- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Τις επόμενες ημέρες ξεκινάει ένα από τα μεγαλύτερα έργα που έχουν γίνει  στον Άλιμο.

Πρόκειται για το αντιπλημμυρικό έργο της οδού Κανάρη, με το οποίο θωρακίζεται όλη η περιοχή του Καλαμακίου (αγωγοί και φρεάτια), ώστε να μην πλημμυρίζουν οι ιδιοκτησίες των πολιτών και οι κοινόχρηστοι χώροι (δρόμοι κ.λπ.) στις έντονες βροχοπτώσεις.

 

Εκτός από την οδό Κανάρη, θα κατασκευαστούν φρεάτια και αγωγοί ομβρίων υδάτων σε τμήματα των οδών Χειμάρας, Λευκωσίας, Φιλήμονος, Αμμοχώστου, Λαμπράκη, λεωφ. Καλαμακίου, Μεγ. Σπηλαίου, Παρθενώνος, Αρτέμιδος, Ερεχθείου, Ακροπόλεως, Καρυάτιδων, Παλαμηδίου, Ταξιαρχών, Νίκης, Λυσικράτους, Βαλαωρίτου, Αλαμάνας, Μάνης, Φιλελλήνων, Θεμιστοκλέους, Θουκυδίδου, Μπότσαρη, Φαν Βάικ, Καραϊσκάκη, Αθαν. Διάκου, Αριστοτέλους, λεωφ. Ποσειδώνος, Πολυνείκους.

Το έργο είναι αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, η οποία το δημοπράτησε, το επιβλέπει και το χρηματοδοτεί, με αρχικό κόστος (προ εκπτώσεων) 7.500.000 €, ενώ ο Δήμος συνέδραμε ουσιαστικά στην προετοιμασία και την ωρίμανση του έργου, φτιάχνοντας τις σχετικές τεχνικές Μελέτες και εξασφαλίζοντας εγκρίσεις.

Η διάρκεια εκτέλεσης του έργου είναι 2 έτη, συνεπώς οι εργασίες θα διαρκέσουν μέχρι και το 2023.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δημάρχου Ανδρέα Κονδύλη, όλο αυτό το διάστημα, ο Δήμος θα ενημερώνει διαρκώς τους πολίτες για το πού πρόκειται κάθε φορά να εκτελεστούν εργασίες, ώστε να ελαχιστοποιείται η αναστάτωση και η ταλαιπωρία σε κάθε γειτονιά.

“Ζητάμε εκ των προτέρων την κατανόηση και τη συνεργασία όλων των συνδημοτών μας, καθώς πρόκειται για ένα μεγάλο και σημαντικό έργο υποδομής και πολιτικής προστασίας” λέει ο δήμαρχος

“Τις επόμενες ημέρες ξεκινάνε οι πρώτες εργασίες στην οδό Κανάρη (στο τμήμα από Θεμιστοκλέους ως Φιλήμονος) και στην οδό Θεμιστοκλέους (από Κανάρη ως Μεγίστης).

Στον χάρτη μπορείτε να δείτε με μωβ χρώμα τους νέους αγωγούς που θα κατασκευαστούν και με κόκκινο χρώμα το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων υδάτων, το οποίο θα “κουμπώσει” πάνω στο νέο, κύριο δίκτυο.

Ψάχνεις εφημερεύοντα Φαρμακεία στα νότια;
Ένα μεγάλο “ευχαριστώ” στην Περιφέρεια Αττικής για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη χρηματοδότηση του έργου, στην Περιφερειακή Αρχή Αττικής του Γιώργου Πατούλη, καθώς και στην πρώην Περιφερειάρχη Αττικής Ρένα Δούρου, με την οποία επίσης είχαμε δουλέψει για να ωριμάσει το έργο.

Συνεχίζουμε με ταχύτατα βήματα, για μία πόλη με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, μια πόλη λειτουργική, με ποιότητα ζωής στην καθημερινότητα και σεβασμό στον πολίτη”.

 

ΠΗΓΗ: www.notia.gr

- Διαφήμιση -