- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Διευκρινίσεις σχετικά με τη λίστα αναμονής και τη δυνατότητα εμβολιασμού νωρίτερα έδωσε ο γ.γ. του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία των εμβολιασμών, ο κ. Θεμιστοκλέους γνωστοποίησε ότι οι πολίτες όταν κλείνουν το ραντεβού τους, θα μπορούν να επιλέξουν να μπουν σε λίστα αναμονής και εάν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις τότε θα μπορούν να εμβολιαστούν νωρίτερα. Οι πολίτες θα λαμβάνουν SMS, όπου θα τους λέει το εμβολιαστικό κέντρο που θα μπορούν να μεταβούν και θα επιβεβαιώνουν ή όχι το νέο ραντεβού τους.

«Όταν υπάρχουν αδιάθετες δόσεις στο εμβολιαστικό κέντρο, το σύστημα θα επιλέγει αυτόματα από τα μελλοντικά ραντεβού, έτσι ώστε οι εμβολιασμοί να γίνονται νωρίτερα», εξήγησε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Σε περίπτωση, σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, υπάρχουν αδιάθετες δόσεις πέρα από τη λίστα αναμονής αυτές θα πηγαίνουν στα σώματα ασφαλείας και σε εκπαιδευτικούς. Και οι εκπαιδευτικοί (εκτός από σώματα ασφαλείας) θα ενταχθούν αυτή την εβδομάδα στη λίστα αναπλήρωσης, για εμβόλια που θα μένουν αδιάθετα από εμβολιασμούς που θα αναβάλλονται/ακυρώνονται, τόνισε.

 

Μεταξύ άλλων, ενημέρωσε ότι σήμερα έγιναν ήδη 26.000 εμβολιασμοί και συνολικά έχουν γίνει 1.630.000. Πιο συγκεκριμένα, 1.065.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση -ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης 10,14%, ενώ 565.000 συμπολίτες μας έχουν κάνει και τις δύο δόσεις.
Πηγή: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/pos-lista-anamonis-gia-na-emboliasteite-noritera?utm_source=iefimerida.gr&utm_medium=os&utm_campaign=os_notification_2019

- Διαφήμιση -