- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

Με κεντρικό σύνθημα «Σταθερά Μαζί» και «Η Κοινωνία στο προσκήνιο» πραγματοποιήθηκε η πρώτη μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του Γιάννη Σμέρου, στην Παλλήνη, με την οποία ξεκίνησε τον αγώνα του ως υποψήφιος Βουλευτής Ανατολικής Αττικής του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κίνημα Αλλαγής.

Παρά τη βροχή, το πρωί της Κυριακής οι πολίτες της Ανατολικής Αττικής έδωσαν ένα πρωτόγνωρο παρών συμμετοχής σε μία συγκέντρωση έντονα φορτισμένη με παλμό και δυναμική. Με συνθήματα, σημαίες και αισιοδοξία για την πορεία της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, οι πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Γιάννη Σμέρου επιβεβαιώνοντας τη στενή τους σχέση, με τον ίδιο να βρίσκεται στο πλευρό τους ως Περιφερειακός Σύμβουλος, που έχει εκλεγεί δύο φορές πρώτος σε σταυρούς προτίμησης.

Η καθημερινή του παρουσία και η προώθηση των ζητημάτων περιοχής επιβεβαιώθηκε και από την ισχυρή παρουσία νυν και πρώην Δημάρχων, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβούλων, και πολλών εκπροσώπων Συλλογικών Φορέων και Οργανώσεων, Επαγγελματικών και Συνδικαλιστικών Ενώσεων και Κινημάτων της Ανατολικής Αττικής.

Και ενώπιον τους ο κ. Σμέρος δήλωσε «Σήμερα μου δώσατε το μεγαλύτερο δώρο και θέλω να σας το ανταποδώσω με μία φράση. Θα είμαι πάντα εδώ. Όπως ήμουν και όπως είμαι μέχρι σήμερα. Και θα είμαστε πάντα μαζί. Σταθερά μαζί. Μαζί ξεκινήσαμε αυτόν τον αγώνα, μαζί τον δίνουμε και μαζί θα συνεχίσουμε να τον δίνουμε μέσα από τις τάξεις του ΠΑΣΟΚ και της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης, που επιστρέφει ενωμένη και ανανεωμένη».

Ο Γιάννης Σμέρος συγκινημένος αναφέρθηκε και την περίοδο μετά το 2012, που θήτευσε ως Γραμματέας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ανατολικής Αττικής σε ηλικία μόλις 24 ετών, τότε που, όπως ανέφερε «αν έλεγε κάποιος την λέξη ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεχόταν επίθεση. Τότε, κάναμε μαζί μία μεγάλη προσπάθεια σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες, ώστε από κοινού με τις Τοπικές Οργανώσεις να κρατήσουμε ζωντανό το ΠΑΣΟΚ στην Ανατολική Αττική».

Αναφέρθηκε και στη μεγάλη προσπάθεια της ηγεσίας του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη για τον οποίο σημείωσε ότι πρόκειται για έναν «Σύντροφο μέσα από τα σπλάχνα της Νεολαίας, που δίνει έναν δυνατό αγώνα. Και για εμένα έναν άνθρωπο με τον οποίο έχω τη χαρά να συμπορεύομαι χρόνια στο πλευρό του, σε κοινές μάχες για τη μεγάλη μας Παράταξη».

Στην ομιλία του, που ξεκίνησε με την εθνική τραγωδία στα Τέμπη, στάθηκε ιδιαίτερα στο δημογραφικό πρόβλημα, στην προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στην προστασία της πρώτης κατοικίας των πολιτών από τα funds και το Κράτος Δικαίου. Μίλησε και για την ιστορία και τις αρχές του ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά και τα πρόσωπα που σφράγισαν την πορεία του. Τον ιδρυτή της Παράταξης Ανδρέα Παπανδρέου, τις μεγάλες προσωπικότητες, αλλά και στην αείμνηστη Πρόεδρο Φώφη Γεννηματά, με το προσωπικό της παράδειγμα αφοσίωσης στο καθήκον.

Επίσης, αναφέρθηκε εκτενώς στα ζητήματα της Ανατολικής Αττικής, περιοχή που ο ίδιος ζει με την οικογένεια του. Εστίασε στην ανάγκη κατασκευής Νοσοκομείου, στην Πολιτική Προστασία, στην Δημόσια Ασφάλεια, στα οικιστικά και πολεοδομικά ζητήματα και στις υποδομές για την πιο ραγδαία αναπτυσσόμενη περιοχή της Αττικής, ενώ στάθηκε σε κάθε Δήμο ξεχωριστά.

 

Κλείνοντας την ομιλία, εμφανώς συγκινημένος στάθηκε ιδιαίτερα στη στενή σχέση που έχει αναπτύξει με την Ανατολική Αττική και τους πολίτες της:

«Σας καλώ να πάμε μαζί και σε αυτόν τον αγώνα. Για να δείξουμε ότι ο τόπος μας δεν έχει ανάγκη από έτοιμους μηχανισμούς και δαχτυλίδια, ούτε από gps για να βρούμε τις γειτονιές του. Αυτός εδώ ο τόπος, η Ανατολική Αττική έχει τους ανθρώπους της που την αγαπούν, την γνωρίζουν και ζουν σε αυτήν. Έχει ανάγκη όλους εμάς, που τη γνωρίζουμε και την νοιαζόμαστε καθημερινά. Και αυτή η Παράταξη, το όραμα της, οι μπαξέδες που θα ξαναβρεθούμε έχουν τους ανθρώπους τους, που είναι το κομμάτι της ιστορίας τους. Κι εσείς είστε το κάθε κομμάτι αυτής της ιστορίας. Για εμένα, είναι η Ανατολική Αττική είναι η γη μου και η επιλογή μου. Δεν είναι ένας σταθμός της πορείας μου. Είναι η ίδια η πορεία μου. Και σε αυτήν την πορεία μόνη μου δύναμη όλα αυτά χρόνια είστε εσείς. Ο καθένας και η καθεμιά σας».

- Διαφήμιση -