- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

του Γιώργου Ιωακειμίδη*

Στις 8 Οκτωβρίου  οι πολίτες της Αττικής καλούνται να αποφασίσουν  για την Περιφερειακή αρχή που θα διοικήσει τα επόμενα πέντε χρόνια. Πρόκειται για μια κρίσιμη επιλογή καθώς οι  περισσότεροι αγνοούν ή γνωρίζουν ελλιπώς την επίδραση που θα έχει στην καθημερινότητά τους αυτή η επιλογή.

Απορρίμματα, δρόμοι, φρεάτια, γέφυρες, υπόγειες διαβάσεις, αλλά και αντιπλημμυρικά έργα,  νοσοκομεία, αθλητικές υποδομές και δράσεις κοινωνικής πρόνοιας και προστασίας.  Όλα αυτά και πολλά περισσότερα σχετίζονται με τον έναν ή τον άλλον τρόπο με την Περιφέρεια Αττικής.

Η απερχόμενη διοίκηση Πατούλη, παρά το γεγονός παρά το γεγονός ότι είχε στη διάθεσή  της έναν θηριώδη προϋπολογισμό της τάξης του 1,5 δισ, παρέλαβε την Περιφέρεια με πλεόνασμα και την παραδίδει με 100 εκατομμύρια έλλειμμα, χωρίς να έχει ολοκληρωθεί  ούτε ένα σοβαρό έργο υποδομής . Το πλέον χαρακτηριστικό και επίκαιρο παράδειγμα είναι  η απροθυμία της διοίκησης Πατούλη να διεκδικήσει πόρους για την υλοποίηση του έργου προληπτικής πυροπροστασίας που σήμερα είναι ανύπαρκτο.

Όπως ανύπαρκτος ήταν και ο απερχόμενος περιφερειάρχης,  την στιγμή που υπήρξε τεκμηριωμένη καταγγελία ότι ο διαγωνισμός για την προμήθεια μηχανημάτων για την κατάσβεση των πυρκαγιών καθυστέρησε τραγικά. Ενώ η αντιπυρική περίοδος ξεκινά την 1η Μαΐου ο διαγωνισμός ανακοινώθηκε στις 15 Ιουλίου στις 23:59 το βράδυ.

Η περιφέρεια οφείλει να είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και την Πολιτεία. Οφείλει να παίρνει το πρόβλημα από κάτω και να το ανεβάζει προς τα πάνω. Βασική μας προτεραιότητα είναι η δημιουργία ενός αναπτυξιακού προγράμματος για την Ανατολική και Δυτική Αττική με κοστολογημένες μελέτες προκειμένου να μειωθούν οι ανισότητες κατανομής πόρων. Σε συνεργασία με τους δήμους θα ξεκαθαρίσουμε από το πρώτο τρίμηνο τι θα πάρει ο καθένας και για ποια έργα.

Ειδικότερα για τον νότιο τομέα, οι παρεμβάσεις στην παραλιακή με την δημιουργία κυκλικών διαβάσεων θα μπορούσαν να μειώσουν σημαντικά τα ατυχήματα που κάθε χρόνο αυξάνονται.  Αξίζει να σημειωθεί ότι  με βάση τις σχετικές μελέτες απαιτούνται δέκα κυκλικές διαβάσεις ενώ σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία.

Η επιλογή να διεκδικήσουμε την Περιφέρεια δεν απορρέει μόνο από την πανθομολογούμενη αποτυχία της απερχόμενης Περιφερειακής αρχής. Η πολυετής εμπειρία και η επιτυχημένη θητεία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, οι υποψήφιοι μας και οι συνεργάτες μας που προέρχονται από όλους τους επαγγελματικούς , κοινωνικούς και πολιτικούς χώρους και είναι δοκιμασμένοι και επιτυχημένοι ο καθένας στον τομέα του παρέχουν τα εχέγγυα για να αντιμετωπιστούν επιτέλους οι χρόνιες παθογένειες και να λαμβάνονται οι αποφάσεις της καθημερινότητας από ανθρώπους που βιώνουν και γνωρίζουν τα προβλήματα.

Επιδιώκουμε να εργαστούμε συλλογικά με άλλο πνεύμα και σε άλλο κλίμα. Δεν θέλουμε και δεν έχουμε υποψηφίους – σταρ αλλά εργάτες που γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους κι έχουν διάθεση προσφοράς και όρεξη για σκληρή δουλειά .  Η αλλαγή είναι μονόδρομος. Και αυτήν διεκδικούμε.

 

Γιώργος Ιωακειμίδης είναι υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής και επικεφαλής του συνδυασμού “ΑΤΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ”, Δήμαρχος Ρέντη -Νίκαιας

- Διαφήμιση -