- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

Ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις για την Περιφέρεια Αττικής, μετά τις «ζεμπεκιές» του Περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη σε κοινωνική εκδήλωση εν μέσω πυρκαγιών και την δημόσια έκφραση δυσαρέσκειας από την ΝΔ και το Μαξίμου. Οι διεργασίες είναι έντονες και πλην απροόπτου την Δευτέρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη για το «χρίσμα» στην Περιφέρεια Αττικής. Ήδη ο κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε αργά σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Δήμαρχο Γλυφάδας Γιώργο Παπανικολάου με «επιτυχή» θητεία στην Αυτοδιοίκηση (από το 2014 εκλέγεται Δήμαρχος με μεγάλα ποσοστά), ενώ έχει διατελέσει ευρωβουλευτής της ΝΔ και Πρόεδρος της ΟΝΕ. Ανοικτή επικοινωνία υπάρχει μεταξύ Μαξίμου και Νίκου Χαρδαλιά υφυπουργού άμυνας και με πετυχημένη θητεία στην αυτοδιοίκηση ως Δήμαρχος Βύρωνα.

Επί τάπητος έχει τεθεί πλέον η «απόσυρση» του χρίσματος του κυβερνώντος κόμματος για την Περιφέρεια Αττικής από τον Γ. Πατούλη – παρά την συγνώμη που ζήτησε-και ως επικρατέστεροι για να είναι επίσημοι υποψήφιοι της ΝΔ είναι οι Γιώργος Παπανικολάου και Νίκος Χαρβαλιάς. Την Δευτέρα πλην απροόπτου αναμένεται να ληφθεί η οριστική απόφαση για το ποιος θα είναι ο επίσημος υποψήφιος της ΝΔ για την Περιφέρεια Αττικής. Για την ώρα υπάρχουν μη πλήρως διασταυρωμένες πληροφορίες ότι ο κ. Πατούλης ενδεχομένως να κατέβει και αυτός για την Περιφέρεια Αττικής, ακόμα και αν δεν έχει το χρίσμα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πλέον ορατό το ενδεχόμενο  για το Μέγαρο Μαξίμου να αποσύρει τη στήριξη στο πρόσωπό του και να αναζητήσει άλλον υποψήφιο για την πρώτη περιφέρεια της χώρας. Η περίπτωση του κ. Παπανικολάου θεωρείται από πολλούς ιδανική, καθώς ο δήμαρχος Γλυφάδας θεωρείται ήρεμη δύναμη, εκλέγεται επί σειρά ετών με συντριπτικά μεγάλο ποσοστό και διαθέτει αξιοσημείωτες τεχνοκρατικές ικανότητες λόγω των οποίων απολαμβάνει ευρύτερης στήριξης από τους πολίτες, ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης.

Ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, επίσης με μεγάλη αυτοδιοικητική εμπειρία και διαδρομή, είναι και αυτός μια πολύ σοβαρή εναλλακτική λύση για την Περιφέρεια. Ωστόσο αυτό που ζυγίζουν οι επιτελείς του Μαξίμου και της ΝΔ είναι η θέση του στο υπουργείο άμυνας που είναι κρίσιμη και μάλιστα αυτή την περίοδο με τις πυρκαγιές και τις εκρήξεις πυρομαχικών στις αποθήκες της πολεμικής αεροπορίας στην Νέα Αγχίαλο. Μάλιστα μόλις χθες και με την εντολή του Υπουργού Άμυνας για ΕΔΕ για τις εκρήξεις στον κ. Χαρβαλιά ανατέθηκε επισήμως ο κρίσιμος ρόλος της επιθεώρησης , της εποπτείας και της αναμόρφωσης των συστημάτων πυρόσβεσης στο στρατό και στα στρατόπεδα .

Να σημειωθεί ότι η επανεκλογή του κ. Πατούλη δεν εθεωρείτο το τελευταίο διάστημα ως δεδομένη όπως η νίκη του το 2019. Ένας από τους λόγους ήταν πως απέναντι του θα είχε τον Γιώργο Ιωακειμίδη, (επί χρόνια Δήμαρχο Ρέντη και μετά Ρέντη-Νίκαιας) αυτοδιοικητικό με εξαιρετική πορεία και καλό προφίλ που πήρε την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ , αλλά και τον πρώην Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό που πήρε το χρίσμα από το ΠΑΣΟΚ και έχει πολύ μεγάλυ εμπειρία στην αυτοδιοίκηση (Νομάρχης, Περιφερειάρχης κ.α και το 2019 παρ΄ότι δεν είχε καμμία στήριξη από πολιτικό φορέα έφερε ένα ικανοποιητικότατο αποτέλεσμα. Όποιος και από τους δύο (Ιωακειμίδης ή Σγουρρός περνούσε στο δεύτερο γύρο θα είχε μεγαλύτερες δεξαμενές ψηφοφόρων από τον κ. Πατούλη και η μάχη θα ήταν στήθος με στήθος.

Να σημειωθεί επίσης πως οι σχέσεις των κκ Πατούλη και Μητσοτάκη δεν ήταν ιδιαίτερα θερμές. Ο κ. Πατούλης διεκδικούσε τον Δήμο Αθήνας το 2019 και επέμενε ακόμα και όταν αποφασίστηκε η υποψηφιότητα του Κώστα Μπακογιάννη νυν Δημάρχου Αθηνών. Η λύση τότε που βρέθηκε ήταν ο κ. Πατούλης να πάει στη Περιφέρεια και ο κ. Μπακογιάννης στο Δήμο Αθήνας.

 

- Διαφήμιση -