- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου, υπό την αιγίδα του Δήμου Παλαιού Φαλήρου και τον συντονισμό του Προέδρου του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου (ΠΟ.Α.ΚΕ.) Μιχάλη Κουμεντάκου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 4 και την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022, στο φιλόξενο «Faliro Summer Theater», στον περιβάλλοντα χώρο του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Tae Kwon Do, το 1ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών.

Το φολκλορικό Φεστιβάλ περιλάμβανε παραδοσιακούς χορούς από διαφορετικά μέρη της Ελλάδας και 12 Πολιτιστικούς Συλλόγους , που στοχεύουν στη διάδοση της παράδοσής μας .

Σκοπός των διοργανωτών είναι η θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ και η όλο και μεγαλύτερη συμμετοχή χορευτικών συλλόγων από την ελληνική επικράτεια .

Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Γιάννης Φωστηρόπουλος τόνισε στο χαιρετισμό του:

“Είναι τέχνη ο χορός μα πιο πολύ και πάνω από αυτό για τον απλό άνθρωπο είναι έκφραση και εκτόνωση συναισθημάτων.  Γι’ αυτό και ο χορός. μάς συνοδεύει στις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής μας. Ειδικά  οι Παραδοσιακοί χοροί, δεν σχεδιάστηκαν από κάποιον ειδικό, μα τους έπλασε η ψυχή του λαού.

Η Τερψιχόρη , μία από τις εννέα Μούσες , η προστάτιδα του χορού για τους Αρχαίους, έχει δώσει εδώ στο Δήμο μας το όμορφο όνομά της σε ένα Φαληριώτικο δρόμο. Ευελπιστώ να βρει και τη στέγη της στο Παλαιό Φάληρο , αφού στοχεύουμε στη θεσμοθέτηση του Φεστιβάλ των Παραδοσιακών χορών”

Ο Πρόεδρος του ΠΟ.Α.ΚΕ. Μιχάλης Κουμεντάκος, από την πλευρά του, ευχαρίστησε το Δήμαρχο που στηρίζει έμπρακτα τον Πολιτισμό , τον καθηγητή Παραδοσιακών Χορών Γιάννη Καρφή και όλους τους συνεργάτες του για την άψογη οργάνωση του Φεστιβάλ, ενώ δεσμεύτηκε του χρόνου να ανέβει επί σκηνής, ακόμα μεγαλύτερος αριθμός συμμετεχόντων χορευτών και χορευτικών συλλόγων.

- Διαφήμιση -