- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για το θέμα που έχει ανακύψει με την καταγγελία αξιωματικού, σύμφωνα με την οποία υπήρξε συγκάλυψη υπόθεσης εντοπισμού μικροποσότητας ναρκωτικών στην κατοχή παρέας νεαρών στην οποία συμμετείχε ο γιος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνει ότι ύστερα από γραπτή εντολή του κ. Θεοδωρικάκου, που δόθηκε την 26 Ιανουαρίου 2023, διεξήχθη έρευνα για το περιστατικό ελέγχου 4 ατόμων, την 22 Νοεμβρίου 2021 στην περιοχή του Αμαρουσίου Αττικής, από πέντε άνδρες της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ.

Την έρευνα, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκομένων, διεξήγαγε ο Υπαρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας και το εξαχθέν πόρισμα υπογράφεται από τον Αρχηγό και τον Υπαρχηγό του Σώματος.

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «σύμφωνα με αυτό, διεξήχθη ο προβλεπόμενος αστυνομικός έλεγχος, ο οποίος περιλάμβανε έλεγχο των δελτίων ταυτοτήτων των 4 πολιτών μέσω τερματικού και σωματική έρευνα των ελεγχόμενων, αφού πρώτα τους ζητήθηκε η εναπόθεση όλων των αντικειμένων που έφεραν μαζί τους, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Από τις παραπάνω ενέργειες δεν προέκυψε σε βάρος τους κάτι μεμπτό, ο έλεγχος περαιώθηκε και η εν λόγω ομάδα ΔΙ.ΑΣ. συνέχισε την περιπολία της».

Νωρίτερα, μήνυση κατά του απόστρατου αστυνομικού για την υπόθεση του γιου του, κατέθεσε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως είπε ο ίδιος εξερχόμενος του Αρείου Πάγου, η σκευωρία κατέρρευσε βάση στοιχείων, καθώς στην έκθεση των αστυνομικών αναφέρεται ότι κατά τη διάρκεια της έρευνας δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό κατά του γιου του.

Ο υπουργός κατέθεσε τη μήνυση για συκοφαντία κατά του γιου του, χαρακτηρίζοντας τον αξιωματικό ως συκοφάντη που επιχείρησε να τον πλήξει ηθικά και πολιτικά.

«Υπέβαλα μήνυση προ ολίγου εναντίον του αποστρατευθέντος στις τελευταίες κρίσεις Αξιωματικού, ο οποίος εκτέλεσε την άθλια σκευωρία με ψέματα και συκοφαντίες σε βάρος του προσώπου μου. Η σκευωρία κατέρρευσε από τα στοιχεία του ελέγχου που ήδη διεξάγεται. Οι πέντε αστυνομικοί που διεξήγαγαν τον έλεγχο στην παρέα των τεσσάρων νεαρών, πριν από 15 μήνες, που τώρα θυμήθηκε ο αποστρατευτείς αξιωματικός, κατέθεσαν και έχει εκδοθεί το σχετικό το σχετικό πόρισμα και δεν βρεθεί ουδέν μεμπτόν. Το στοιχείο αυτό αποτελεί πλέον τμήμα της δικογραφίας. Ο συκοφάντης επιχείρησε να με πλήξει πολιτικά και ηθικά, αυτός και όποιος άλλος είναι από πίσω. Ακόμα και αυτός όμως στην κατάθεση του δεν είχε το παραμικρό να πει και ούτε καν αναφέρθηκε ουσιαστικά στο όνομα μου, άρα η υπόθεση οργανώθηκε για συγκεκριμένους σκοπούς. Ένα ξεκάθαρο μήνυμα λοιπόν προς τους σκευωρούς, σε αυτούς που οργάνωσαν και εκτελούν αυτή την σκευωρία, θα τους πάω μέχρι τέλους και τον λόγο έχει η ανεξάρτητη Ελληνική Δικαιοσύνη. Και κάτι ακόμα με την τιμή και την υπόληψη του γιού μου και της  οικογένειας μου δεν θα αφήσω κανέναν να παίξει», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

- Διαφήμιση -