- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 10 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 10 Λεπτά

Ένα μοναδικό τριήμερο με θέατρο έρχεται να μας δροσίσει στο Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, την Παρασκευή 14, το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Ιουλίου.

Η αυλαία θα ανοίξει την Παρασκευή 14/7 με τον Γιώργο Κωνσταντίνου και τον Αλέξανδρο Ρήγα να πρωταγωνιστούν στο φημισμένο σατιρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος». Ένα θεατρικό έργο ύμνος στην ποιητική αλητεία, τη παράλογη λογική σκέψη και στο ελεύθερο χιούμορ.

Τη σκυτάλη παίρνει το Σάββατο 15/ το ελληνικό έργο «Γρανίτα από Λεμόνι» του Δήμου Κάππου. Μια καθαρόαιμη κωμωδία παρεξηγήσεων πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις, σε μια νύχτα καλοκαιριού που όλα επιτρέπονται και όλα ανακαλύπτονται.

Την Κυριακή το λόγο έχει η κοινωνική σάτιρα του αείμνηστου θεατρικού συγγραφέα Λάκη Μιχαηλίδη, με τη μαύρη κωμωδία «Στην υγειά του Μακαρίτη».

 

Παρασκευή 14/7/2023 Θεατρική Παράσταση: Εκείνος και Εκείνος του Κώστα Μουρσελά

Ώρα: 21.00 – Θέατρο Βέμπο (Παραλία Βούλας, Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 14, 166-73)

Ο Γιώργος Κωνσταντίνου και ο Αλέξανδρος Ρήγας πρωταγωνιστούν στο φημισμένο σατιρικό έργο «Εκείνος και Εκείνος». Ένα ιστορικό απόλυτο success του θεάτρου. Ο Λουκάς (Γιώργος Κωνσταντίνου) και ο Σόλων (Αλέξανδρος Ρήγας) ταξιδεύουν το καλοκαίρι σε όλη την Ελλάδα με μια “αναρχική” – “αλήτικη” κωμωδία.

Ο Λουκάς και ο Σόλων είναι δύο “ταξιδευτές” που δεν έχουν καμία σχέση με την αστική κανονικότητα και το political correct. Δύο αντι-στερεοτυπικοί σοφοί, δύο αντισυμβατικοί αλήτες, που θέτουν ερωτήματα και προβληματισμούς που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί και προτείνουν απαντήσεις που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί επίσης. Δύο άνθρωποι που θέλουν να είναι ελεύθεροι και τίποτα να μην τους εμποδίζει σε αυτό το ταξίδι της ελευθερίας τους.

Ο Λουκάς και ο Σόλων, μέσα από αυτό το ταξίδι στους δρόμους της πόλης, αντιμάχονται ιδέες, περιουσίες, ανθρώπους και θεούς. Δύο ουσιαστικά περιθωριακοί τύποι, δύο μποέμ άστεγοι, δύο πολίτες ενεργής σκέψης, δύο άνθρωποι συνειδητά εκτός συστήματος, που σατιρίζουν, σαρκάζουν και αυτοσαρκάζονται και θέτουν ερωτήματα για όλα αυτά που τους καίνε τον εγκέφαλο στην καθημερινότητα και στην αιωνιότητα.

Δύο αληθινά αναρχικοί τύποι, που δε δέχονται κανενός είδους εξουσίας. Ακολουθούν τους δρόμους της πόλης και όχι τα φώτα της. Αντιθέτως μάλιστα, τα φώτα τα σπάνε. Μαζί με τα φώτα, σπάνε τα στερεότυπα, σπάνε την καθεστηκυία τάξη, σπάνε «το αυγό», όπως οι ίδιοι ονομάζουν το σύστημα, σπάνε και τα νεύρα… τα δικά τους και των άλλων. Σατιρίζουν τα κακώς κείμενα της κοινωνίας μας και κυρίως διερωτώνται και για τα «καλώς κείμενα»… είναι όντως καλώς;;

Ο Λουκάς και ο Σόλων, μας λένε ότι στην εποχή μας δεν μας λείπουν οι απαντήσεις, αυτό που μας λείπει είναι οι ερωτήσεις. Οι απλές, οι ανόητες, οι αυτονόητες. Γιατί κάπως έτσι λειτουργεί “το αυγό”. Δηλαδή κάθε είδους συστημικής εξουσίας, ιδεολογικής, κοινωνικής, οικονομικής, πολιτικής που μας δίνει απαντήσεις και μας ηρεμεί. Σε βαθμό υπνωτισμού.

Όμως όχι! «Εκείνος και Εκείνος» συναντήθηκαν για να θέσουν ερωτήματα. Πολλά ερωτήματα.

Πρέπει να αντιμετωπίσουμε το μέλλον;

Θα έχουμε όντως μέλλον;

Υπάρχει ηθική στην επιστήμη;

Υπάρχει γοητεία στην ανηθικότητα;

Τα κενά υπάρχουν για να πέφτουμε ή για να τα καλύπτουμε;

Ο πολιτισμός ωφελεί ή διαβρώνει;

Μήπως είμαστε τελικά όλοι μας ευτυχισμένοι και το αγνοούμε;

Μήπως είμαστε τελικά όλοι μας δυστυχισμένοι και το αγνοούμε;

Τον τροχό της κοινωνίας τον γυρίζουν πράγματι οι θύτες; Ή τα θύματα;

Ο έρωτας είναι υποδούλωση ή πραγματική επανάσταση;

Υπήρχε εν τέλει χώρος στη σανίδα για τον Τζακ;

«Εκείνος και Εκείνος», ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι οι άνθρωποι οφείλουν να αγωνίζονται για την ουσιαστική ελευθερία τους. Και να αποτινάξουν φόβους, αστικές προσδοκίες και μεταχειρισμένα όνειρα με 8 άτοκες δόσεις στην πιστωτική τους κάρτα.

«Εκείνος και εκείνος», ταξιδεύουν για να διαλαλήσουν ότι η εργασία αντιτίθεται στη φύση του ανθρώπου. Η χαρά βρίσκεται στη δημιουργία και όχι στην εργασία. Φυσική κατάσταση του ανθρώπου είναι να κάθεται, να στοχάζεται, να ταξιδεύει, να βουτάει στις θάλασσες του κόσμου και να τρώει γεμιστά με φέτα, κάτω από μια κληματαριά 3 το μεσημέρι.

Το έργο είναι ένας ύμνος στην ποιητική αλητεία, στην παράλογη λογική σκέψη, στο ελεύθερο χιούμορ. Συγγενεύει με το θέατρο του παραλόγου και με την επιθεώρηση, μα πάνω απ’ όλα, με την –σκεπτόμενη- κωμωδία.

Ερμηνεύουν:

Γιώργος Κωνσταντίνου

Αλέξανδρος Ρήγας

Παναγιώτης Κουρτέσης

Μαρία Καμακάρη

Κείμενο                                                         Κώστας Μουρσελάς

Σκηνοθεσία                                                  Αλέξανδρος Ρήγας

Σκηνικά                                                         Γιάννης Σπανόπουλος

Μουσική Επιμέλεια                                    Αλέξανδρος Ρήγας

Παραγωγή                                                    Ρήγας Γεώργιος (Αλέξανδρος)

Υπεύθυνη Επικοινωνίας Παράστασης     Αλεξάνδρα Σαμπανιώτη

 

Σάββατο 15/7/2023 Θεατρική παράσταση: Γρανίτα από Λεμόνι του Δήμου Κάππου

Ώρα: 21.00 – Θέατρο Βέμπο (Παραλία Βούλας, Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 14, 166-73)

Ένα ελληνικό έργο, μια καθαρόαιμη κωμωδία παρεξηγήσεων πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις. Μια νύχτα καλοκαιριού που όλα επιτρέπονται και όλα ανακαλύπτονται. Δύο ζευγάρια της διπλανής πόρτας, τόσο αναγνωρίσιμα και τόσο σημερινά που καθρεφτίζουν, μεγενθύνουν, όλη την καθημερινή τριβή μέσα από ένα κωμικό και αυτοσαρκαστικό πρίσμα. Οι προβληματισμοί και τα ερωτήματα που ξεκινούν από το ‘’σ αγαπώ’’ και το ‘’γιατί’’, το πάθος και την έλξη ενός ζευγαριού και τι μπορεί να γεννήσει σκηνές ζήλιας και αμφισβήτησης. Ένας κατά φαντασίαν ασθενής, σ ένα ερωτικό γαϊτανάκι με απρόσμενη εξέλιξη και ξεχωριστό φινάλε. Όλοι κάτι ξέρουν, όλοι κάτι ανακαλύπτουν…πόσο ρόλο παίζει τελικά ένας λόγος, μια σκέψη, μια εικόνα που μπορεί να γίνει…εμμονή, εφιάλτης και να παρασύρει σε ένα κυκεώνα αντιδράσεων τους άμεσα εμπλεκόμενους….μέσα σε μια νύχτα… οι αλήθειες βγαίνουν στο Φως με τρόπο απολαυστικό και συναρπαστικό.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Γιώτης Σκηνικά: Δέσποινα Βολίδη

Κοστούμια: Celebrity Skin – Δημήτρης Στρέπκος

Μουσική επιμέλεια: Δημήτρης Γιώτης – Αλέξανδρος Κλημόπουλος Φωτισμοί: Αλέξανδρος Κλημόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Κουκούλης Video: Κώστας Κιμούλης

Art work: Γεράσιμος Αμπάτης

Διεύθυνση παραγωγής: Αντώνης Σπουρλής Βοηθός σκηνοθέτη: Ιάσων Λαγουτάρης Ψηφιακές Δημιουργίες: Atlas digital Σύμβουλος εικόνας: Βασίλης Ψαρίδης

Παίζουν: Δημήτρης Γιώτης – Κατερίνα Τσάβαλου

Ελευθερία Ρήγου – Αλέξανδρος Κλημόπουλος – Ιάσων Λαγουτάρης

 

Κυριακή 16/7/2023 Μαύρη κωμωδία: Στην υγειά του μακαρίτη του Λάκη Μιχαηλίδη

Ώρα: 21.00 – Θέατρο Βέμπο (Παραλία Βούλας, Λεωφόρος Κ. Καραμανλή 14, 166-73)

Κοινωνική σάτιρα και μαύρο χιούμορ μέσα από τέσσερεις ιστορίες, με την υπογραφή του αείμνηστου πολυτάλαντου θεατρικού συγγραφέα, Λάκη Μιχαηλίδη.

Παίζουν οι ηθοποιοί: Στ. Τζελέπης,  Ε. Τσεφαλά, Ε. Κιούκη, Γ. Ζαραφωνίτης.

Σκηνοθεσία: Σ. Τζελέπης, Μουσική: Μ. Μπότσιος, Στίχοι: Β. Γιαβρής.

 

- Διαφήμιση -