- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Η Ελλάδα γιορτάζει σε κάθε γωνιά της στις 15 Αυγούστου. Η Κοίμηση της Θεοτόκου είναι μία από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Φέτος, όπως και κάθε καλοκαίρι, οι πιστοί θα γιορτάσουν περήφανα και ταπεινά τον θάνατο της Θεοτόκου, την ταφή, την ανάσταση και τη μετάστασή της στους ουρανούς.

Όπως και σε όλα τα σημεία της Ελλάδας, έτσι και οι εκκλησίες της Αττικής ακτής έχουν την τιμητική τους. Τι καλύτερο λοιπόν, από έναν όμορφο απογευματινό περίπατο που μπορεί να καταλήξει στην πιο κοντινή εορτάζουσα  εκκλησία. Ανάψετε ένα μικρό κεράκι και αναλογιστείτε τη ζωή, τη θυσία, την ανθρώπινη αποστολή.

panagitsa_Palaio_faliro1

Μια από τις πιο όμορφες και δημοφιλής εκκλησίες των νοτίων προαστίων είναι η «Παναγίτσα» του Παλαιού Φαλήρου.

Είναι χτισμένη σε μια πανέμορφη τοποθεσία. Δεν θα δυσκολευτείτε να την προσεγγίσετε είτε πηγαίνοντας με τα πόδια είτε με το αυτοκίνητο.

Στη συγκεκριμένη ενορία λειτουργεί το «Σπίτι Γαλήνης», που προσφέρει πολλές μερίδες φαγητού καθημερινά και έκτακτα βοηθήματα σε οικονομικά ασθενείς και άπορους συνανθρώπους μας.

1-960x740-0-img3539

Στη Βάρκιζα μπορείτε να επισκεφτείτε την εκκλησία της Κοίμησης της Θεοτόκου.

Μια όμορφη και μεγάλη εκκλησία, λίγο πιο πάνω από τη Λεωφόρο Ποσειδώνος. Οι εργασίες ανεγέρσεως ολοκληρώθηκαν κατά το τέλος 1969. H κτητορική επιγραφή μας πληροφορεί πάνω από την κεντρική είσοδο του Ιερού ναού: «Ἀνηγέρθη ἐκ βάθρων ὁ Θεῖος καί Πάνσεπτος οὗτος Ναός τῆς Κοιμήσεως τῆς Ὑπεραγίας Θεοτόκου διά δαπάνης τοῦ εὐσεβοῦς χριστιανοῦ Δημητρίου Δελῆ, εἰς μνήμην τῶν γονέων Ἀντωνίου καί Βασιλικῆς καί τῶν αὐταδέλφων αὐτοῦ Γεωργίου καί Νικολάου ἐν ἔτει σωτηρίῳ απξθ».

Iwannis

Στη Λεωφόρο Ειρήνης 29 στην Ηλιούπολη, συναντάς την εκκλησία του Ιερού Ναού της Κοίμησης της Θεοτόκου. Εκεί οι εορτασμοί για τη μεγάλη γιορτή θα αρχίσουν από την Παρασκευή 14 Αυγούστου, θα κορυφωθούν ανήμερα της Παναγίας με Όρθρο και Πανηγυρική  Αρχιερατική Θ. Λειτουργία μετά Αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου, και θα ολοκληρωθούν τη Δευτέρα 17 Αυγούστου με τον Εσπερινό και τη μικρή Παράκληση της Παναγίας.

2012.01.19_665997

Άλλη μια εκκλησία που έχει την τιμητική της στις 15 του Αυγούστου: ο Ιερός Ναός Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Δικηγορικών) στην Γλυφάδα.

Η εκκλησία κτίσθηκε το 1929 όταν η περιοχή ανήκε σε οικοδομικό συνεταιρισμό των Δικηγόρων της περιοχής. Το Σάββατο θα ανοίξει τις πύλες της στους πιστούς, για άλλη μία πανηγυρική γιορτή αφιερωμένη στην μητέρα του Ιησού Χριστού.

Μέτα από τη βόλτα σας, τον καφέ ή το μπάνιο σας μια ευλαβική επίσκεψη σε μια από τις εκκλησίες της περιοχής θα σας κάνει να νιώσετε πιο όμορφα…

 

- Διαφήμιση -