- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ριζική είναι η επέμβαση στη Λεωφ. Ποσειδώνος, μέρος της οποίας θα έχει υπόγεια μορφή σηματοδοτώντας τη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης.

Έργο ορόσημο της Ελλάδας του 21ου αιώνα και παρακαταθήκη για την κοινωνία που θα βελτιώσει τη ζωή των επόμενων γενιών, αλλά και την καθημερινότητα των πολιτών είναι το The Ellinikon.

Πρόκειται για ένα πολυδιάστατο έργο που θα αποτελέσει κίνητρο για σημαντικές επενδύσεις στον τουρισμό, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό και την ψυχαγωγία, ενώ θα βοηθήσει να επιταχυνθεί η οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας.

 

Άρρηκτα συνδεδεμένη με το πρότζεκτ του The Ellinikon είναι και το μεγάλο οδικό έργο της υπογειοποίησης της λεωφ. Ποσειδώνος- μία από τις πιο σύγχρονες σήραγγες στην Ευρώπη – που προχωρά με ταχείς ρυθμούς.

Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Μάιο του 2022 και μέσα σε ένα έτος έχει γίνει η εσκαφή στο 50% του συνολικού όγκου, η σκυροδέτηση της αστικής σήραγγας έχει φτάσει στο 25%, ενώ έχουν ξεκινήσει και οι προκαταρκτικές εργασίες για το flyover της Λεωφ. Ποσειδώνος, το οποίο θα συνδέει το παραλιακό μέτωπο με το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης του Ελληνικού.

Το υπογειοποιημένο τμήμα της Ποσειδώνος θα έχει μήκος 1,3 χιλιόμετρα, θα εκτείνεται από την παραλία του Αλίμου έως τη Μαρίνα του Αγίου Κοσμά και θα συμβάλλει στη μείωση της κυκλοφοριακής συμφόρησης μέσω της κατάργησης 6 φωτεινών σηματοδοτών.

Θα έχει 6 λωρίδες κυκλοφορίας (3 σε κάθε ρεύμα), 70 χλμ./ώρα όρια ταχύτητας, ενώ όταν ολοκληρωθεί το 2025, δεν θα χρειαστεί να διακοπεί η κυκλοφορία, μιας και μέσα σε ένα βράδυ ο υφιστάμενος άξονας θα «κουμπώσει» με το νέο υπογειοποιημένο τμήμα του.

Στο παρακάτω βίντεο παρουσιάζεται η πρόοδος των εργασιών στη Λεωφ. Ποσειδώνος, με τα πλάνα να είναι εντυπωσιακά.

YouTube

By loading the video, you agree to YouTube’s privacy policy.
Learn more

Load video

 

 

- Διαφήμιση -