- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Πρόταση τροπολογίας εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής,  κατέθεσε η Βουλευτής του Νότιου Τομέα της Αθήνας κ. Τόνια Αντωνίου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το θέμα που προέκυψε με την εκτός σχεδίου δόμηση μετά από την πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου.

Η κ. Αντωνίου κατηγόρησε την κυβέρνηση, ότι αντί για εξορθολογισμό στην εκτός σχεδίου δόμηση, προτίμησε το χάος, αφού, παρά τη ρητή δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για νομοθετική επίλυση του θέματος, κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής της στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα, τελικά δεν υπήρξε καμία νομοθετική πρωτοβουλία από πλευράς της κυβέρνησης, με απόφαση του Μεγάρου Μαξίμου.

Με την τροπολογία του το ΠΑΣΟΚ πρότεινε να είναι δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας, βάσει των υφιστάμενων πολεοδομικών διατάξεων, σε γεωτεμάχια εκτός ρυμοτομικών σχεδίων με εμβαδόν τουλάχιστον 4 στρεμμάτων, μέχρι την έκδοση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων.

Η κ. Αντωνίου καυτηρίασε το γεγονός, ότι ενώ η κυβέρνηση μερίμνησε να φέρει «φωτογραφικές» πολεοδομικές διατάξεις για τη Φιλοθέη, το Παλαιό Ψυχικό και την Εκάλη, για την εξυπηρέτηση πελατειακών σκοπιμοτήτων της, που ωστόσο δημιουργούν ανασφάλεια δικαίου, την ίδια στιγμή επιφύλαξε «απαξίωση και εκμηδενισμό της αξίας της περιουσίας χιλιάδων Ελλήνων που έχουν γεωτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης», αλλά και «μαρασμό για τον κατασκευαστικό και τεχνικό κλάδο της χώρας και ειδικά τους επαγγελματίες της επαρχίας».

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι τελικά ο στόχος της ήταν τα απαξιωμένα πλέον γεωτεμάχια «να τα αγοράσουν έναντι πινακίου φακής οι μεγαλοξενοδόχοι και άλλοι δήθεν επενδυτές, που θα μπορούν να χτίζουν σε εκτάσεις από 8 στρέμματα και πάνω».

Υπενθυμίζεται, ότι η απόφαση του Αρείου Πάγου δημιούργησε σύγχυση και διαφορετικές ερμηνείες στις πολεοδομικές υπηρεσίες της χώρας, ενώ προκάλεσε πάγωμα στην έκδοση οικοδομικών αδειών, στις οικοδομικές εργασίες και στις αγοραπωλησίες, όπως είχε επισημάνει η Βουλευτής.

- Διαφήμιση -