- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

ΠΗΓΗ: Ελένη Μπότα, www.capital.gr

Μέσα στο προσεχές διάστημα αναμένεται να βγουν προς πώληση τα “οικονομικά” ακίνητα που σχεδιάζει να αναπτύξει στην έκταση του Ελληνικού η Lamda Development.

Πρόκειται για τα 1.000 επιπλέον ακίνητα που ανακοίνωσε προσφάτως η διοίκηση της εταιρίας ότι θα κατασκευάσει μέσα στην πρώτη 5 ετία ανάπτυξης του project, λόγω της υψηλής ζήτησης που καταγράφεται.

Τα ακίνητα αυτά χωροθετούνται πάνω από τη Λ. Ποσειδώνος, στο ύψος των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι προπωλήσεις των κατοικιών θα ανατεθούν σε μεγάλα κτηματομεσιτικά γραφεία.

Τα ακίνητα που θα βγουν για πώληση είναι και τα “οικονομικότερα” σε σχέση με τα διαμερίσματα στο Marina Tower, με τις τιμές να κυμαίνονται στις 6.000 με 7.000 ευρώ το τετραγωνικό (με μικρή απόκλιση).

Όσον αφορά τις κατοικίες του Marina Tower του υψηλότερου ουρανοξύστη της χώρας που θα κατασκευαστεί στην έκταση του Ελληνικού πληροφορίες αναφέρουν ότι τα περισσότερα σπίτια έχουν ήδη προπωληθεί και ελάχιστα είναι αυτά που έχουν απομείνει.

Σημειώνεται ότι οι τιμές των κατοικιών στους πρώτους ορόφους του Μarina Tower ξεκινούν από τα 7.500 ευρώ το τετραγωνικό και σκαρφαλώνουν στις 11.500 ευρώ το τετραγωνικό στους υψηλότερους ορόφους ή ακόμη και τα 14.000 ευρώ το τετραγωνικό ανάλογα με την θέση αλλά και τη θέα που διαθέτει το ακίνητο και φτάνει μέχρι τις 25.000 με 26.000 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο στο ρετιρέ.

Από τις πολυτελείς βίλες στο παραλιακό μέτωπο, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει η διοίκηση της εταιρείας, έχουν προπωληθεί οι 21 με μέση τιμή ανά τμ, τα 17,5 χιλ. ευρώ.

Μέχρι το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα έχουν πουληθεί συνολικά 27 βίλες με μέση τιμή ανά τμ 14,5 έως 17 χιλ. ευρώ ανά τμ με τα συνολικά έσοδα να υπολογίζονται στα 300 με 360 εκατ. ευρώ.

Όπως δήλωσε πρόσφατα  ο διευθύνων σύμβουλος της Lamda Development Οδυσσέας Αθανασίου, οι συμφωνημένες προπωλήσεις κατοικιών και πωλήσεις οικοπέδων στο Ελληνικό αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους να φτάσουν τα 1,2 δισ. ευρώ.

Όπως τόνισε μέχρι τώρα οι πωλήσεις και οι προπωλήσεις ανέρχονται στα 700 εκατ. ευρώ και η διοίκηση της Lamda Development δεν είχε υπολογίσει πως οι προπωλήσεις θα φτάσουν τόσο γρήγορα σε αυτά τα επίπεδα.

Αναφορικά με το μεγάλο εμπορικό κέντρο που σχεδιάζει η εταιρεία στην έκταση του Ελληνικού, το Vouliagmenis Mall, η εκδήλωση ενδιαφέροντος από εταιρείες/καταστηματάρχες ανέρχονταν σε 60% πριν από την επίσημη παρουσίαση των σχεδίων.

- Διαφήμιση -