- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

 

ΠΗΓΗ: www.kathimerini.grhttps://www.moneyreview.gr/business-and-finance/33039/ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot/

 

Τη δυνατότητα να ελλιμενίσει μεγάλου μεγέθους σκάφη θα έχει σύντομα η μαρίνα Βουλιαγμένης, καθώς η εταιρεία που μισθώνει για 40 χρόνια τον τουριστικό λιμένα (Αστήρ Μαρίνα Βουλιαγμένης), έλαβε, πρόσφατα, την οικοδομική άδεια για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των χερσαίων υποδομών της έκτασης. Μέσω επένδυσης της τάξεως των 30 εκατ. ευρώ, που θα ολοκληρωθεί σε 20 μήνες από την ημέρα έναρξης των εργασιών αναβάθμισης, η μαρίνα Βουλιαγμένης θα είναι σε θέση να υποδέχεται 59 σκάφη αναψυχής, συμπεριλαμβανομένων super και mega yachts ορισμένα από τα οποία θα είναι μήκους άνω των 60 και 70 μέτρων.

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot0
Το ελικοδρόμιο και άλλες εγκαταστάσεις θα βρίσκονται εκτός των τριών τομέων ανάπτυξης της μαρίνας Βουλιαγμένης

Στους χερσαίους χώρους της μαρίνας Βουλιαγμένης η συνολική προβλεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 4.800 τ.μ., με  υποδομές απαραίτητες για τη λειτουργία της μαρίνας, όπως λιμεναρχείο, τελωνείο και αίθουσα διαβατηρίου να καταλαμβάνουν περίπου τη μισή έκταση. Επίσης, περισσότερα από 15 εμπορικά καταστήματα θα κατασκευαστούν σε 1.000 τ.μ.

Ο τουριστικός λιμένας έχει χωριστεί σε τρεις τομείς. Στον πρώτο, με εμβαδόν 1.971 τ.μ., προβλέπεται η προστασία και αποκατάσταση του φυσικού τοπίου, της αστικής χλωρίδας και πανίδας και στον δεύτερο (6.880 τ.μ.) προβλέπεται η δημιουργία αστικού πρασίνου και η κατασκευή φυλακίου εισόδου και περιπτέρου θέας (belvedere).

Οι νέες αναπτύξεις

Ο τρίτος τομέας, συνολικού εμβαδού 32.879 τ.μ. και μέγιστης επιτρεπόμενης δόμησης 4.800 τ.μ. συγκεντρώνει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επειδή θα φιλοξενήσει τις περισσότερες νέες αναπτύξεις, έχοντας διαιρεθεί σε τέσσερα οικοδομικά τετράγωνα.

Στο πρώτο Ο.Τ., όπου προβλέπεται δόμηση 840 τ.μ., θα υπάρχει το κτήριο διοίκησης, το λιμεναρχείο, το τελωνείο, ο πύργος ελέγχου, ιατρείο, γραφεία, χώροι υγιεινής, εγκαταστάσεις, υπαίθρια αγορά, παρεκκλήσι και υπαίθριοι χώροι στάθμευσης.

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot1
Το κτήριο του πρώτου Οικοδομικού τετραγώνου

 

Στο δεύτερο οικοδομικό τετράγωνο, προβλεπόμενης δόμησης 2.510 τ.μ., θα αναπτυχθούν εμπορικά καταστήματα, καταστήματα παροχής υπηρεσιών (μίνι μάρκετ, τράπεζα, τουριστικό πρακτορείο κτλ.), γραφείο, χώροι υγιεινής, εστιατόρια, αναψυκτήρια, φυλάκιο εισόδου, υπαίθριοι και περίπου 300 υπόσκαφοι χώροι στάθμευσης.

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot2

Η νέα μαρίνα Βουλιαγμένης

Στο τρίτο, θα αναπτυχθούν σε 840 τ.μ., yacht club, εστιατόρια, αναψυκτήρια, γραφεία, εμπορικά καταστήματα, χώροι στάθμευσης και φυλάκιο εισόδου. Στο τμήμα αυτό της μαρίνας υπάρχει, ήδη, το εστιατόριο Moorings (του οποίου τμήμα θα κατεδαφιστεί) και το κτήριο διοίκησης.

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot3

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot4

Στο τέταρτο οικοδομικό τετράγωνο, σε χώρο δόμησης 490 τ.μ., θα δημιουργηθούν κατάστημα ναυτιλιακών ειδών, αποθήκες, χώροι προσωπικού, ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις κτλ.

Σε έκταση ανεξάρτητη των τριών τομέων και με προβλεπόμενη δόμηση 90 τ.μ. θα δημιουργηθεί το ελικοδρόμιο της μαρίνας και αναγκαίες για την λειτουργία της εγκαταστάσεις (π.χ. αποθήκη αντιρρυπαντικού εξοπλισμού, ζώνη εξυπηρέτησης σκαφών κτλ.).

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot5

ayti-einai-i-nea-marina-voyliagmenis-fot6

 

Η διοίκηση του έργου ανήκει στην Hill International, ενώ την αρχιτεκτονική μελέτη της μαρίνας έχει καταρτίσει το γραφείο Aeter.

- Διαφήμιση -