- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Τα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής «Εξορία από την ωραιοποίηση» της Σάντρας Τσιλιγγερίδου θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου στις 19:00, στην πολιτιστική αίθουσα «ΙΩΝΙΑ» (Λεωφ. Κ. Καραμανλή 18, πλησίον Δημαρχείου Βούλας). Πρόκειται για μία καλλιτεχνική προσέγγιση στους μηχανισμούς άμυνας της ανθρώπινης ύπαρξης που μέσα από 24 έργα μικτής τεχνικής τυπωμένα σε metal print, τα χρώματα ζωντανεύουν σε αντιπαράθεση με τα σχήματα, αποδίδοντας δύσκολες ανθρώπινες καταστάσεις.

Η δημιουργός εντοπίζει παιδικά τραύματα και υπαρξιακές αγωνίες, τις αποτυπώνει με μια αφηγηματική ζωγραφική και μια φίνα ειρωνεία, τοποθετώντας τον εαυτό της ως «φιγούρα παρατηρητή» φιλτράροντας με αυτό τον τρόπο την ουσία της θεματολογίας της.

Μέσα από τα έργα καθένας μπορεί να δει κομμάτια του εαυτού του, ενώ γίνεται πρόδηλη μια συνεχής εσωτερική αναζήτηση η οποία εκφράζεται και από τα κείμενα που συνοδεύουν τα έργα.

Την έκθεση θα προλογίσουν η συγγραφέας, καθηγήτρια Ψυχολογίας Φωτεινή Τσαλίκογλου και η παιδοψυχίατρος, Γεν. Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναλυτικής Ομαδικής & Οικογενειακής Ψυχοθεραπείας Μίνα Παλαιολόγου.

Η έκθεση θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου έως το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, 11:00 – 20:00.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

- Διαφήμιση -