- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Σαφείς αιχμές για την έλλειψη ανταπόκρισης της κυβέρνησης στα επείγοντα αιτήματα του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού άφησε ο πρόεδρός του και Δήμαρχος Αργυρούπολης Ελληνικού, Γιάννης Κωνσταντάτος, κατά την ειδική συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου που φιλοξενήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης την Τετάρτη 9 Ιουνίου.

Ο Γιάννης Κωνσταντάτος απείλησε ευθέως με ηχηρή παραίτηση από τη θέση του, σε περίπτωση που το Υπουργείο Εσωτερικών συνεχίσει να μην ανταποκρίνεται στις εισηγήσεις του ΣΠΑΥ για χρηματοδότηση απαραίτητων έργων και εξοπλισμού. “Δεν είναι απειλή, είναι ηθική δέσμευση να αφήσω αυτή τη θέση επειδή αρνούμαι να διεκδικώ ένα ξεροκόμματο”, είπε μεταξύ άλλων με ένταση ο Γιάννης Κωνσταντάτος, ζητώντας επανειλημμένα από τον παρόντα στη συνέλευση εκπρόσωπο του ΥΠΕΣ, Μιχάλη Σταυριανουδάκη, να μεταφέρει στον αρμόδιο υφυπουργό Στέλιο Πέτσα τη δυσαρέσκεια του ΔΣ για την μη παρουσία του κατά τη συνεδρίαση.

Ο πρόεδρος του ΣΠΑΥ κατά την εισήγησή του στο Διοικητικό Συμβούλιο τόνισε ότι έχει καταθέσει εγκαίρως προτάσεις χρηματοδότησης ύψους 14,2 εκατ. ευρώ ως πακέτο παρεμβάσεων για το πρόγραμμα “Αντ. Τρίτσης” χωρίς να έχει λάβει την παραμικρή απάντηση από την πολιτική ηγεσία ή τους υπηρεσιακούς παράγοντες αν οι προτάσεις θα εγκριθούν ή όχι. “Οι πληροφορίες μας είναι ότι θα απορριφθούν”, όπως εκτίμησε. Είπε ακόμη ότι πρότασή του για έκτακτη χρηματοδότηση του ΣΠΑΥ ύψους 100.000 ευρώ, την οποία έκρινε ως ζωτικής σημασίας για τη φετινή δύσκολη αντιπυρική περίοδο, απερρίφθη. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος τόνισε ακόμη ότι ο υφυπουργός Εσωτερικών δεν τον συναντά, παρά τις “ενοχλήσεις” του.

Καθησυχαστικός πάντως ως προς την προοπτική χρηματοδότησης των προτάσεων εμφανίστηκε ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Εσωτερικών, Μιχάλης Σταυριανουδάκης. “Υπάρχει η πρόθεση να καλυφθούν όλα τα αιτήματα, όμως οι υπηρεσίες δυσκολεύονται να τα εξετάσουν σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα”, είπε το υπεύθυνο στέλεχος του Υπουργείου, συμπληρώνοντας όμως με νόημα ότι οι κατατεθείσες προτάσεις (1.500 περίπου) υπερβαίνουν κατά πολύ την οροφή χρηματοδότησης του προγράμματος, εννοώντας ότι θα υπάρξουν οπωσδήποτε προτάσεις που θα απορριφθούν.

Μιχάλης Σταυριανουδάκης

Οι δήμαρχοι πάντως, μέλη του ΔΣ του ΣΠΑΥ σφυροκόπησαν τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης με τη δυσαρέσκειά τους για άλλους δύο μηχανισμούς που φρενάρουν το δημοτικό έργο σε κρίσιμα πεδία: Το Δασαρχείο και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής. Αίτημα που διατυπώθηκε και από τον Γιάννη Κωνσταντάτο ήταν η δημιουργία νέου χωριστού Δασαρχείου Υμηττού.

Ο Δήμαρχος των 3Β Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης και ο πρώην ΥΠΕΣ Τάκης Θεοδωρικάκος, στο περιθώριο της συνεδρίασης
Η εντεταλμένη σύμβουλος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Δήμητρα Σουτόγλου
- Διαφήμιση -