- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 2 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 2 Λεπτά

Με πρωτοβουλία του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου, Γιάννη Φωστηρόπουλου, πραγματοποιείται την Δευτέρα 29  Μαΐου, στις 19.00 μ.μ., η ετήσια επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως του τελευταίου Αυτοκράτορα του Βυζαντίου, εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου ΙΑ’ Δραγάση Παλαιολόγου.

 Η τελετή θα φιλοξενηθεί στον ανδριάντα του Κωνσταντίνου ΙΑ΄ Παλαιολόγου, επί της λεωφόρου Ποσειδώνος, στην παραλία του Π. Φαλήρου.

 Το τρισάγιο αποτελεί ελάχιστη απόδοση τιμής, στο μείζον γεγονός της ελληνικής ιστορίας, την Άλωση της Πόλης, Βασιλίδος των πόλεων, καθώς και στους Κωνσταντινουπολίτες του Παλαιού Φαλήρου και όλης της Αττικής, για την πολυετή εθνική και κοινωνική προσφορά και συνεισφορά τους στον νέο Ελληνισμό.

Με το πέρας της επιμνημόσυνης δέησης θα ακολουθήσει:

–        Κατάθεση στεφάνων

–        Χαιρετισμός του Δημάρχου Παλαιού Φαλήρου Γιάννη Φωστηρόπουλου

–        Ομιλία του Ομότιμου Καθηγητή Νικόλαου Ουζούνογλου, Προέδρου της ΟΙΟΜΚΩ.

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με επίκεντρο την βυζαντινή μουσική – ψαλτική τέχνη που θα επιμεληθεί και θα παρουσιάσει η Ομοσπονδία Συλλόγων Ιεροψαλτών Ελλάδος – ΟΜ.Σ.Ι.Ε.

Ο «ΜΙΚΡΟΣ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟΣ ΧΟΡΟΣ» της Ομοσπονδίας με χοράρχη τον πρωτοψάλτη – ερευνητή Χάρη Συμεωνίδη, διακεκριμένοι Άρχοντες Πρωτοψάλτεςοργανικό σύνολο με επικεφαλής τον Μανώλη Καρπάθιο και σε ρόλο αφηγητή ο Φώτης Μάνταλος, θα μας μεταφέρουν νοερά στην νοσταλγική πολίτικη ατμόσφαιρα, αποδίδοντας επίκαιρους εκκλησιαστικούς ύμνους, άσματα και θρήνους της Αλώσεως.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης επιμελείται ο Πρόεδρος της ΟΜΣΙΕ Κωνσταντίνος Πολίτης, δάσκαλος της παραδοσιακής μουσικής και πρωτοψάλτης του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αγίου Αλεξάνδρου Παλαιού Φαλήρου.

- Διαφήμιση -