- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Με την παρουσία εκατοντάδων πολιτών, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις καθυστερήσεις των έργων στον Φαληρικό Όρμο που διοργάνωσαν οι Δήμοι Μοσχάτου-Ταύρου και Καλλιθέας στην οδό Ποσειδώνος, στο ύψος του Ιλισού ποταμού.

Στη συγκέντρωση, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Συμβουλίων Μοσχάτου-Ταύρου, Θανάσης Μελίστας και Καλλιθέας, Κώστας Ευσταθίου, διάβασαν το κοινό, ομόφωνο ψήφισμα των δύο Δημοτικών Συμβουλίων της συνεδρίασης στις 6 Ιουλίου 2023.

Στη συνέχεια ακολούθησαν οι ομιλίες των Δημάρχων Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου και Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβου, με κοινή συνισταμένη την διεκδίκηση για την:

  • Άμεση δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου της παραλίας
  • Απομάκρυνση των μπάζων από την παραλία
  • Διατήρηση του γηπέδου ποδοσφαίρου στο ύψος της παραλίας των Τζιτζιφιών

Και οι δύο Δήμαρχοι τόνισαν ότι «δεν ανεχόμαστε καμία άλλη καθυστέρηση που αφορά τη δημοπράτηση της Β΄ φάσης του έργου της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου. Εκφράζουμε την αγανάκτησή μας για την αθέτηση των πολλαπλών και επαναλαμβανόμενων υποσχέσεων της Περιφέρειας Αττικής από το 2019 μέχρι σήμερα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκαν στο χρονικό του προβλήματος, εκφράζοντας την αγωνία των τοπικών κοινωνιών.

Ακολούθησε συμβολικό ολιγόλεπτο κλείσιμο της οδού Ποσειδώνος και συναυλία με τον γνωστό Μοσχατιώτη καλλιτέχνη Άκη Δείξιμο, η οποία πραγματοποιήθηκε με περιορισμένο πρόγραμμα, σεβόμενοι τις δύσκολες ώρες των συμπολιτών μας στα πύρινα μέτωπα της χώρας.

Στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, εκτός από τους Δημάρχους Καλλιθέας, Δημήτρη Κάρναβο και Μοσχάτου-Ταύρου, Ανδρέα Ευθυμίου, παραβρέθηκαν επίσης: Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί και Κοινοτικοί Σύμβουλοι των δύο Δήμων, ο Βουλευτής ΠΑΣΟΚ ΚΙΝ.ΑΛ. Νότιου Τομέα Αθηνών Παύλος Χρηστίδης, οι υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Γιάννης Σγουρός και Γιώργος Ιωακειμίδης, ο π. Δήμαρχος Ταύρου, Σωτήρης Ανδρέου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αττικής, Χρήστος Καραμάνος και Στέλλα Βαλαβάνη (και υποψήφια Δήμαρχος Μοσχάτου-Ταύρου). Επίσης, οι υποψήφιοι Δήμαρχοι Καλλιθέας, Κώστας Ασκούνης (π. Δήμαρχος Καλλιθέας), Γιάννης Βακαλόπουλος και Χρήστος Ιωαννίδης και o υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης. Επίσης παραβρέθηκαν πολλοί εκπρόσωποι τοπικών φορέων και αθλητικών σωματείων (κυρίως ποδοσφαιρικών).

- Διαφήμιση -