- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Η αναβίωση του εμβληματικού «στρογγυλού» διατηρητέου κτιρίου του «Φλοίσβου» επί της παραλιακής λεωφόρου στο Παλαιό Φάληρο περιλαμβάνεται μεταξύ των έργων, που ενέκρινε σε νέα συνεδρίαση του το Κεντρικό Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής (ΚΕΣΑ) του ΥΠΕΝ.

Συγκεκριμένα το ΚΕΣΑ σε συνεδρίαση του υπό την προεδρία του Γενικού Γραμματέα Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιου Μπακογιάννη ενέκρινε τις παρακάτω υποθέσεις:

‘Έγκριση της πρότασης αρχιτεκτονικής προσαρμογής για το διατηρητέο κτίριο του «ΦΛΟΙΣΒΟΥ»  (λεωφ. Ποσειδώνος, Δήμος Παλαιού Φαλήρου)

Η πρόταση της αρχιτεκτονικής προσαρμογής για το διατηρητέο κτίριο του «Φλοίσβου» στο Παλαιό Φάληρο λαμβάνει υπόψη τη χρήση του ως πολιτιστικού κέντρου, απομακρύνει υφιστάμενες αυθαίρετες πρόσθετες κατασκευές, τις οποίες αντικαθιστά με  μια  ιδιαίτερα λιτή κατασκευή, σύγχρονης αισθητικής, η οποία τονίζει τον κυκλικό χαρακτήρα του οικοδομήματος. Επίσης, επαναφέρει και τονίζει τον χαρακτήρα του, ως ιδιαίτερα γνωστού υπερτοπικού τοπόσημου και παράλληλα αξιοποιεί τις υπάρχουσες κατασκευές, ώστε να πληρούνται οι προδιαγραφές – απαιτήσεις για βοηθητικούς χώρους, προσβασιμότητα ΑΜΕΑ και εμποδιζόμενων ατόμων.

 

 

ΠΗΓΗ: www.ecopress.gr

- Διαφήμιση -