- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Άλλο ένα πολυτελές ξενοδοχείο αποκτά η Αθήνα, καθώς οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου άναψαν πράσινο φως, σύμφωνα με πληροφορίες του economistas.gr, στην αλλαγή χρήσης υφιστάμενου κτιρίου γραφείων επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης.

Ειδικότερα, η άδεια για την αλλαγή χρήσης του κτιρίου που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 109-111 και Φιλοξένου 10 χορηγήθηκε στην εταιρεία G. LYMPERAKIS INVEST O.E.

Πρόκειται για το κτίριο Scriptorium το οποίο απέχει περίπου 366 μέτρα από το σταθμό του μετρό Άγιος Ιωάννης, ακριβώς στα όρια του δακτυλίου.

Το κτίριο έχει κτισθεί σε επιφάνεια οικοπέδου 908 τ.μ. Αποτελείται από 2.851 τ.μ. γραφείων σε 6 ορόφους, 416 τ.μ. ισόγειο χώρο/ αίθουσας πολλαπλών χρήσεων και 2.091 τ.μ. σε τρία υπόγεια που υποστηρίζουν λειτουργικά την ανωδομή με 53 θέσεις στάθμευσης και αποθηκευτικούς χώρους.

Η επένδυση για τη μετατροπή του κτιρίου γραφείων σε ξενοδοχείο εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Να σημειωθεί ότι σε απόσταση λίγων μέτρων βρίσκεται και το κτίριο που στέγαζε παλαιότερα την εφημερίδα Ελευθεροτυπία. Το συγκεκριμένο κτίριο αποκτήθηκε από την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Dimand σε συνεργασία με την Grivalia και προγραμματίζεται να αξιοποιηθεί ως χώροι γραφείων.

Παρ΄ ότι είχε εκφρασθεί ενδιαφέρον για την μετατροπή του σε ξενοδοχείο δεν φαίνεται να προχωρά το σενάριο αυτό, καθώς υφίστανται πολεοδομικοί περιορισμοί.

 

ΠΗΓΗ: www.economistas.gr via www.notia.gr

- Διαφήμιση -