- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Στο 4,44% -κατά τι μειωμένο από το αντίστοιχο χθεσινό- διαμορφώθηκε το ποσοστό θετικότητας σήμερα Πέμπτη στη Γλυφάδα.

Μεταξύ των 428 rapid test που διενεργήθηκαν δωρεάν, από κινητή μονάδα του ΕΟΔΥ, στο εμπορικό κέντρο της πόλης και, συγκεκριμένα, στη Γρ. Λαμπράκη (Δρόμος Ποιητών) στο ύψος της Μεταξά, βρέθηκαν 19 θετικά και παραπέμφθηκαν για περαιτέρω έλεγχο, με μοριακό τεστ.

«Αυτές τις μέρες στην πόλη μας έχουμε νούμερα που δεν υπήρχαν ούτε στην κορύφωση της πανδημίας. Το πρόβλημα είναι μεγάλο και από ό,τι φαίνεται έχουμε μπροστά μας ανηφόρα. Ζητάμε τη συνεργασία όλων -κατοίκων, επισκεπτών, επιχειρηματιών- ώστε, μαζί με την πρόοδο των εμβολιασμών, να μπορέσουμε να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα» δήλωσε ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου, επισημαίνοντας παράλληλα ότι «από την πλευρά μας καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια, μαζί με την Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, έχουμε ματαιώσει εκδηλώσεις που ξεκίνησαν να οργανώνονται μέσα από το Διαδίκτυο και από προσκλήσεις που εντοπίσαμε, έχουμε κάνει προληπτικά πάρα πολλούς ελέγχους, όταν όμως είναι τόσο μεγάλος ο αριθμός των ανθρώπων που επισκέπτονται την πόλη μας (και το χαιρόμαστε) είναι προφανές ότι μόνο με τη συνεργασία όλων μπορούμε να φτάσουμε σε καλύτερα αποτελέσματα».

Αυτή την περίοδο ο Δήμος Γλυφάδας, με την πολύτιμη αρωγή του αρμοδίου Αντιδημάρχου Υγείας Νίκου Βρυζίδη και τον άρτιο συντονισμό του Αντιδημάρχου αρμοδίου για τη Δημοτική Αστυνομία Σπύρου Δήμου, έχει καταφέρει σε αγαστή συνεργασία με τον ΕΟΔΥ να εξασφαλίσει τη διενέργεια καθημερινών rapid test, 7 μέρες την εβδομάδα. Να σημειωθεί ότι όσοι υποβάλλονται στους ελέγχους αυτούς, μπορούν να πάρουν βεβαίωση, η οποία τους χρησιμεύει για να ταξιδέψουν κ.ά.  Η κινητή μονάδα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας βρίσκεται στην πόλη μας για πέντε ώρες, καθημερινά, από τις 8 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι. Αύριο, Παρασκευή, θα είναι στο υπαίθριο πάρκινγκ μπροστά στο Δημαρχείο Γλυφάδας (επί της οδού Άλσους), ενώ το Σαββατοκύριακο θα βρίσκεται στην παραλία και, συγκεκριμένα, το Σάββατο 10 Ιουλίου στη Γ΄Μαρίνα και την Κυριακή 11 Ιουλίου στη Δ΄Μαρίνα.

Την επομένη εβδομάδα η κινητή μονάδα θα είναι και στην Άνω Γλυφάδα. Το αναλυτικό πρόγραμμα θα ανακοινωθεί σύντομα. Να σημειωθεί, επίσης, ότι ταυτόχρονα διενεργούνται δωρεάν rapid test και στο Κέντρο Υγείας Γλυφάδας (Κύπρου και Πανδώρας).

- Διαφήμιση -