- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Με το σύνθημα «Κολυμπάμε για τη ζωή» ο Δήμος Πειραιά και ο Ο.Π.Α.Ν.,  πραγματοποίησαν για 2η συνεχή χρονιά σκυταλοδρομία κολύμβησης,  στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πειραιά «Ανδρέας Γαρύφαλλος» στα Βοτσαλάκια, με σκοπό  την υποστήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Η σκυταλοδρομία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού «Ημέρες Θάλασσας 2021».

Πρέσβειρες της φετινής διοργάνωσης ήταν τα κορίτσια της γυναικείας ομάδας πόλο του Ολυμπιακού και Πρωταθλήτριες Ευρώπης, με τις κυρίες Ελευθερία Πλευρίτου, Βάσω Πλευρίτου και Μαργαρίτα Πλευρίτου να δίνουν το «παρών» στο δημοτικό κολυμβητήριο, για να στηρίξουν τον κοινωνικό σκοπό της δράσης. Για 2η συνεχόμενη χρονιά συμμετείχε και ο Ολυμπιονίκης Σπύρος Γιαννιώτης, καθώς  και διακεκριμένοι  αθλητές  του υγρού στίβου.

Στη σκυταλοδρομία συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης μαζί με τα παιδιά του, ο Ομοσπονδιακός προπονητής κολύμβησης κ. Νίκος Γέμελος, ο Πρόεδρος του Ο.Π.ΑΝ. κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο Αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Ρέππας, ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πειραιάς-Πόλη Πρότυπο» κ. Νίκος Βλαχάκος.  Επίσης, οι κολυμβητικές ομάδες του Ολυμπιακού και του Εθνικού, αθλητές από τον Α.Ο. Καλαμακίου, μέλη του Εμπορικού  και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, πολίτες  κ.α..

Η συμμετοχή ήταν δωρεάν. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπήρχε η δυνατότητα συνεισφοράς, με όποιο ποσό επιθυμούσε ο καθένας,  στο έργο του Ομίλου.

 

Με στόχο να καθιερωθεί ως θεσμός, το «Κολυμπάμε για τη ζωή», μια ιδέα του Βασίλη Τοκάκη, συμβούλου επικοινωνίας του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, συνέχισε και φέτος την ανθρώπινη αλυσίδα αγάπης και προσφοράς που δημιούργησαν πέρυσι εκατοντάδες αθλητές και πολίτες.

 

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε:

«Η σκυταλοδρομία κολύμβησης που διοργανώνουμε για 2η συνεχόμενη χρονιά στο πλαίσιο του εορτασμού των Ημερών Θάλασσας, είναι μια  πολύ σημαντική πρωτοβουλία, η οποία έχει ως στόχο τη στήριξη του «ΑγκαλιάΖΩ», ενός Ομίλου που επιτελεί σπουδαίο κοινωνικό έργο. Πρόκειται για μια ιδέα του Βασίλη Τοκάκη, του συμβούλου επικοινωνίας μου, ο οποίος έχει νοσήσει από την ασθένεια και σκοπός αυτής της  πρωτοβουλίας είναι να περάσουμε  ένα μήνυμα ότι  η πρόληψη σώζει ζωές. Είναι λοιπόν σημαντικό όχι μόνο να αναγνωρίζουμε τον αγώνα όσων έχουν νοσήσει από καρκίνο, αλλά να συμπαραστεκόμαστε σε  όποια ενέργεια μπορεί να βοηθήσει αυτόν τον σκοπό.  Χαίρομαι για τη μεγάλη συμμετοχή του κόσμου και κολύμπησα κι εγώ προκειμένου να συμβάλω στην επιτυχία της σκυταλοδρομίας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού,  τον  Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, τον προπονητή του Νίκο Γέμελο, τον  Πρόεδρο του  Ο.Π.Α.Ν. Ιωσήφ  Βουράκη, τους Αντιδημάρχους, τους δημοτικούς συμβούλους, τον Όμιλο «ΑγκαλιάΖΩ», όλους όσοι συμμετείχαν καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν στην πραγματοποίηση της σκυταλοδρομίας αγάπης».

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά κ. Ιωσήφ Βουράκης, δήλωσε:

«Φέτος, που είναι η  2η χρόνια της σκυταλοδρομίας  στις Ημέρες Θάλασσας, καταφέραμε να έχουμε  περισσότερες από 250 συμμετοχές, προκειμένου να στηρίξουμε το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που στη δράση συμμετέχουν η γυναικεία ομάδα πόλο του Ολυμπιακού,  ο Σπύρος Γιαννιώτης, μικρά παιδιά  και άλλοι.

Θεωρώ  ότι η σκυταλοδρομία αγάπης θα καθιερωθεί ως  θεσμός και  κάθε χρόνο θα έχει ολοένα και μεγαλύτερη επιτυχία.  Επίσης, είναι πολύ σημαντικό ότι κατά τη διάρκεια της  δράσης υπήρχε η δυνατότητα σε όποιον επιθυμούσε να συνεισφέρει  χρηματικά στο  σπουδαίο έργο του Ομίλου».

 

Η Πρόεδρος του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ κα Αναστασία Πασακοπούλου, δήλωσε:

«Σήμερα, πρώτη Κυριακή του Ιουνίου τυχαίνει να είναι και η Παγκόσμια Ημέρα των Επιβιωσάντων.  Είναι μια ημέρα νίκης για τους ανθρώπους που έδωσαν τη μάχη και βγήκαν ζωντανοί. Είναι επίσης και μια ημέρα μνήμης για εκείνους που έχουν χάσει αυτήν τη μάχη. Ωστόσο, είναι μια ημέρα αγώνα και  πάλης για τους  ανθρώπους που δίνουν τώρα  τον δικό τους αγώνα.

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Πειραιά που έχει κάνει θεσμό την ημέρα αυτήν.

Εύχομαι του χρόνου όλοι να βρισκόμαστε εδώ και να μην λείπει κανείς».

Η Ελευθερία Πλευρίτου σε δήλωσή της, τόνισε μεταξύ άλλων: «Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά γίνεται αυτή η δράση για καλό σκοπό με τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ, μάλιστα μετά από ένα χρόνο αδράνειας που ο κόσμος δεν μπορούσε να αθληθεί. Σήμερα είναι μια πάρα πολύ σημαντική ημέρα γιατί  έχει έρθει ο κόσμος να υποστηρίξει το έργο του ΑγκαλιάΖΩ.  Πιστεύω ότι η σκυταλοδρομία αγάπης θα καθιερωθεί ως θεσμός».

Η Μαργαρίτα Πλευρίτου, σε δήλωσή της, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Είναι μια πολύ ωραία διοργάνωση, βλέπω ότι ο κόσμος την έχει αγκαλιάσει, υπάρχει συμμετοχή και χαιρόμαστε ιδιαίτερα γι΄ αυτό».

Η Βάσω  Πλευρίτου σε δήλωσή της, μεταξύ άλλων, σημείωσε«Το έργο του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ είναι πάρα πολύ σημαντικό γιατί,  μεταξύ άλλων, υπενθυμίζει ότι η πρόληψη σώζει ζωές. Πρόκειται για μια σπουδαία πρωτοβουλία, στο πλαίσιο των Ημερών Θάλασσας».

Ο Ολυμπιονίκης κολύμβησης κ. Σπύρος Γιαννιώτης δήλωσε:

«Με μεγάλη χαρά συμμετείχα για 2η χρονιά στο “Κολυμπάμε για τη ζωή” του Δήμου Πειραιά, μια σκυταλοδρομία κολύμβησης για καλό σκοπό, για τη στήριξη του Ομίλου Εθελοντών κατά του Καρκίνου – ΑγκαλιάΖΩ.  Χαίρομαι που και φέτος η συμμετοχή ήταν μεγάλη, που είδα πολλά παιδιά να κολυμπάνε μαζί μας και που όλοι μαζί δημιουργήσαμε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα αγάπης και ανθρωπιάς, στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα κατά του καρκίνου».

Στη σκυταλοδρομία τηρήθηκαν όλα τα μέτρα ασφαλείας για τον περιορισμό της διασποράς του Covid -19.

Στην δράση παρευρέθηκαν: η  Αντιδήμαρχος  Επικοινωνίας-Προβολής, Μέσων Ενημέρωσης, Αξιοποίησης Ευρωπαϊκών και Εθνικών Πόρων κα Ανδριάνα Ζαρακέλη, ο Αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου κ. Γρηγόρης Καψοκόλης και οι Σύμβουλοι του Δημάρχου κ.κ. Γεράσιμος Αγγελετάκης και Παναγιώτης Κυρίμης.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ημερών Θάλασσας 2021, πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο:  imeresthalassas.gr/

 

 «Ακολουθήστε» τους επίσημους λογαριασμούς της διοργάνωσης στα κοινωνικά δίκτυα, facebook.com/ImeresThalassas και

instagram.com/imeresthalassas με την επισήμανση  #imeresthalassas για να μαθαίνετε τα νέα, πληροφορίες για δράσεις και εκδηλώσεις, με  φωτογραφίες και live μεταδόσεις.

- Διαφήμιση -