- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Συζητήθηκε στην Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η προσφυγή του Δήμου Αλίμου κατά του Φορέα Διαχείρισης Κοινοχρήστων της Επένδυσης του Ελληνικού, πρόεδρος του οποίου είναι ο δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος (βλέπε σχετικό ρεπορτάζ attica coast) και μέλη του, μέχρι πρόσφατα οι δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας. Οι δύο δήμοι Αλίμου και Γλυφάδας αποχώρησαν από το Φορέα και συνέστησαν δικό τους διαφωνώντας τόσο ως προς τη σύνθεσή του, όπου ο δήμος Ελληνικού – Αργυρούπολης έχει την πλειοψηφία των μελών, όσο και προς τη λειτουργία του (βλέπε www.attica coast.gr)

Μετά τη συζήτηση ο δήμος Αλίμου εξέδωσε σχετική ανακοίνωση στην οποία ο δήμαρχος Ανδρέας Κονδύλης αναφέρει ότι είναι αποφασισμένος αυτός και ο συνάδελφός του της Γλυφάδας να μην επιτρέψουν να λειτουργήσει ο Φορέας με τη σημερινή του μορφή.

Απαντώντας ο Δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης και πρόεδρος του Φορέα Γιάννης Κωνσταντάτος, τον κατηγορεί ότι δεν γνωρίζει τίποτα για τη λειτουργία του Φορέα και ότι “εντέχνως αποκρύπτει” ότι η λειτουργία του ξεκινά αμέσως μόλις μεταβιβαστούν οι μετοχές στον Επενδυτή και όχι όπως ισχυρίζεται όταν θα ολοκληρωθεί η οικιστική του δομή. Αφήνοντας δε σαφείς αιχμές “για προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα”, δηλώνει αποφασισμένος να σταθεί απέναντι “σε όποιους επιχειρήσουν να αλλάξουν το ήδη υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του Φορέα, προκειμένου να φρενάρουν την επένδυση στο Ελληνικό.

Η ανακοίνωση του Δημάρχου Ελληνικού- Αργυρούπολης

Συζητήθηκε στην ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας η αίτηση ακύρωσης που έχει ασκήσει ο Δήμος Αλίμου κατά του «Φορέα Κοινοχρήστων Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού – Αγ. Κοσμά» η λειτουργία του οποίου αποτελεί αναβλητική αίρεση για την εκκίνηση των εργασιών της Επένδυσης στο Ελληνικό.

Κατά της αίτησης ακύρωσης κατέθεσαν υπόμνημα, οι νομικοί εκπρόσωποι του “Φορέα”, του Δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, της ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε., και των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομικών.

Αναφορικά με την ανακοίνωση του Δήμου Αλίμου:

  • O Δήμος Αλίμου πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι ο “Φορέας” αποτελεί νόμο του κράτους και έχει την αποδοχή τόσο της Ελληνικής Πολιτείας και των οργάνων της, όσο και του δήμου Ελληνικού – Αργυρούπολης, στα χωροταξικά όρια του όρια του οποίου θα πραγματοποιηθεί το 90% της Επένδυσης.
  • Ο Δήμος Αλίμου δείχνει να αγνοεί τον τρόπο λειτουργίας και τους σκοπούς του “Φορέα”. Τον ενημερώνουμε λοιπόν ότι ο “Φορέας” θα λειτουργήσει, όχι από την στιγμή που θα χτιστούν οι πρώτες κατοικίες, καταστήματα, κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, αλλά από την επόμενη ημέρα της μεταβίβασης των μετοχών, καθώς δραστηριότητες που εμπίπτουν στις αρμοδιότητές του, (Μαρίνα Ελληνικού, Αθλητικές Εγκαταστάσεις Αγ. Κοσμά) θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
  • Επίσης αγνοεί ότι ένας από τους βασικούς σκοπούς του “Φορέα” είναι η κατάρτιση μελετών και η ανάπτυξη συνεργασιών με τους δήμους, που στα χωροταξικά τους όρια θα πραγματοποιηθεί η “Επένδυση του Ελληνικού”, προκειμένου να “διαχυθεί” το σύγχρονο αστικό περιβάλλον που θα δημιουργηθεί, στις ήδη διαμορφωμένες γειτονιές των δήμων, ενέργειες που θα ξεκινήσουν αμέσως μετά το οικονομικό κλείσιμο της επενδυτικής διαδικασίας. Αν επιθυμεί ο Δήμαρχος Αλίμου μπορεί να απευθυνθεί για περισσότερες λεπτομέρειες στο Δ.Σ. του”Φορέα” .
  • Ο Δήμος Αλίμου επίσης, εντέχνως αποκρύπτει, ότι η λειτουργία του “Φορέα” αποτελεί αναβλητική αίρεση για το ξεκίνημα των εργασιών. Οποιαδήποτε αλλαγή στην λειτουργία του θα προκαλέσει τεράστιες καθυστερήσεις στην επενδυτική διαδικασία.

Εντύπωση έκανε επίσης και η δήλωσή του, ότι είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει(;;;) την λειτουργία του, προσφεύγοντας με συνεχείς αιτήσεις ακυρώσεως στο ΣτΕ.

Οι παρελκυστικές αυτές τακτικές του Δημάρχου Αλίμου, θεωρούνται αναμενόμενες, καθώς στις 5/6/2016, με τον Δήμαρχο Γλυφάδας έδωσαν συνέντευξη στην REAL NEWS για την επένδυση του Ελληνικού και μεταξύ των άλλων αναφέρουν στον δημοσιογράφο ότι ” … ετοιμάζονται να εμποδίσουν με κάθε νόμιμο μέσο την μεταβίβαση της έκτασης στη Lamda Development”.

Ο Δήμαρχος Αλίμου επίσης, κατά δήλωσή του, τόνισε ενώπιον της ολομέλειας του ΣτΕ, ότι βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκο, ώστε να αλλάξει ή να καταργηθεί ο “Φορέας”, η λειτουργία του οποίου αποτελεί αναβλητική αίρεση για την εκκίνηση των έργων.

Ο πρόεδρος του “Φορέα” και δήμαρχος Ελληνικού – Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος θα σταθεί απέναντι σε όποιους επιχειρήσουν να αλλάξουν το ήδη υφιστάμενο νομικό πλαίσιο του Φορέα, προκειμένου να φρενάρουν την επένδυση στο Ελληνικό, ικανοποιώντας προσωπικές στρατηγικές και ιδιοτελή συμφέροντα.

Υ.Σ.: Σε αντίθεση με όσα ψέματα διακινεί ο Δήμαρχος Αλίμου, τον ενημερώνουμε ότι ο “Φορέας” λειτουργεί και συνεδριάζει κανονικά σχεδιάζοντας το επιχειρησιακό του πλάνο για τα επόμενα χρόνια.

- Διαφήμιση -