- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Παραμονή της μεγάλης γιορτής του Αγίου Νικολάου σήμερα και στο ομώνυμο ασκητικό παρεκκλήσι στη Βουλιαγμένη ακούστηκαν ψαλμωδίες.

Συγκεκριμένα σήμερα το απόγευμα στις 4 έγινε αγιασμός και εσπερινός μετά από πολλές δεκαετίες.

O εσπερινός έγινε με προτροπή του Μητροπολίτη Γλυφάδας, Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης και Ελληνικού Αντωνίου, και τελέστηκε από τον πατέρα Μάριο Χανόπουλο, εφημέριο του Ιερού Ναού των Πέτρου και Παύλου στη Βάρη.

Από τον εξωτερικό χώρο παρακολούθησαν τον αγιασμό και τον εσπερινό 25 πολίτες, δεδομένου ότι στο εσωτερικό του χωρά μόνο ένα άτομο.

Ο ιερέας Μάριος Χανόπουλος, κατόπιν συνεννόησης με τον Μητροπολίτη Αντώνιο, αναλαμβάνει τον εξωραϊσμό και τη συντήρηση του παρεκκλησίου με τη συνδρομή ενοριτών, οι οποίοι έδειξαν έντονο ενδιαφέρον.

Σύμφωνα μάλιστα με έγκυρη πηγή πληροφόρησης, στο μέλλον, στο μέχρι τώρα εγκαταλελειμμένο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου θα μπορούν να τελούνται και ιερά μυστήρια της εκκλησίας, όπως βαπτήσεις και γάμοι.

 Επάνω σε μια πλαγιά του λαιμού Βουλιαγμένης

Ο Αγιος Νικόλαος βρίσκεται σ’ ένα απόμερο σημείο στον Λαιμό της Βουλιαγμένης το οποίο κατασκευάστηκε το 1947 απ’ τον γλύπτη – ζωγράφο, Νικόλα Ξένο.

Μέσα κυριολεκτικά στο βράχο και με προσθήκες από πέτρα, βότσαλα, μάρμαρο και άλλα υλικά προβάλλει μια κατασκευή που έχει δημιουργήσει το δικό της θρύλο στην περιοχή.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μεγάλο εικονοστάσι και στο μικρό εσωτερικό χώρο του υπάρχουν εικόνες και θρησκευτικά αντικείμενα.

 

ΠΗΓΗ: Νικόλαος Κοονταρίνης www.vimaonline.gr

- Διαφήμιση -