυσή του μέσω του αγώνα για την ενδομητρίωση – πρόσθεσε ο κ. Μώραλης – είναι σημειολογική, για την παραμονή του ιδρύματος στην πόλη του Πειραιά.

O Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ζήτησε την κατανόηση των πολιτών που θα υποστούν μία μικρή ταλαιπωρία, όπως είπε.

Ο Δήμος Πειραιά –πρόσθεσε- έκανε 4-5 δρομικά  τον χρόνο και πρέπει να μπουν  στη ζυγαριά, από τη μία μεριά το μήνυμα με τη συμμετοχή χιλιάδων ανθρώπων και από την άλλη, η ταλαιπωρία μισής ή μιας ώρας για ένα κατάστημα ή για έναν κάτοικο και να διαπιστωθεί τι βαραίνει πιο πολύ.

Η άποψη της Δημοτικής Αρχής –είπε- είναι ότι βαραίνει ο αθλητισμός, βαραίνει το μήνυμα.

 Εξάλλου, υπάρχουν καθημερινές ταλαιπωρίες χειρότερες από ένα δρομικό.

 Ο κ. Μώραλης δεν θεώρησε σημαντικό το να υποστεί κάποιος στο Μικρολίμανο,  από όπου θα περάσουν οι δρομείς μία ταλαιπωρία μισής ή μιας ώρας, μπροστά στον σκοπό ενός δρομικού ή μιας άλλης δράσης.

Η Δημοτική Αρχή έχει κάνει -όπως είπε- την επιλογή της: θέλει δρομικά κινήματα, θέλει εκδηλώσεις όπως των Ημερών Θάλασσας, που όπου γίνονται υπάρχει μία μικρή ταλαιπωρία για τους γύρω κατοίκους ή επιχειρηματίες.

Μπροστά στο ευρύτερο καλό και σκοπό αυτό είναι κάτι υποδεέστερο τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μώραλης.

 

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου,  τόνισε ότι το δρομικό του νυχτερινού αγώνα καλύπτει το τρίπτυχο που έχει θέσει η Δημοτική Αρχή: αθλητική δραστηριότητα – κοινωνικό μήνυμα- φιλανθρωπικός σκοπός.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα τον κύριο και την κυρία Χείλαρη για τη συνεργασία που έχουν αυτά τα δύο χρόνια για τη διοργάνωση αυτού του αγώνα δρόμου.

Όπως ανακοίνωσε – η κα  Αντωνάκου –  μέρος των εσόδων θα διατεθεί στον «Καλό Ποιμένα», ένα ίδρυμα με πλούσιο έργο, που εδρεύει στα Καμίνια.

Κάλεσε τον κόσμο να συμμετάσχει, υπογραμμίζοντας ότι ο στόχος φέτος είναι οι συμμετοχές να ξεπεράσουν τις 2000.

Τέλος, εξέφρασε την πεποίθησή της ότι ο κόσμος που θα συμμετάσχει θα ευχαριστηθεί τρέχοντας στο πανέμορφο παραλιακό μέτωπο Καστέλλας – Μικρολίμανου.

Ο Χειρουργός, Γυναικολόγος – Ογκολόγος – M.D., FΑCOG – Δημιουργός της Αμκε AWARE & Επικεφαλής του Kινήματος Endomarch στην Ελλάδα κ. Γεώργιος Χείλαρης,ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, την Πρόεδρο του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου και τον Δήμο Πειραιά για τη ζεστή αγκαλιά- όπως είπε – που προσφέρει για δεύτερη συνεχή χρονιά για την πραγματοποίηση ενός πολύ αγνού σκοπού:  «να τρέξουμε, να περπατήσουμε, να ενημερώσουμε τον κόσμο γι αυτήν την ύπουλη ασθένεια της ενδομητρίωσης». Ευχαρίστησε επίσης τους χορηγούς :  το περιοδικό «Vita», την LAMDA DEVELOPMENT, το Stoiximan.gr και όλους τους υποστηρικτές  της πρωτοβουλίας. Ο κ. Χείλαρης ανέφερε ότι κάτι που επαναλαμβάνεται παύει να είναι σύμπτωση. Δεν γίνεται για να εντυπωσιάσει, αλλά γίνεται για την ουσία του θέματος. Πάντα είναι ωραία να συνδυάζεται – πρόσθεσε- μια δράση που έχει ένα μήνυμα να περάσει με έναν αγώνα δρόμου.  Δήλωσε ότι στόχος είναι η ενημέρωση  για την ενδομητρίωση.  Ανακοίνωσε ότι φέτος έχουν στείλει πολλά email  γυναίκες στο  ENDOMARCH GREECE, πράγμα που σημαίνει – όπως είπε – ότι η προσπάθεια «πιάνει τόπο». Επίσης, ανέφερε ότι γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία ρωτάνε πληροφορίες για θεραπείες και αντιμετώπιση της ασθένειας. Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι σε συνεργασία με τον Δήμο Πειραιά, η ενημέρωση περνάει με τον πιο ωραίο τρόπο, που είναι το τρέξιμο.

 

Επίσης, χαιρετισμό απηύθυνε η Διευθύντρια του περιοδικού «VITA», του ονομαστικού χορηγού του αγώνα κα  Φωτεινή Βασιλοπούλου.

Για την υποστήριξη του κ. Ε. Μαρινάκη και του Ολυμπιακού ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, τόνισε την επιθυμία από την πρώτη στιγμή του ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού κυρίου Μαρινάκη, επειδή γεννήθηκε  και μεγάλωσε στον Πειραιά, είναι εδώ οι εταιρείες του, να βοηθήσει την πόλη μέσω της συμμετοχής του στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και με χορηγίες της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ή του ίδιου προσωπικά , οι οποίες κάνουν τη διαφορά στην πόλη. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα δύο πρώτα χρόνια της δημοτικής αρχής που βρήκε σε άσχημη κατάσταση τα οικονομικά του Δήμου και τόνισε ότι η βοήθεια του κ. Μαρινάκη ήταν καθοριστική να γίνει πιο όμορφη η πόλη, να γίνουν  παιδικές χαρές, πλατείες, να γίνει το Μνημείο Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου,  η ανάπλαση της πλατείας Αλεξάνδρας, να φυτευτούν φοίνικες, να γίνουν καλοκαιρινά caps για παιδιά εντελώς δωρεάν,  το γήπεδο της Αμοργού στα Καμίνια και πολλά άλλα.

Επίσης, η συμμετοχή  του Ολυμπιακού σε κάθε προσπάθεια μαζικού αθλητισμού είναι δεδομένη.  Ο κ. Μώραλης επεσήμανε ότι ο φορέας «Ολυμπιακός» με τον Πειραιά είναι απόλυτα συνδεδεμένος ιστορικά στη διαδρομή του. Είναι ο καλύτερος πρεσβευτής. Ο Ολυμπιακός – πρόσθεσε ο Δήμαρχος Πειραιά- δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Είναι Ολυμπιακός με τόσα ολυμπιακά αθλήματα, με προσφορά στην πόλη, με παραγωγή αθλητισμού, με ακαδημίες, με κοινωνική προσφορά τεράστια. Τέλος, εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο Ολυμπιακός θα είναι δίπλα στη δημοτική αρχή και θα συνεχίσει να βοηθάει μέχρι τη λήξη της περιόδου.

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, για τα αθλητικά δρώμενα στην πόλη του Πειραιά, τόνισε πως είναι επιλογή του Δήμου Πειραιά να μην διοργανώνονται πολλά αθλητικά δρώμενα, λόγω των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Πειραιά. «Διοργανώνουμε 3 με 4 δρώμενα το χρόνο, αλλά συνολικά οι αθλητικές εκδηλώσεις, ακόμα και σε θαλάσσια αθλήματα, με ιστιοπλοϊκούς ομίλους, στην πισίνα, σε παραλίες, σε πλατείες, σε γήπεδα, ξεπερνούν τις 30 κάθε χρόνο». Η κα Αντωνάκου σημείωσε πως οι αθλητικές εκδηλώσεις απευθύνονται σε δημότες όλων των ηλικιών. «Στόχος μας είναι να τις αυξήσουμε και να διοργανώνουμε πρωτότυπα αθλητικά event», σημείωσε η κα Αντωνάκου.

- Διαφήμιση -