- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Τη μαγεία των Χριστουγέννων «μετέφεραν», με ξεχωριστό τρόπο τα παιδιά  των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Πειραιά στους γονείς  και σε όσους παρευρέθηκαν στη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωσή τους, στο αμφιθέατρο του Ραλλείου Γυμνασίου-Λυκείου Θηλέων Πειραιά.

Οι μικροί πρωταγωνιστές παρουσίασαν Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις, ποιήματα, τραγούδια και κάλαντα  και εισέπραξαν το πιο ζεστό χειροκρότημα.

Ο Δήμος Πειραιά λειτουργεί σε συνεργασία με το Ανθρωπιστικό Σωματείο «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» τα Κ.Δ.Α.Π., για μαθητές της πόλης, όπου τα παιδιά απασχολούνται δωρεάν καθημερινά, με εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες μετά το πέρας του σχολικού ωραρίου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν: η Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη,  η Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου, ο Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη  Ολυμπιακού κ. Δημήτρης Νάκος και ο Διευθυντής Ακαδημιών του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Μανώλης Τσιρογιάννης. 

 Υπενθυμίζεται,  ότι ο ερασιτέχνης Ολυμπιακός δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π. να αθληθούν με τέσσερα ολυμπιακά αθλήματα  : την ιστιοπλοΐα, την ξιφασκία, το handball και το tennis.

 Μάλιστα  τα παιδιά και οι γονείς είχαν την ευκαιρία να  φωτογραφηθούν  με την αγαπημένη μασκότ του Ολυμπιακού, τον  «Θρυλέων».

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, σε δήλωσή του, τόνισε πως είναι ιδιαίτερα χαρούμενος που τα παιδιά των Κ.Δ.Α.Π.  παρουσίασαν όμορφες   θεατρικές παραστάσεις, περνώντας μηνύματα ελπίδας  και αισιοδοξίας.

«Τα Χριστούγεννα είναι γιορτή για τα παιδιά και οφείλουμε,  κυρίως τη  δύσκολη   αυτή περίοδο που διανύουμε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού, να  τα στηρίζουμε  ακόμη περισσότερο, προσφέροντάς τους  ποικίλες εορταστικές δραστηριότητες. Συγχαρητήρια στην κα Αλιγιζάκη και στην κα Γρηγοριάδου για την εκδήλωση. Θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τη συμβολή του στα Κ.Δ.Α.Π.», επεσήμανε ο κ. Μώραλης.

 

H Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κα Ασπασία Αλιγιζάκη,   σε δήλωσή της, ανέφερε πως η λειτουργία των Κ.Δ.Α.Π. είναι μια σημαντική πρωτοβουλία κοινωνικού χαρακτήρα, δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά μετά το πέρας των μαθημάτων, να ασχοληθούν με δραστηριότητες μέσα από τις οποίες θα καλλιεργηθούν οι κλήσεις τους και κυρίως θα ψυχαγωγηθούν και θα αποκτήσουν πολύπλευρες  γνώσεις.  «Η γνώση είναι δύναμη και έχουμε την επιθυμία και την υποχρέωση,  αυτήν τη δύναμη να τη δώσουμε στα παιδιά μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τη συνεισφορά του στα Κ.Δ.Α.Π», σημείωσε η κα Αλιγιζάκη.

 

Η Πρόεδρος του Ανθρωπιστικού Σωματείου «ΕΧΩ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ» κα Κική Γρηγοριάδου,  σε δήλωσή της, υπογράμμισε πως τα παιδιά δημιούργησαν τη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με πάρα πολύ αγάπη και χαρά.

«Είναι σημαντικό που υπάρχουν άνθρωποι που «θυσιάζουν» ένα μεγάλο μέρος της ζωής τους, δημιουργώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά», επεσήμανε η κα Γρηγοριάδου. 

Ο  Γενικός Γραμματέας του Ερασιτέχνη  Ολυμπιακού  κ. Δημήτρης Νάκος,  στον χαιρετισμό του, σημείωσε:

«Εκ μέρους του  Προέδρου του Ερασιτέχνη Ολυμπιακού κ. Μιχάλη Κουντούρη να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ. Κι εγώ και ο κ. Τσιρογιάννης δεσμευόμαστε του χρόνου να προσφέρουμε περισσότερες υπηρεσίες, με περισσότερα τμήματα και συμμετοχές. Θέλουμε τα παιδιά να είναι  κοντά στον αθλητισμό. Το πιο μεγάλο χειροκρότημα ανήκει στα παιδιά, καθώς και στους εκπαιδευτές που βρίσκονται κοντά τους».

- Διαφήμιση -