- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για την προστασία του περιβάλλοντος και την ενθάρρυνση της ανακύκλωσης, σε συνεργασία με τη Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία Whywasteme, υποστηρίζει την πρώτη εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα στην Ελλάδα, που προσωποποιεί τις προσπάθειες προστασίας του ελληνικού παράκτιου περιβάλλοντος, δίνοντας κίνητρα για την χωριστή συλλογή πλαστικών και αλουμινένιων συσκευασιών στις ακτές του Δήμου.

Η ψηφιακή εφαρμογή Whywasteme, κάνει πρεμιέρα την Πέμπτη 10 Αυγούστου και στοχεύει στη δημιουργία μιας ψηφιακής κοινότητας που ενθαρρύνει την ανακύκλωση στην πλαζ της Βάρκιζας και στην πλαζ Βουλιαγμένης. Μέσω της εφαρμογής, ο κάθε χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να καταγράφει τις συσκευασίες που διοχετεύει στην ανακύκλωση, να υπολογίζει πόσο διοξείδιο του άνθρακα γλιτώνει η ατμόσφαιρα και επιβραβεύει με δώρα και δωρεές για την προστασία των θαλασσών!

Συγκεκριμένα, όσοι βρεθούν τις επόμενες εβδομάδες στην Πλαζ Βάρκιζας και στην Βουλιαγμένη θα μπορούν να κατεβάζουν δωρεάν την εφαρμογή, να δημιουργούν το δικό τους προφίλ, να σκανάρουν τις άδειες συσκευασίες και να συγκεντρώνουν πόντους για κάθε άδειο μπουκάλι ΡΕΤ ή κουτί αλουμινίου που απορρίπτουν στους ειδικούς κάδους της Whywasteme. Τα σημεία όπου βρίσκονται οι κάδοι της Whywasteme μπορούν να εντοπιστούν από τον ψηφιακό χάρτη που διαθέτει η εφαρμογή.

Κάθε πέντε πόντοι ισοδυναμούν με 1 ευρώ, το οποίο οι χρήστες της Whywasteme μπορούν δωρίσουν σε τρεις ΜΚΟ (iSea, All for Blue, Aegean Rebreath) που δραστηριοποιούνται ενεργά στον καθαρισμό του βυθού και των ακτών στην Ελλάδα.

Οι τρεις πρώτοι χρήστες σε επιδόσεις ανακύκλωσης, θα κερδίσουν δώρα από ελληνικές εταιρείες βιώσιμου σχεδιασμού με υλικά από το θαλάσσιο περιβάλλον στη λογική της επαναχρησιμοποίησης και της κυκλικής αξιοποίησης (ΡΗΕΕ, Blue Cycle, Salty Bag).

Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να δουν τις επιδόσεις των φίλων τους, να τους ανταγωνιστούν και να προσκαλέσουν άλλους λουόμενους της Βάρκιζας και της Βουλιαγμένης σε ένα μοναδικό παιχνίδι ανακύκλωσης!

Η εφαρμογή Whywasteme είναι διαθέσιμη, για κινητά τηλέφωνα σε iOS και Android, στον σύνδεσμο: Whywasteme app

*Η Whywasteme είναι μια Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που, μέσω καινοτόμων εφαρμογών, έχει στόχο να ενθαρρύνει το κοινό και τις επιχειρήσεις να συλλέγουν χωριστά τις άδειες συσκευασίες μίας χρήσης. Η Whywasteme έχει ήδη ολοκληρώσει δύο επιτυχημένες δράσεις συλλογής ανακυκλώσιμων υλικών, το 2021 στην Κίμωλο και το 2022, σε παραλίες της Αττικής.

- Διαφήμιση -