- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Πλούσιο πρόγραμμα Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων για μικρούς και μεγάλους, διοργανώνει και φέτος ο Δήμος Πειραιά, με στόχο να χαρίσει στιγμές ψυχαγωγίας, αφού, για έναν μήνα, το κέντρο αλλά και οι γειτονιές της πόλης θα γίνουν το επίκεντρο του κεφιού και της διασκέδασης.

Η καθιερωμένη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου θα πραγματοποιηθεί από τον δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου, στις 19:00, δίνοντας το έναυσμα για την έναρξη των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στην πόλη.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά, το Πρότυπο Μουσικό Κέντρο Πειραιά, η χορωδία «Libro Coro» και η Σχολή Χορού «Α. Χατζιάρας». Mετά τη φωταγώγηση του δέντρου, θα ακολουθήσει συναυλία στη συμβολή του πεζόδρομου της Σωτήρος Διός με την Ηρώων Πολυτεχνείου από το συγκρότημα Kings (20:00).

Για τους μικρούς επισκέπτες, στα τέσσερα χριστουγεννιάτικα πάρκα, στη Μαρίνα Ζέας, στην πλατεία Κανάρη, στην πλατεία Παύλου Μελά και στην πλατεία Δωδεκανήσου, θα τους «υποδέχεται» ο ‘Άγιος Βασίλης. Τα παιδιά θα διασκεδάσουν με μια πληθώρα χριστουγεννιάτικων παιχνιδιών, όπως παιδότοπος, τραμπολίνο, carouzel, με συμβολικό αντίτιμο. Σημειώνεται ότι τα χριστουγεννιάτικα πάρκα θα ανοίξουν το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου.

«Ο Πειραιάς φορά τα γιορτινά του και περιμένει μικρούς και μεγάλους να αφεθούν στη μαγεία των εορτών, στέλνοντας μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας», αναφέρει στο μήνυμά του για τις γιορτές ο δήμαρχος Πειραιά, Γιάννης Μώραλης και συνεχίζει: «Είναι μια ευκαιρία για όλους μας να περάσουμε περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές μας. Οφείλουμε, όμως, ειδικά αυτές τις ημέρες, να βρεθούμε ακόμα περισσότερο κοντά και σε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη».

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις εκδηλώσεις:

Για ένα μήνα, από το Σάββατο 8/12 έως την Κυριακή 6/1, μικροί και μεγάλοι θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, με θεατρικά δρώμενα, διαγωνισμούς και πολλές εκπλήξεις. Επιπλέον, στις 22/12 και 24/12, θα πραγματοποιηθεί στη Μαρίνα Ζέας, Εργαστήρι Μαγειρικής για παιδιά, από το Kids Cooking Club με τον σεφ Κυριάκο Μελά.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν συναυλίες από γνωστούς καλλιτέχνες στη Μαρίνα Ζέας, δωρεάν για όλους. Συγκεκριμένα: συναυλία με τον Κώστα Μαρτάκη το Σάββατο 15 Δεκεμβρίου, στις 13:00, συναυλία με τον Γιάννη Ζουγανέλη την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου, στις 13:00, και συναυλία με την Ειρήνη Παπαδοπούλου και τον BO το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, στις 13:00.

Εκδηλώσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες της πόλης μας διοργανώνει η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά. Συγκεκριμένα, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση Συλλογής Παιχνιδιών & Βιβλίων για παιδιά και εφήβους αδύναμων οικονομικά οικογενειών που υποστηρίζονται από την ΚΟΔΕΠ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 16 Δεκεμβρίου, από τις 11.00 έως τις 16.00, στην πλατεία Κοραή, σε συνεργασία με την Ελληνογαλλική Σχολή «Jeanne D’ Arc». Η εκδήλωση περιλαμβάνει μουσικοχορευτικές δραστηριότητες. Συμμετέχει η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά.

Επίσης, το Σάββατο 22 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από την ΚΟΔΕΠ με θέμα: «Βοηθώντας τους άστεγους στον Πειραιά», με στόχο τη συγκέντρωση τροφίμων, ρουχισμού και ειδών υγιεινής για τους άστεγους του Πειραιά, από τις 11:30 έως τις 18:30, στην πλατεία Κοραή.

Τα είδη και από τις δύο εκδηλώσεις θα συγκεντρωθούν στο Γραφείο Εθελοντισμού, στην πλατεία Κοραή (ισόγειο Δημαρχείου Πειραιά).

Επίσης, η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Πειραιά θα πραγματοποιήσει Χριστουγεννιάτικους μουσικούς περιπάτους στο κέντρο και στις γειτονιές της πόλης. Χριστουγεννιάτικες δράσεις για παιδιά θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά, στους Βρεφονηπιακούς Σταθμούς και στα έντεκα Κέντρα Αγάπης και Αλληλεγγύης του Δήμου Πειραιά.

Οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις του Δήμου Πειραιά πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το Δημοτικό Ραδιόφωνο Πειραιά «Κανάλι Ένα 90,4 fm» και με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός.

- Διαφήμιση -