- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

ΒΙΟΛΕΤΤΑ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ www.iefimerida.gr

Εμπνευσμένο από τη φυσική ομορφιά και την αστική ζωντάνια της γύρω περιοχής, το Dousmani Building είναι ένα συγκρότημα τεσσάρων διαμερισμάτων στην περιοχή της Γλυφάδας, στα νότια προάστια της Αθήνας, που φέρει την υπογραφή του αρχιτεκτονικού γραφείου Tsolka Architects.

Σχεδιασμένα ως ένα ολοκληρωμένο αρχιτεκτονικό statement, τα διαμερίσματα έχουν ιδιαίτερα εσωτερικά χαρακτηριστικά και είναι κατασκευασμένα σύμφωνα με τα υψηλότερα πρότυπα κατασκευής.

Ξεκινώντας από το ισόγειο, το βουρτσισμένο σκυρόδεμα και η δρύινη είσοδος δίνουν το έναυσμα και το πρότυπο για το κτίριο που ακολουθεί, με τα πρώτα στοιχεία να μαρτυρούν τη μοναδικότητά του με τα εκλεπτυσμένα φυσικά υλικά και χρώματα που έχουν χρησιμοποιηθεί.

Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει το The Greek Foundation, που έχει δημιουργηθεί με στόχο την προβολή και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού διεθνώς, εντός των διαμερισμάτων κάθε επιφάνεια έχει σχεδιαστεί και κατασκευαστεί κατά παραγγελία, με περαιτέρω επένδυση από ξύλο δρυός, δρύινες πόρτες και λεπτές δρύινες οθόνες πλέγματος που διαχέουν και απαλύνουν το φως.

Αυτό που καθορίζει το κτίριο είναι ο προσανατολισμός του, o οποίος εξασφαλίζει τη βέλτιστη έκθεση στο φυσικό φως, με τα παράθυρα από το δάπεδο μέχρι την οροφή να πλαισιώνουν την ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα.

Σε κάθε όροφο, οι ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης είναι σχεδιασμένες έτσι ώστε να ευθυγραμμίζονται τέλεια με τον ορίζοντα, ενώ υπάρχει παράλληλα μεγάλος υπαίθριος χώρος.

Σε κάθε όροφο υπάρχουν ιδιωτικές πισίνες υπερχείλισης.
Οσον αφορά τη διαρρύθμιση του κτιρίου, το ισόγειο είναι μια κατοικία τεσσάρων υπνοδωματίων συνολικής έκτασης 215 τ.μ. με έναν όμορφο διαμορφωμένο κήπο και πισίνα.

Τα διαμερίσματα δύο υπνοδωματίων του πρώτου και δευτέρου ορόφου είναι 140 τ.μ., με προσαρμοσμένες πτυσσόμενες πόρτες που ανοίγουν πλήρως στη βεράντα, φέρνοντας ουσιαστικά το εξωτερικό τοπίο στο εσωτερικό.

 

Το κτίριο ολοκληρώνεται από ένα εκπληκτικό ρετιρέ 110 τ.μ., με μεγάλα παράθυρα που ανοίγουν σε μια εξαιρετικά σύγχρονη, μινιμαλιστική ερμηνεία του παραδοσιακού ελαιώνα που πλαισιώνεται τέλεια από την πλαγιά του λόφου της Γλυφάδας.

 

- Διαφήμιση -