- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά
Πάγος στα σχέδια για ενιαίο πεζόδρομο-ποδηλατόδρομο στην παραλιακή στη λεγόμενη Αθηναϊκή Ριβιέρα μπροστά στη θάλασσα . Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ” ( Γιώργος Λιάλιος – kathimerini.gr)  τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, επικύρωσαν την εξαίρεση  από την επένδυση στο Ελληνικό του σχεδίου δημιουργίας ενός ενιαίου πεζοδρόμου – ποδηλατοδρόμου μπροστά στη θάλασσα σε όλο το μήκος της Αθηναϊκής Ριβιέρας επικύρωσαν τα υπουργεία Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Πολιτισμού. 

 

Όχι μόνο ο πεζόδρομος «μετακινείται» πίσω από την πρώτη σειρά κτιρίων, αλλά ο κοινόχρηστος χώρος που προβλεπόταν μπροστά τους μετατρέπεται σε μια απλή φύτευση. Περαιτέρω, αυξάνεται ο συντελεστής δόμησης στην τρίτη σειρά κτιρίων αλλά και στον ουρανοξύστη-εμπορικό κέντρο που σχεδιάζεται στη λεωφόρο Βουλιαγμένης.

– Ο παραλιακός πεζόδρομος – ποδηλατόδρομος στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, που εξαγγέλθηκε προ μηνών από την κυβέρνηση, «δεν θα βλέπει θάλασσα» στο μισό παράκτιο μέτωπο του Αγίου Κοσμά. Οπως προβλέπεται, ο διάδρομος αυτός θα δημιουργηθεί πίσω από την πρώτη σειρά κατοικιών, ενώ ο μικρότερης διατομής πεζόδρομος που προβλεπόταν μπροστά από αυτές, δίπλα στη θάλασσα, καταργείται και υποκαθίσταται από μια λεπτή λωρίδα κοινόχρηστου πρασίνου. Είναι προφανές ότι πρόθεση της μικρής αυτής σχεδιαστικής αλλαγής είναι να μην περνούν πεζοί και ποδήλατα μπροστά από την πρώτη (και πιθανότερα ακριβότερη) σειρά κτιρίων και ουσιαστικά να τους δοθεί «ανενόχλητη» θέα.

 

– Στη δυτική πλευρά του ακινήτου, δίπλα στον σταθμό μετρό Ελληνικού προβλέπεται η δημιουργία ουρανοξύστη ύψους έως 200 μέτρων και εμπορικού κέντρου. Στο «οικόπεδο» αυτό ο συντελεστής αυξάνεται κατά 0,02 (σε 0,53 από 0,51), ενώ δίνεται το ελεύθερο να μην εξαντληθεί η κάλυψη που προβλέπει ο οικοδομικός κανονισμός για τα εμπορικά κτίρια.

- Διαφήμιση -