- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 6 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 6 Λεπτά

ΠΗΓΗ: ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΟΥΚΗ www.newmoney.gr

Λίγο πριν τις τελικές εγκρίσεις βρίσκεται το πλάνο για την αναβάθμιση της Ακτής Β’ Βούλας που υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει σε αξία τα 16 εκατ. ευρώ και θα συνδέσει επενδυτικά με το παραλιακό μέτωπο της Αττικής ένα από τα πιο εμβληματικά και υποσχόμενα projects που υλοποιούνται αυτή την στιγμή στο κέντρο της Αθήνας.

Στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο βρίσκεται ήδη και πρόκειται να «περάσει» άμεσα προς αξιολόγηση ο φάκελος που έχει υποβάλει η ATHENS Beach Club A.E. της ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε. (Costa Navarino, νέο Conrad στο πρώην Hilton της Αθήνας) με τις απαραίτητες μελέτες διαμόρφωσης της Ακτής Β’ Βούλας.

Η εταιρεία έχει προχωρήσει στη μίσθωση της Ακτής Β’ Βούλας στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας που είχε πραγματοποιήσει ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης ήδη από το 2019 για την αναβάθμιση και διαχείριση του ακινήτου, με στόχο η νέα εικόνα της Ακτής Β’ Βούλας να είναι έτοιμη για τη σεζόν του 2022. Ωστόσο, τόσο η πανδημία όσο και οι δυσκολίες που προέκυψαν στη συνέχεια για το εν λόγω εγχείρημα με τη μακρά και χρονοβόρα αδειοδοτική διαδικασία (διαβίβαση των μελετών στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου για σύμφωνη γνώμη, εγκρίσεις από το Συμβούλιο Μητροπολιτικού Σχεδιασμού, Κεντρικού Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμβισβητήσεων -ΚΕ.ΣΥ.ΠΟ.Θ.Α. κ.ο.κ.) έχουν πάει πίσω το χρονοδιάγραμμα για το έργο, όπου ούτως ή άλλως και υπό την επίδραση των έκτακτων γεγονότων της Covid-19 είχε δοθεί παράταση για την ολοκλήρωση των εργασιών διαμόρφωσης και των κοινόχρηστων χώρων.

Με βάση το επενδυτικό πλάνο -όπου πέραν της ΤΕ.ΜΕΣ. Α.Ε. των ομίλων Κωνσταντακόπουλου – Olayan επενδυτικό ρόλο φαίνεται ότι θα έχουν οι οικογένειες Προκοπίου και Κόκκαλη με ιδιοκτησίες σε κοντινή απόσταση- κεντρικός πυρήνας της ανάπτυξης που προγραμματίζεται για την Ακτή Β΄ Βούλας είναι «η ανάπλαση της Ακτής με όρους ήπιας και βιώσιμης ανάπτυξης και με τρόπο που θα σέβεται τις ανάγκες και επιθυμίες της τοπικής κοινωνίας», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Στο project έχει προβλεφθεί η δημιουργία αθλητικών χώρων και εγκαταστάσεων, πισίνας η οποία θα παραχωρείται στον Δήμο 3Β κάθε χρόνο για οκτώ μήνες, η ανάπτυξη ομπρελοκαθισμάτων στην παραλία, η δημιουργία χώρων πολιτιστικών εκδηλώσεων, νέων λουτρικών εγκαταστάσεων, αναψυκτηρίων, παιδότοπων κ.ο.κ.. Παράλληλα, θα δημιουργηθεί και ένας παραθαλάσσιος χώρος για τους ενοίκους του ξενοδοχείου «Conrad» και των μελλοντικών κατοικιών του νέου προορισμού στο κέντρο της Αθήνας, στις εγκαταστάσεις της «Ιονικής Ξενοδοχειακαί Επιχειρήσεις», εκεί όπου το δίδυμο των ομίλων Κωνσταντακόπουλου- Olayan υλοποιούν την επένδυση άνω των 285 εκατ. ευρώ (145 εκατ. δόθηκαν για την αγορά του ακινήτου) με ορίζοντα ολοκλήρωσης προς τις αρχές του 2025.

Μάλιστα, η πορεία υλοποίησης του μεγάλου project επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας φαίνεται ότι θα συμβαδίσει με την επένδυση στην Ακτή Β’ Βούλας, συνδέοντας έτσι τα δύο έργα, πολύ περισσότερο δε από την στιγμή που οι επισκέπτες του νέου «Conrad» του ομίλου Hilton, δυναμικότητας 280 δωματίων και οι κάτοικοι των 50 κατοικιών «επώνυμων» κατοικιών υπό τα brands, Conrad Residences και Waldorf Astoria Residences επίσης του ομίλου Hilton θα απολαμβάνουν επιπλέον υπηρεσίες στην Ακτή.

Επιπλέον, ως πρόσθετη παροχή, η Athens Beach Club αναλαμβάνει την υποχρέωση να εκτελέσει επ’ ωφέλειά του δήμου και τις εργασίες που είναι απαραίτητες για τη διαμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων της έκτασης που δεν αποτελούν αντικείμενο της υπομίσθωσης.

- Διαφήμιση -