- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Εντολή εκκένωσης σπιτιών στην Άνω Βούλα δόθηκε λίγο μετά τις 4 το μεσημέρι, μετά την επέκταση της φωτιάς στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό, στην περιοχή Πουρνάρι. Οι συνθήκες στην περιοχή είναι αποπνικτικές, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, υπάρχει κόσμος στο βουνό που δεν ξέρει τι να κάνει.  Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές ότι καίγονται σπίτια, ενώ η φωτιά ξεκίνησε από σταθμό υψηλής τάσης του ΑΔΜΗΕ.

Λίγο μετά τις 16:20 εστάλη στους κατοίκους της περιοχής μήνυμα από το 112. «Αν βρίσκεστε στην Άνω Βούλα, εκκενώστε τώρα προς Πλατεία Άλσους, Άνω Βούλας. Δασική πυρκαγιά στην άνω Βούλα» αναφέρει το μήνυμα που συνέταξε το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας.

 

Η Πυροσβεστική ανακοίνωσε την περαιτέρω ενίσχυση των δυνάμεων της πυρκαγιάς. Συνολικά επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 3 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 20 οχήματα. Από αέρος επιχειρούν περιοδικά 6 αεροσκάφη, 3 ελικόπτερα καθώς και 1 ελικόπτερο για εναέριο συντονισμό. Επίσης κινητοποιήθηκε ένα ελικόπτερο του στρατού, ενώ συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες των ΟΤΑ.
SMS112

Στην περιοχή επικρατούν πολύ ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει τις συνθήκες. Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει ήδη τα σπίτια τους.

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post

 

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post

Αυτή την ώρα επιχειρούν στο μέτωπο της πυρκαγιάς τέσσερα πυροσβεστικά αεροσκάφη «καναντέρ», δύο ελικόπτερα (το ένα για συντονισμό και το άλλο για κατάσβεση) και στο έδαφος 42 πυροσβέστες με 12 οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, με την συνδρομή υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντών πυροσβεστών.

fwtia-voula-1

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία εξακολουθεί να πνέει δυνατός αέρας που προκαλεί ανησυχία στους πυροσβέστες, παρά το γεγονός ότι στην περιοχή δεν υπάρχει δάσος και καίγονται μόνο ξερά χόρτα και χαμηλή βλάστηση.

Facebook

By loading the post, you agree to Facebook's privacy policy.
Learn more

Load post

Την ίδια ώρα, σε διακοπές κυκλοφορίας και ρυθμίσεις έχει προχωρήσει η Τροχαία στην Άνω Γλυφάδα, λόγω της πυρκαγιάς που βρίσκεται σε εξέλιξη πλησίον της περιοχής Πουρνάρι.

fwtia-voula-2

Συγκεκριμένα, πριν από λίγο διακόπηκε η κυκλοφορία στην οδό Υμηττού, από το ύψος της οδού Απόλλωνος, στο ρεύμα προς την θέση Κρεμασμένος Λαγός, ενώ γίνεται εκτροπή κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Ηροδότου.

Στην πυρκαγιά στο τέρμα της οδού Μετσόβου στην περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, έχει μεταβεί κλιμάκιο της Δ.Α.Ε.Ε. για την διερεύνηση των αιτιών.

Το έργο της πυρόσβεσης συντονίζει ο Περιφερειάρχης Αττικής του Π.Σ., αρχιπύραρχος Δημήτριος Πατράκης μαζί με τον διευθυντή Αθηνών, αρχιπύραρχο Αθανάσιο Χατζόπουλο.

Η πυρκαγιά  εκδηλώθηκε εν υπαίθρω στο τέρμα της οδού Μετσόβου πλησίον της περιοχή Πουρνάρι Γλυφάδας, ενώ κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, η φωτιά ξεκίνησε από υποσταθμό του ΔΕΔΔΗΕ στους πρόποδες του Υμηττού, στο τέρμα της οδού Μετσόβου.

Click on the button to load the content from player.glomex.com.

Load content

 

 

 

 

fotia-FOTIATORA-GLIFADAFOTIA

 

Δείτε επιπλέον φωτογραφικό υλικό και βίντεο

Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό

 

fwtia_glyfada__6_
fwtia_glyfada__7_
fwtia_glyfada__5_

 

fwtia_glyfada__9_
fwtia_glyfada__8_

 

Φωτιά στην Άνω Γλυφάδα, στα όρια με τον Υμηττό 2
- Διαφήμιση -