- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Σειρά ερωτημάτων σε σχέση με την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος που προκαλεί ανασφάλεια και τρομοκρατεί τους πολίτες της νότιας Αθήνας θέτει με Ερώτησή της προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη η βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας κ. Τόνια Αντωνίου, επισημαίνοντας ότι το δολοφονικό χτύπημα από στυγνό εκτελεστή σε κατάμεστη καφετέρια στην κεντρική πλατεία της Νέας Σμύρνης το βράδυ της Κυριακής προστίθεται σε μια σειρά αντίστοιχων ένοπλων επιθέσεων που αποδίδονται σε «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» του οργανωμένου εγκλήματος, εκ των οποίων οι μισές τα τελευταία 2 χρόνια σημειώθηκαν σε περιοχές της νότιας Αθήνας.

Η κ. Αντωνίου μιλάει για αμηχανία και αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης  μπροστά στο κλιμακούμενο φαινόμενο και τονίζει με νόημα ότι ενώ γιγαντώνονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΔΑΕ, οι άρσεις απορρήτου για λόγους «Εθνικής Ασφάλειας», κατά παραγγελία του «Επιτελικού Κράτους», δεν φαίνεται να υπάρχει η σχετική χρήση των θεσμικών εργαλείων για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος.

Με την Ερώτησή της, την οποία συνυπογράφει και ο Γ. Καμίνης, η βουλευτής ζητά απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, όπως: α) εάν η αυξημένη συγκέντρωση των επιθέσεων στις περιοχές της Νότιας Αθήνας επιβεβαιώνει ότι το οργανωμένο έγκλημα εδρεύει στις εν λόγω περιοχές και β) κατά πόσο η κυβέρνηση αξιοποίησε τελικά την περιβόητη “λίστα Χρυσοχοΐδη” με τα στοιχεία 500 οργανωμένων εγκληματιών που παραδόθηκε τον Μάιο του 2022 στον Άρειο Πάγο, υπό τη «συνοδεία» τηλεοπτικών συνεργείων.

Τέλος, η κ. Αντωνίου ζητά από τον κ. Θεοδωρικάκο να απαντήσει εάν η κυβέρνηση της ΝΔ, αντί να στοχοποιεί διαδηλώσεις και πολιτικές διαμαρτυρίες, σκοπεύει να αναδιατάξει τις αστυνομικές προτεραιότητες, με κύριο στόχο α) να άρει τον κατακερματισμό του έργου της ΕΛ.ΑΣ., που λόγω της πολυδιάσπασής του δεν μπορεί να υπαχθεί σε συνολικό εποπτικό έλεγχο και καθετοποιημένη επιχειρησιακή λειτουργία και β) να αντιστρέψει την τραγική υπολειτουργία και αποδυνάμωση των Αστυνομικών Τμημάτων και των Τμημάτων Ασφαλείας της χώρας.

 

 

- Διαφήμιση -