- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Περισσότερα από 70.000 κοχύλια και αχιβάδες συνθέτουν τα έργα του δημοσιογράφου – πρώην βουλευτή Γιάννη Δημαρά, τα οποία μάζευε από παραλίες της Αττικής  – κυρίως από Βούλα, Βάρκιζα και Βουλιαγμένη – καθώς και από αρκετά ελληνικά νησιά.

Πρόκειται για 65 πίνακες , τους οποίους  φιλοτεχνεί εδώ και 4 περίπου χρόνια, εμπνευσμένος από την ιστορία , τον πολιτισμό της Ελλάδας και τους «θησαυρούς» του Αιγαίου.

Τα έργα του Γιάννη Δημαρά θα παρουσιαστούν σε έκθεση με τίτλο «Ναυτίλος 2023», που συνδιοργανώνει με τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Πολιτισμού (γυάλινο κτήριο) στην παραλία – πλακόστρωτο της Βάρκιζας από το Σάββατο 27 Μαΐου έως την Κυριακή 4 Ιουνίου. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν επίσης μεμονωμένα σπάνια μεγάλα κοχύλια, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Εκτός από τον Γαλαξία του ουρανού, αναδεικνύεται και ο Γαλαξίας του βυθού.

Τα εγκαίνια την έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Μαΐου 2023, στις 20.30 και η εκδήλωση θα πλαισιωθεί από μουσικό δρώμενο μιας ώρας, με τραγούδια για την Ελλάδα και τη θάλασσα, τα οποία θα ερμηνεύσουν οι Βιβή Κίτσου και Γιάννης Ανδράκης.

Οι ώρες λειτουργίας την έκθεσης είναι:

Καθημερινές από τις 18:00 έως τις 21:30

Σαββάτο και Κυριακή από 11:00 έως τις 22:00

- Διαφήμιση -