- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Από μακριά μπορεί να φαντάζει ψηφιδωτό, ωστόσο στην πραγματικότητα το «μυστικό» ξωκκλήσι του Αγίου Νικολάου στη Βουλιαγμένη, είναι γεμάτο από πέτρα, βότσαλο, μάρμαρο και πολλά ακόμα υλικά που μεταφέρθηκαν εκεί με πολύ κόπο, ώστε να δημιουργηθεί αυτό το τόσο υπέροχο και συνάμα περίεργο εκκλησάκι.

Ο Άγιος Νικόλαος θεωρείται ο κατ’ εξοχήν προστάτης των ναυτικών και του Πολεμικού Ναυτικού μας, και το εκκλησάκι δεν θα μπορούσε να είναι χτισμένο παρά μονάχα εκεί που υπάρχει θάλασσα, και στη συγκεκριμένη περίπτωση, ακριβώς μπροστά της.

Πάνω λοιπόν στα βράχια του Λαιμού, σε ένα από τα πιο παρθένα σημεία της Βουλιαγμένης, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ένα πραγματικό αριστούργημα, χτισμένο το 1947 από τον ζωγράφο – γλύπτη Νικόλαο Ξένο, σε μια εποχή που δεν υπήρχε πρόσβαση στο σημείο.

Στην πραγματικότητα βέβαια, πρόκειται για ένα ευμεγέθες εικονοστάσι με προσθήκες που θυμίζουν τη βυζαντινή ναοδομία, όπως κωδωναστάσι και περίβολος, ώστε όλοι να το ονομάζουν εκκλησία, γεμάτο πλήθος εικόνων και θρησκευτικών αντικειμένων, το οποίο στην κυριολεξία χωράει μονάχα ένα άτομο στο εσωτερικό του.

Δείτε το βίντεο του Travel Ispiration

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

Και παρά το γεγονός πως στην είσοδό του η μαρμάρινη πλάκα κάνει λόγο για το έτος 1947, η αποπεράτωση της κατασκευής της εκκλησίας φαίνεται να διήρκεσε πολλά πολλά χρόνια, μιας και πολλοί ήταν οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν να θυμούνται τον αδιάκοπο μόχθο του ήρεμου και μοναχικού γλύπτη, που αφιέρωσε χρόνια από τη ζωή του ώστε να κατασκευάσει τον Άγιο Νικόλαο, μεταφέροντας με μια μικρή βαρκούλα όλα τα υλικά που χρειαζόταν για το δημιούργημά του, αφού την εποχή εκείνη δεν υπήρχε δρόμος για το σημείο όπως σήμερα, παρά μόνο δια θαλάσσης.

Στον μικρό περίβολο του Αγίου Νικολάου που κοιτά τον κόλπο της Βουλιαγμένης, λίγοι είναι εκείνοι που στέκονται γνωρίζοντας την αληθινή ιστορία του, όπως λίγοι είναι και εκείνοι που γνωρίζουν την ύπαρξή του, πέρα από τους ντόπιους.

ΠΗΓΗ: cnn.gr

- Διαφήμιση -