- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ύστερα από τη γνωστοποίηση ότι η Περιφέρεια Αττικής μεταθέτει εκ νέου τη δημοπράτηση της β΄ φάσης των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου τον προσεχή Οκτώβριο, η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» θεωρεί αναγκαίο να επισημάνει τα ακόλουθα:

  1. Η παράταξη ουδέποτε είχε εμπιστευθεί τη διαβεβαίωση του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Γιώργου Πατούλη προς την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής κα. Φώφη Γεννηματά (15/6/2021) ότι η δημοπράτηση της β΄ φάσης των έργων θα γινόταν τον παρελθόντα Αύγουστο. Οι εξαγγελίες του κ. Περιφερειάρχη είχαν εξ αρχής ως μόνο στόχο να αποπροσανατολίσουν την κοινή γνώμη, η οποία δικαίως ανησυχεί και διαμαρτύρεται για τις διαιωνιζόμενες συνέπειες ενός εργοταξίου γεμάτου από μεταχειρισμένα οικοδομικά υλικά.
  2. Σεβόμενη τις τραγικές επιπτώσεις της εθνικών διαστάσεων καταστροφής που σημειώθηκε εξαιτίας των πυρκαγιών του προηγουμένου μήνα, η παράταξη απέφυγε να αντιπαρατεθεί με την αναξιοπιστία των δεσμεύσεων του κ. Περιφερειάρχη. Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας» καλεί, ωστόσο, τώρα, τις διοικήσεις των Δήμων Καλλιθέας και Μοσχάτου – Ταύρου να τερματίσουν κάθε περαιτέρω ανοχή σ’ αυτή την προκλητική συμπεριφορά και στάση του κ. Πατούλη, η οποία έχει ήδη κατ’ επανάληψη κλονίσει την απαραίτητη θεσμική συνεργασία μεταξύ των δύο βαθμών της Αυτοδιοίκησης.
  3. Η παράταξη καλεί ειδικότερα τον Δήμαρχο Καλλιθέας κ. Δημήτρη Κάρναβο να απαντήσει δημόσια σε ποιες συγκεκριμένες ενέργειες κινητοποίησης και συσπείρωσης των πολιτών προτίθεται να προβεί, ώστε να διασφαλιστούν η ομαλή εξέλιξη των έργων, με πρώτο αυτό της αντιπλημμυρικής προστασίας, ο δημόσιος χαρακτήρας της ανάπλασης, καθώς και η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περαιτέρω διαχείρισή της, δηλαδή οι προϋποθέσεις της ευρείας πολιτικής συμφωνίας για την υλοποίηση αυτού του μεγάλου σχεδιασμού, τις οποίες κ. Περιφερειάρχης υπονομεύει συστηματικά.

Η «Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας», η οποία από την έναρξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου 2019 – 2023 ανέδειξε πρώτη τη σημασία της ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου και την επικίνδυνη πολιτική της νέας διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, θεωρεί ότι ήρθε η στιγμή για ολοκληρωμένη συζήτηση σχετικά με το μέλλον του Παραλιακού μετώπου, λαμβάνοντας υπόψη και τις πρωτοβουλίες της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤΑΔ ΑΕ) ως προς την επιδιωκόμενη αξιοποίηση των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων

- Διαφήμιση -