- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Έτοιμα σε ένα ποσοστό που ξεπερνάει το 95% είναι τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια ενόψει των εκλογών που θα λάβουν χώρα σε δύο ή τρεις μήνες από σήμερα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» τα ψηφοδέλτια σε όλες τις Περιφέρειες της Αττικής, είναι σχεδόν έτοιμα  όπου 43 από τους 96 συνολικά υποψηφίους, δηλαδή το 44,8%, κατέρχονται για πρώτη φορά υποψήφιοι με τη Ν.Δ.

Νότιος Τομέας

Πλην των εν ενεργεία βουλευτών Νίκου Δένδια, Κώστα Κυρανάκη, Διονύση Χατζηδάκη, Χάρη Θεοχάρη, Αννας Καραμανλή, Σοφίας Βούλτεψη, Μπάμπη Παπαδημητρίου, Γιάννη Καλλιάνου, Βασίλη Σπανάκη αλλά και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκου που έχει ήδη ανακοινωθεί ως υποψήφιος, η Ν.Δ. έχει καταρτίσει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο στον Νότιο Τομέα. Εκ νέου την είσοδό τους στη Βουλή θα διεκδικήσει ο Τάσος Γαϊτάνης, εκπρόσωπος Τύπου Ν.Δ., η Ιωάννα Γκελεστάθη, δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω και η Δήμητρα Αράπογλου, που είναι κωφή και σηματοδοτεί τη μεγάλη σημασία που δίνει η Ν.Δ. σε έναν πολύ ευαίσθητο χώρο. Η Ν.Δ. θα έχει συνολικά στον Νότιο Τομέα εννέα νέα πρόσωπα από τα 23 συνολικά. Υποψήφιοι θα είναι ο Τάσος Κορίλλης, καθηγητής Χημείας στο Κολλέγιο Ψυχικού, ο Μιχάλης Κουμεντάκος, πνευμονολόγος και πρώην πρόεδρος ΝΟΔΕ, ο Νίκος Κανέλλος, οικονομολόγος, διδάκτωρ του ΕΜΠ και τομεάρχης Ερευνας και Καινοτομίας της Ν.Δ., ο Ποσειδώνας Γιαννόπουλος, στιχουργός και ραδιοφωνικός παραγωγός. Ως στιχουργός, συμμετείχε δύο φορές και στο Φεστιβάλ της Eurovision, ο Σταύρος Νικολαΐδης, ηθοποιός και σκηνοθέτης, που έγινε ευρύτερα γνωστός ως ο «Μιχαλάκης» από τα «Εγκλήματα», που κατατάσσονται στις πέντε δημοφιλέστερες ελληνικές σειρές, η Μαρία-Ελλη Κουτσουβελή, διεθνολόγος, η Δήμητρα Καντεράκη, οικονομολόγος και υπάλληλος της Τράπεζας Πειραιώς, η Μαρία Ζάγκα, πρόεδρος της Ενωσης Βενζινοπωλών και δημοτική σύμβουλος Παλαιού Φαλήρου και τέλος η Παταπία Καπράλου, μαχόμενη δικηγόρος.

Ανατολική Αττική

Πλην των εν ενεργεία βουλευτών Μάκη Βορίδη, Γιώργου Βλάχου, Βασίλη Οικονόμου και των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών Στέλιου Πέτσα και Σοφίας Ζαχαράκη που διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο στη Βουλή, η Ν.Δ. θα έχει συνολικά έξι νέες υποψηφιότητες από τις 15 συνολικά. Πρόκειται για τους Γιάννη Σαμέλη, δικηγόρο και πρώην αντιδήμαρχο Παλλήνης, τον Σπήλιο Κρικέτο, ανθυπαστυνόμο και γ.γ. της Ενωσης Αστυνομικών Δυτικής Αττικής, τον Τάσο Αγγέλικα, επιχειρηματία, μηχανολόγο μηχανικό στο επάγγελμα, τον Νεκτάριο Καλαντζή, οικονομολόγο και πρόεδρο Νέων Αυτοδιοικητικών Ελλάδας, την Κλεοπάτρα Τριανταφυλλίδου CEO ALFA DIKEVE SA, και τη Βασιλική Τσίντζου, οδοντίατρο. Υποψήφιοι θα είναι ακόμα η Κόλλια Βασιλική, πολιτική επιστήμων και πρώην γενική γραμματέας Νέας Γενιάς του υπουργείου Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Μάγδα Κοντογιάννη, αγρότισσα στο επάγγελμα, η Κατερίνα Κατσανδρή, παθολόγος και γ.γ. ΔΑΚΕ Γ.Ν. Ευαγγελισμός που ήταν υποψήφια το 2019 με τον Γιώργο Πατούλη. Οσον αφορά τη νυν βουλευτή Γεωργία Μαρτίνου το πιθανότερο είναι πως δεν θα είναι υποψήφια.

- Διαφήμιση -