- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Οι εκδόσεις ΘΕΜΕΛΙΟ διοργανώνουν παρουσίαση του καινούργιου βιβλίου του Νίκου Παππά “Μ.Μ.Ε. ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΑΣ” – Πρόλογος Αλέξης Τσίπρας την Τρίτη, 9 Μαΐου 2023, και ώρα 7.00 μ.μ., στο Hashtag Cafe (Ηρώων Πολυτεχνείου 12, Ηλιούπολη).

Το βιβλίο του Νίκου Παππά, Μ.Μ.Ε. την άδειά σας αναδεικνύει τις χρόνιες παθογένειες του πεδίου της ενημέρωσης στην Ελλάδα, αλλά και τη σχέση αλληλεξάρτησης που έχει με την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Ο πρώην υπουργός και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ γράφει για τα όσα διαχειρίστηκε ως υπουργός Επικρατείας και κατόπιν Ψηφιακής Πολιτικής, ανατρέχοντας σε μια έντονη θητεία, η οποία εξακολουθεί ακόμη και σήμερα να παράγει πολιτικά αποτελέσματα.

Η επαναλειτουργία της ΕΡΤ, η ίδρυση και λειτουργία του ΕΚΟΜΕ, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή της ανάταξης του οπτικοακουστικού κλάδου στην Ελλάδα, και ο εκσυγχρονισμός διάφορων υπο¬πεδίων της ενημέρωσης περνούν από τις σελίδες του βιβλίου, μαζί με την πολυσυζητημένη ρύθμιση του τηλεοπτικού πεδίου που είχε στο επίκεντρό της την αδειοδότηση των καναλιών.

Από τη γέννηση της πρωτοβουλίας και την εργώδη προετοιμασία, τις θυελλώδεις συζητήσεις στη Βουλή και τις κινηματογραφικές σκηνές του διαγωνισμού έως την προανακριτική επιτροπή και από εκεί στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου, ο Νίκος Παππάς αναλύει το χρονικό της σύγκρουσης με την ιδιοκτησία των τηλεοπτικών καναλιών και αποκαλύπτει γλαφυρές και αθέατες όψεις της.

Το Μ.Μ.Ε. την άδειά σας είναι ένα πολιτικό βιβλίο που ξεφεύγει από τα στενά όρια του πολιτικού λόγου. Ανοίγει συζητήσεις για τον τρόπο που λειτουργεί η ενημέρωση στην Ελλάδα, τις ανάγκες εκσυγχρονισμού της και τους κινδύνους που κρύβει για τη δημοκρατία τόσο η απουσία οποιασδήποτε ρυθμιστικής παρέμβασης όσο και η λογοκριτική φίμωση των Μέσων Ενημέρωσης.

Μέσα στο βιβλίο περιλαμβάνεται πρόλογος του Αλέξη Τσίπρα, ενώ με κείμενά τους συμβάλλουν οι Λευτέρης Κρέτσος και Γιάννης Μαντζουράνης.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
-ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΡΕΤΣΟΣ, Λέκτορας στο Πανεπιστήμιο Brunel University of London, πρ. Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής·
-ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΤΖΟΥΡΑΝΗΣ, Δικηγόρος·
-ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΛΕΙΟΣ, Καθηγητής στο Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ ΕΚΠΑ
-ΡΑΛΛΙΑ ΧΡΗΣΤΙΔΟΥ, καλλιτέχνης.
-Την εκδήλωση συντονίζει ο ΝΙΚΟΣ ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ, Δημοσιογράφος.

 

- Διαφήμιση -