- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Ο Όμιλος Ευρωκλινικής, προχώρησε στη δημοσίευση της Έκθεσης Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης για το 2022. Η νέα Έκθεση περιλαμβάνει όλες τις δράσεις και τα προγράμματα που πραγματοποίησε ο Όμιλος το προηγούμενο έτος, ανταποκρινόμενος με επιτυχία στις σύγχρονες οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές προκλήσεις.

Η Έκθεση για το έτος 2022 αναδεικνύει τη συνεχή πρόοδο και τη δέσμευσή του Ομίλου σε στρατηγικό επίπεδο για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Στο πλαίσιο της εταιρικής περιβαλλοντικής ευθύνης, επιτεύχθηκε  μείωση των εκπομπών άνθρακα, βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης σε όλους τους χώρους του Ομίλου, σημαντική μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, κατά 25% και ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος. Σημαντική ήταν επίσης η κοινωνική προσφορά της Ευρωκλινικής και η υποστήριξη σε τοπικές κοινότητες με τη συμμετοχή ιατρών και εργαζομένων σε ποικίλες δράσεις, συμβάλλοντας στην ευημερία του κοινωνικού συνόλου.

Με αφορμή την έκδοση της Έκθεσης ο Αντιπρόεδρος του Ομίλου Ευρωκλινικής, Νικόλας Πλακόπητας, δήλωσε: «Με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε την ετήσια έκθεση κοινωνικής ευθύνης του Ομίλου Ευρωκλινικής. Η έκθεση αυτή αποτυπώνει τις δράσεις μας για την προώθηση της κοινωνικής ευθύνης και την υποστήριξη της τοπικής κοινωνίας. Ως Όμιλος, πιστεύουμε ότι έχουμε την ευθύνη να συμβάλλουμε στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών, των εργαζομένων και της τοπικής κοινωνίας. Για το λόγο αυτό, υλοποιούμε ένα ευρύ φάσμα δράσεων κοινωνικής ευθύνης, με έμφαση στην υγεία, την εκπαίδευση και την προστασία του περιβάλλοντος. Είμαστε βέβαιοι ότι με τη συνεχή προσπάθεια και δέσμευσή μας, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο βιώσιμο μέλλον για όλους.»

Η δημιουργία της παρούσας Έκθεσης πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη και την επιστημονική καθοδήγηση της εταιρίας Grant Thornton, ενώ τα στοιχεία της έκθεσης πιστοποιήθηκαν από ανεξάρτητο εξωτερικό φορέα, την TüV Austria Hellas, διασφαλίζοντας στο μέγιστο την αξιοπιστία τους.

 Διαβάστε αναλυτικά την Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιώσιμης Ανάπτυξης, εδώ https://www.euroclinic.gr/about/corporate-social-responsibility/

Σχετικά με την ΕΥΡΩΚΛΙΝΙΚΗ:

Η Ευρωκλινική είναι ένα από τα πλέον σύγχρονα διαγνωστικά, χειρουργικά και θεραπευτικά κέντρα της χώρας. Από την ίδρυσή της το 1998 διαδραματίζει σταθερά πρωταγωνιστικό ρόλο στο χώρο της ιδιωτικής υγείας και αποτελεί σημείο αναφοράς για την ασυναγώνιστη ποιοτικά φροντίδα υγείας και την ασθενοκεντρική εταιρική φιλοσοφία, που δίνει έμφαση στην προσωποποιημένη και εξατομικευμένη κλινική αντιμετώπιση και εξυπηρέτηση των ασθενών.

Με 175 νοσηλευτικές κλίνες, 15 κλίνες στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), 10 χειρουργικές αίθουσες, συνεργασία με 450μόνιμους γιατρούς και1000 εξωτερικούς συνεργάτες, 619 άτομα μόνιμο διοικητικό και νοσηλευτικό προσωπικό, τμήμα επειγόντων περιστατικών 24ωρης λειτουργίας και ασθενοφόρα σε ετοιμότητα όλο το 24ωρο, η Ευρωκλινική παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες υγείας, απασχολώντας κορυφαίους επιστήμονες όλων των ειδικοτήτων, με τον πλέον αξιόπιστο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό. 

Στα ιατρικά της κέντρα και τις ειδικές μονάδες, εφαρμόζονται οι πλέον σύγχρονες ιατρικές μέθοδοι και τεχνικές. Είναι πιστοποιημένη για την Ποιότητα των παρεχόμενων Υπηρεσιών Υγείας σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή προδιαγραφή EN 15224: 2012 αλλά και για την ασφάλεια των γευμάτων που παρασκευάζονται, διακινούνται και διανέμονται εντός της κλινικής, σύμφωνα με το διεθνές πρότυπο ISO 22000:2018 και το ISO 9001:2015.

- Διαφήμιση -