- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Όπως στις περισσότερες περιφέρειες της χώρας, έτσι και στη συγκεκριμένη περιφέρεια τα ενδεχόμενα ενδέχεται να αλλάξουν, αναλόγως με το ποιος βουλευτής θα υπουργοποιηθεί, ποια νέα ονόματα θα προστεθούν στα ψηφοδέλτια κοκ.

Με τα σημερινά, όμως, δεδομένα οι κυρίαρχες εκτιμήσεις, σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ της στήλης, έχουν ως εξής:

-Ο Νίκος Δένδιας «δεν παίζεται»! Όχι απλώς θα εκλεγεί στην πρώτη θέση, αλλά η επικράτησή του θα είναι και εντυπωσιακή: Οι ανθυποψήφιοί του παραδέχονται πως θα πάρει τουλάχιστον τους 7 στους δέκα σταυρούς των «γαλάζιων» ψηφοφόρων!

– Ο Τάκης Θεοδωρικάκος, στην πρώτη του κάθοδο στη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι καθαρά δεύτερος, ενώ δεν πρέπει να περάσει απαρατήρητο πως αν και υπουργός Προστασίας του Πολίτη αυξάνει τη δημοτικότητά του.

Σύμφωνα πάντα με το ρεπορτάζ, ακολουθούν δυο γκρουπ υποψηφίων:

-Στο πρώτο συμπεριλαμβάνονται ο Διονύσης Χατζηδάκης, που άλλαξε την απόφασή του και ανακοίνωσε ήδη την εκ νέου υποψηφιότητά του, η υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Σοφία Βούλτεψη και ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

-Στο δεύτερο γκρουπ μάχη για την έδρα δίνουν ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, ο Βασίλης Σπανάκης, ο Γιάννης Καλλιάνος, ο Χάρης Θεοχάρης και η Άννα Καραμανλή.

-Υποψήφιος θα είναι και πάλι, με πολύ μεγαλύτερη αναγνωρισιμότητα αυτή τη φορά, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης.

-Ο Νίκος Χαρδαλιάς επιμένει πως δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος, ωστόσο οι υποψήφιοι ανησυχούν, καθώς υπογραμμίζουν πως «τώρα δεν θα ήταν υποψήφιος, ποιος όμως τον εμποδίζει να αλλάξει γνώμη όταν γίνουν οι εκλογές;».

– Τα ίδια που λέγονται για τον Νίκο Χαρδαλιά λέγονται και για τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιάννη Παπανικολάου, που και αυτός επιμένει κόντρα στις φήμες πως δεν θα διεκδικήσει έδρα στη νέα Βουλή. Αντιθέτως, υποψήφιος επιδιώκει να είναι ο δημοτικός σύμβουλος Γλυφάδας και διοικητής του Ασκληπείου Βούλας Αιμίλιος Βουγιουκλάκης.

-Λόγω της αύξησης του αριθμού των βουλευτών Επικρατείας, λόγω των ομογενών που θα συμπεριληφθούν σε αυτά, ο Νότιος Τομέας χάνει μια έδρα. Εφόσον, όμως, οι εκλογές γίνουν το 2023, με τη νέα απογραφή, ενδέχεται να κερδίσουν μια έδρα και να βγάλουν ξανά τον ίδιο αριθμό βουλευτών!

Β. Σκ.

 

ΠΗΓΗ: www.iEidiseis.gr

- Διαφήμιση -