- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, μαζί με άλλες αυτοδιοικητικές κινήσεις, περιβαλλοντικές συλλογικότητες και πολιτιστικούς φορείς συμμετέχει στην πρωτοβουλία “Μαζί για τον Σαρωνικό” με στόχο έχει την προστασία του Σαρωνικού και των ακτών του, που κινδυνεύει από κακές επιλογές της Κεντρικής Πολιτικής σκηνής, της Αυτοδιοίκησης και από την απληστία των ιδιωτικών συμφερόντων.

Ακολουθεί η διακήρυξη της πρωτοβουλίας «Μαζί για τον Σαρωνικό»

Όσες και όσοι είμαστε εδώ, ανταμώσαμε με έναν στόχο: Ο Σαρωνικός να παραμείνει καθαρός, ανοιχτός και δημόσιος. Ανησυχούμε γιατί σήμερα πολιορκείται ξανά η ακτογραμμή από τον Πειραιά ως το Σούνιο. Μία ακτογραμμή ήδη κακοποιημένη, ιδιωτικοποιημένη και αποκλεισμένη σε πολλά σημεία.

Τα απολύτως απαραίτητα έργα, τα αντιπλημμυρικά και τα έργα περιβάλλοντος βαλτώνουν. Αντίθετα παρατηρείται μια αδικαιολόγητη επιμονή να ολοκληρωθούν έργα άχρηστα, ή ακόμα και επιβλαβή, κτίρια, τσιμέντο, συρματοπλέγματα και κάγκελα. Οι ιδιωτικοποιήσεις απειλούν να καταστρέψουν τα ελάχιστα παρθένα τμήματα, να αποκλείσουν τις τελευταίες ελεύθερες παραλίες, να κτίσουν τα τελευταία αδόμητα ακρωτήρια και βουνοπλαγιές.

Νοιαζόμαστε για τις ακτές, τις νησίδες και τους λόφους, τη μεγάλη γαλάζια αγκαλιά της Αθήνας, αυτό το αττικό τοπίο με τη διεθνή ακτινοβολία, την υψηλή  περιβαλλοντική και αρχαιολογική αξία.

Ανησυχούμε για τον Κηφισό και τον Ιλισό, για το πάρκο του Φαληρικού Όρμου, του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας, της Πλατείας Νερού, το ρέμα της Πικροδάφνης, την ακτή του Ελληνικού και του Αγίου Κοσμά, τη χερσόνησο του ΠΙΚΠΑ και τις πλαζ της Γλυφάδας και της Βούλας, το Καβούρι, τον Λαιμό, τη Λίμνη και τη Φασκομηλιά της Βουλιαγμένης, τη Λομβάρδα της Αγίας Μαρίνας, το Λαγονήσι και τους λόφους της Σαρωνίδας, τις Αλυκές και τη χερσόνησο Αγίου Νικολάου της Αναβύσσου, τα Λεγραινά και το ακρωτήριο του Σουνίου, τις διάσπαρτες βραχονησίδες από τις Φλέβες ως τον Πάτροκλο.

Η κλιματική αλλαγή δεν είναι ένα θεωρητικό ζήτημα που αφορά άλλους σε κάποιο μακρινό μέλλον. Βρίσκεται εδώ δίπλα μας με τις καταστροφές που προκαλούμε, με τα έργα που επιβαρύνουν το κλίμα, τη γη, το νερό και τον αέρα.

Για αυτό είμαστε εδώ, περιβαλλοντικές συλλογικότητες, πολιτιστικοί φορείς, αυτοδιοικητικές κινήσεις, μαζί για το Σαρωνικό μας. Να γίνουμε όλοι και όλες ένα τείχος προστασίας της αττικής ακτογραμμής και της θάλασσας.

Την πρωτοβουλία ΜΑΖΙ για τον ΣΑΡΩΝΙΚO στηρίζουν:

Εναλλακτική Κίνηση Πολιτών Αγίου Δημητρίου ΜΕΤΕΧΩ, Ριζοσπαστική Αυτοδιοικητική Κίνηση Παλαιού Φαλήρου (ΡΑΚ Π. Φαλήρου), Σύλλογος Ασυρμάτου, Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση Μοσχάτου – Ταύρου «Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή», Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Νέου Φαλήρου, Προοδευτική Ενότητα Καλλιθέας, Δημοτική Κίνηση «Στροφή Νέας Σμύρνης», Δημοτική Παράταξη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝ-ΠΟΡΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, Δημοτική Κίνηση ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη ΓΛΥΦΑΔΑ, Δημοτική Κίνηση Αλίμου ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, Δημοτική Παράταξη ΠΕΙΡΑΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, Περιφερειακή Παράταξη ΔΥΝΑΜΗ ΖΩΗΣ.

- Διαφήμιση -