- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 9 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 9 Λεπτά

Συναγερμός σήμανε λίγο πριν τις 22.00μμ στην Αστυνομία έπειτα από πυροβολισμούς σε γνωστό cocktail bar στη πλατεία της Νέα Σμύρνη. Ωστόσο λιγο αργότερα διαπιστώθηκε και ο θάνατος ενός δεύτερου ατόμου από τις σφαίες του αγνώστου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας άνδρας έχει πέσει νεκρός από τους πυροβολισμούς και ακόμη δύο άτομα τραυματίστηκαν. Οι τραυματίες είναι ένας άνδρας και μία γυναίκα, που μεταφέρονται στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ωσ

Τη στιγμή που έγινε το επεισόδιο, το μπαρ ήταν γεμάτο από κόσμο, με αποτέλεσμα να επικρατήσει πανικός. Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι ο δράστης, που φορούσε χειρουργική μάσκα, ήταν κρυμμένος πίσω από πρασιές και κάποια στιγμή βγήκε με προτεταμένο το όπλο και άνοιξε πυρ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πυροβόλησε πέντε φορές. Στη συνέχεια, ο δράστης διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, ενώ έχουν σπεύσει και στελέχη του Ανθρωποκτονιών.

Παραμένει άγνωστο, μέχρι στιγμής, κατά πόσο ο δράστης είχε στόχο τον συγκεκριμένο άνδρα που έπεσε νεκρός ή κάποιον άλλον.

Τα θύματα

Τα ονόματα των δύο Αλβανών, ηλικίας 41 και 44 ετών, που έπεσαν νεκροί, ο ένας ακαριαία και ο δεύτερος στο νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε σοβαρά τραυματισμένος, από τα πυρά εκτελεστή στη Νέα Σμύρνη έδωσαν στη δημοσιότητα τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης δίνοντας και τις φωτογραφίες των δύο θυμάτων.

Ο 41χρονος Αλβανός ήταν ο Kreshnik Çerçiza από τον Αυλώνα ο οποίος, σύμφωνα με αλβανικά μέσα ενημέρωσης είχε εμπλακεί στο παρελθόν για υποθέσεις ναρκωτικών και άλλα αδικήματα ενώ είχε καταδικαστεί από αλβανικό δικαστήριο και για διακίνηση παράνομων μεταναστών με δύο ανθρώπους να χάνουν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια καταδίωξης με σκάφος ανοιχτά της Ιταλίας.

Ο 44χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο στο οποίο μεταφέρθηκε βαρύτατα τραυματισμένος ήταν ο Armando Organja, για τον οποίο αλβανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι είχε δεχθεί απειλές και είχε προσφάτως αλλάξει τον τόπο διαμονής του.

Ο 44χρονος έχει καταγραφεί να βρίσκεται στο έδαφος βαρύτατα τραυματισμένος στο βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Πρόκειται για το θύμα που «έσβησε» λίγη ώρα μετά την επίθεση, καθώς έφερε βαρύτατα τραύματα σε θώρακα και στομάχι. Υπενθυμίζεται ότι το δεύτερο θύμα, ο Αλβανός ηλικίας 41 ετών πέθανε ακαριαία την Κυριακή το βράδυ από τα πυρά του κουκουλοφόρου εκτελεστή που φορούσε χειρουργική μάσκα.

 

Το θύμα στη Νέα Σμύρνη

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο protothema.gr επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι ο ένας από τους δύο νεκρούς Αλβανούς ήταν γνωστός στη Νέα Σμύρνη για «προστασία» προσθέτοντας ότι τον ήξεραν ως «Νίκο».

«Το θύμα ήταν γνωστό στην πλατεία, όλοι τον ξέραμε γιατί “πουλούσε” προστασία και τον ξέραμε ως “Νίκο”. Η κοπέλα που τραυματίστηκε ήταν θαμώνας. Την είδα αιμόφυρτη μέχρι που ήρθε το ΕΚΑΒ να την παραλάβει» λέει χαρακτηριστικά στο photothema.gr υπάλληλος της καφετέριας και αυτόπτης μάρτυρας.

Περιγράφοντας, δε, τις στιγμές που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, είπε ότι «ούρλιαζε ο κόσμος την ώρα που πυροβολούσε ο δράστης πάνω από τα κεφάλια τους. Επικράτησε πανικός κι έτρεχαν όλοι φοβισμένοι. Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο γιατί παρακολουθούσαν αγώνα ποδοσφαίρου».

 Ξεκαθάρισμα λογαριασμών πίσω από το φονικό

«Άκουσα 5-6 πυροβολισμός, στην αρχή νόμιζα ότι άκουγα βεγγαλικά, το περιμέναμε ότι θα συμβεί κάποια στιγμή. Σοκαρίστηκα, κατέβηκα κάτω, είδα τους αστυνομικούς και τον νεκρό. Γίνεται εμπόριο σε αυτή την πλατεία. Έχω διαμαρτυρηθεί πολλές φορές γιατί η πλατεία μας έχει γίνει άνδρο παρανομίας» δήλωσε στο protothema.gr άλλος κάτοικος της περιοχής.

Η εκτίμηση της ΕΛΑΣ

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ η αιτία του φονικού στη Νέα Σμύρνη είναι το ξεκαθάρισμα λογαριασμών.

Από τα πυρά του ασύλληπτου ακόμα δράστη τραυματίστηκε, μάλιστα, και μια γυναίκα 31 ετών η οποία μεταφέρθηκε, ευτυχώς χωρίς να απειλείται η ζωή της, στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται.

Σε νοσοκομείο νοσηλεύεται και μια 31χρονη Ελληνίδα, που καθόταν σε διπλανό τραπέζι από αυτό των θυμάτων και δέχθηκε σφαίρα στην κοιλιά. Επίσης, τραυματίστηκε πολύ ελαφρά και ένας άνδρας, ο οποίος μόλις άρχισαν να πέφτουν οι πυροβολισμοί, προσπάθησε έντρομος να απομακρυνθεί, αλλά σκόνταψε και χτύπησε στο κεφάλι. Δεν χρειάστηκε, όμως, να διακομιστεί σε νοσοκομείο.

Όλα έγιναν λίγο μετά τις 21:30, όταν εμφανίστηκε έξω από το μαγαζί ένας μαυροντυμένος άνδρας, ο οποίος φαίνεται να είχε κατοπτεύσει προηγουμένως το σημείο. Ο άνδρας, που φορούσε φούτερ με κουκούλα και χειρουργική μάσκα, πήγε στο τραπέζι που καθόντουσαν τα δύο θύματα και ξαφνικά έβγαλε ένα πιστόλι και άρχισε να τους πυροβολεί. Αμέσως μετά τράπηκε σε φυγή.

Αστυνομικοί ελέγχουν τις κάμερες ασφαλείας της ευρύτερης περιοχής για να δουν το δρομολόγιο διαφυγής του δράστη, λαμβάνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες, ενώ ψάχνουν «απαντήσεις» στο ποινικό παρελθόν των δύο θυμάτων.

Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Η εικόνα που έχουν σχηματίσει οι αστυνομικοί είναι ότι ο κουκουλοφόρος εκτελεστής πριν να ανοίξει πυρ προς το τραπέζι του εξωτερικού χώρου καφετέριας, όπου καθόντουσαν ο 41χρονος και ο 44χρονος που δολοφονήθηκαν, είχε περπατήσει στην πλατεία της Νέας Σμύρνης «σκανάροντας» τον χώρο.

Οι αστυνομικοί που βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή έχουν συλλέξει υλικό από κάμερες ασφαλείας για να «χαρτογραφήσουν» τις κινήσεις του εκτελεστή, τόσο για το πώς έφτασε στην πλατεία της Νέας Σμύρνης όσο και για το πώς έφυγε από αυτή.

- Διαφήμιση -