- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 12 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 12 Λεπτά

Ελεύθερη αφέθηκε μετά την απολογία της σήμερα στις ανακριτικές αρχές η Εύη Βατίδου. Το πρώην μοντέλο απολογήθηκε το κακούργημα της βαριάς σκουπούμενης σωματικής βλάβης έπειτα από μήνυση που υπέβαλλε σε βάρος της ζευγάρι μοτοσικλετιστών για περιστατικό το βράδυ του Σαββάτου στh Γλυφάδα.

Κατά την απολογία της η κ. Βατίδου αρνήθηκε την κατηγορία που της αποδόθηκε από τις εισαγγελικές αρχές και υποστήριξε ότι ο αντίδικος της έχασε την ισορροπία της μοτοσυκλέτας του από δική του υπαιτιότητα. Μάλιστα, υποστηρίζει ότι αποφάσισε να στραφεί εναντίον της όταν διαπίστωσε ότι είναι πρώην σύζυγος του Αλέξη Κούγια. «Έχω την πεποίθηση ότι κατασκεύασε την εκδοχή ότι δήθεν εγώ τους χτύπησα, προκειμένου να αξιώσει αποζημίωση, διότι πληροφορήθηκα εκ των υστέρων την ιδιότητα μου ως πρώην συζύγου του γνωστού ποινικολόγο Αλέξη Κούγια και θεώρησε ότι θα μπορούσε μέσα από μια τέτοια ιστορία να εξαναγκάσει τον πρώην σύζυγό μου να τον αποζημιώσει, για να κλείσει συμβιβαστικά η υπόθεση και να μη διατρέχω στο μέλλον κίνδυνο φυλακίσεως, καθώς κάτι τέτοιο θα προκαλούσε τεράστιο ψυχικό τραύμα στα παιδιά μας αλλά και σοβαρή μείωση του κύρους του πρώην συζύγου μου», αναφέρει χαρακτηριστικά στο υπόμνημα που παρέδωσε στον ανακριτή η κ. Βατίδου.

Τι είπε στην απολογία της η Εύη Βατίδου – Αποδίδει ευθύνες στην Αστυνομία

Μάλιστα αποδίδει ευθύνες στους αστυνομικούς αναφέροντας ότι δεν έπραξαν ως όφειλαν. Συγκεκριμένα, στο υπόμνημά της αναφέρει: «Ατυχώς οι επιληφθέντες αστυνομικοί δεν συνέταξαν έκθεση αυτοψίας, δεν μερίμνησαν καταγράψουν τις θέσεις των οχημάτων πριν αυτά απομακρυνθούν, ούτε τα φωτογράφησαν, ώστε να προκύπτουν οι ζημιές εκάστου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία για την μοτοσικλέτα, καθώς εγώ προσκομίζω φωτογραφίες του οχήματος μου, αλλά ούτε και προσήλθε κάποιος μάρτυρας αστυνομικός να καταθέσει υπέρ των διαπιστώσεων του από το σημείο του συμβάντος. Ο αντίδικος μου φρόντισε να εξαφανιστεί η δική του μοτοσικλέτα από τον τόπο του συμβάντος για ευνόητους λόγους, καθώς τελικά η μοτοσικλέτα δεν έφερε πινακίδα κυκλοφορίας ή την είχε κρυμμένη, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και στις καταθέσεις το αποφεύγει να αναφέρει τον αριθμό κυκλοφορίας της. Επίσης οι αστυνομικοί δεν φρόντισαν για την διενέργεια αλκοτέστ στους οδηγούς των εμπλεκομένων οχημάτων, μολονότι εγώ το ζήτησα, καθώς δεν είχα καταναλώσει αλκοόλ, ούτε συσχέτισαν στην δικογραφία οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό για την σύζυγό του αντιδίκου μου και τον ίδιο, ούτε έλεγαν κάποια κατάθεση από την σύζυγό του».

Σε ό,τι αφορά τώρα τα περιστατικά που έλαβαν χώρα το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στη Γλυφάδα η κυρία Βατίδου υποστηρίζει με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανάκριση:

«Περί ώρα 23.45, ενώ επέστρεφα στην οικία μου από εστιατόριο της Βουλιαγμένης έστριψα κανονικά από την οδό Ανθέων στην οδό Γούναρη και στάθμευσα στο πρώτο περίπτερο που συνάντησα, με σκοπό να αγοράσω αναψυκτικά. Σημειωτέον στο δρόμο υπήρχε κυκλοφορία αυτοκινήτων και στο περίπτερο υπήρχε κόσμος που ψώνιζε. Πριν προλάβω να πάρω την τσάντα μου με τα χρήματα και το κινητό μου και πριν προλάβω να ανοίξω καν την πόρτα του οδηγού, είδα έκπληκτη έναν άντρα να κατευθύνεται προς το μέρος μου, ερχόμενος από μία μοτοσικλέτα που είχε σταματήσει μπροστά από εμένα, και με έντονα απειλητική διάθεση, εξαγριωμένος, αφρίζοντας, άρχισε να κοπανάει με τις γροθιές του το τζάμι της θύρας του οδηγού, το οποίο ήταν κλειστό, και παράλληλα μου φώναζε «π@@@@ άντε γα@@@@, θα σε σκοτώσω, μα@@@@@@»».

Στη συνέχεια, η κ. Βατίδου όπως υποστηρίζει ρώτησε τον άνδρα γιατί την βρίζει και της επιτίθεται εκείνος όμως – σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της – συνέχισε να χτυπάει το αυτοκίνητο της και να την βρίζει. Μάλιστα σύμφωνα με το πρώην μοντέλο και πρώην σύζυγο του Αλέξη Κούγια ο άνδρας και αντίδικός της πλέον, χτύπησε κάποια στιγμή με το κράνος που κρατούσε «με πολύ δύναμη και βιαιότητα, με λύσσα και με πρόθεση» τον καθρέφτη του οδηγού του αυτοκινήτου της, με αποτέλεσμα να σπάσει το τζάμι του και να διαλύσει τον βραχίονά του.

Σύμφωνα με κ. Βατίδου, όλα αυτά έγιναν χωρίς να έχει προηγηθεί κάποιο επεισόδιο αφού ο αναβάτης της μηχανής της ήταν άγνωστος. Συγκεκριμένα αναφέρει στο υπόμνημά της: «Δεν είχα παραβιάσει κανέναν ερυθρό σηματοδότη, ως αυτός αναληθώς ισχυρίζεται. Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι η συνεπιβάτης της μοτοσυκλέτας, που αργότερα προέκυψε ότι ήταν η σύζυγος του, απλά παρακολουθούσε τα τεκταινόμενα, χωρίς να προσπαθήσει έστω με τα λόγια να τον συγκρατήσει, ούτε τον επέπληξε, όταν αυτός έσπασε τον καθρέφτη του αυτοκινήτου μου με τον τρόπο που περιέγραψα και φαίνεται στις φωτογραφίες που προσκομίζω».

Στη συνέχεια, σύμφωνα πάντα με την εκδοχή που παρουσιάζει στο υπόμνημά της η κατηγορούμενη ο άντρας άρχισε να απομακρύνεται και η ίδια δεν μπόρεσε να κρατήσει τον αριθμό της μηχανής του. Η κυρία Βατίδου υποστηρίζει χαρακτηριστικά: «Επειδή δεν είχα προλάβει να συγκρατήσω τον αριθμό της μηχανής λόγω του σκότους αλλά και τις έκπληξης μου, αποφάσισα να τον ακολουθήσω, μήπως και μπορέσω να τον καταγράψω, ώστε να μπορέσω να του κάνω μήνυση και να αποζημιωθώ, διότι το αυτοκίνητό μου είναι ασφαλισμένο με απλή ασφάλεια αστικής ευθύνης και δεν καλύπτονται τέτοιου είδους ζημιές».

Ωστόσο, όπως επισημαίνει όταν ο αντίδικος της κατάλαβε ότι τον ακολουθεί επιχείρησε να την αποφύγει. «Έστριψε σε κάποια στενά και μετά από λίγα λεπτά εισήλθε στην οδό Σουλίου με κατεύθυνση το βουνό. Ο δρόμος σε εκείνο το σημείο είναι κακοτράχαλος, με τσιμέντο, χαλίκια, χώμα και λακκούβες. Φτάνοντας στη συμβολή με την οδό Πετμεζά ο άντρας επιχείρησε να στρίψει απότομα δεξιά, πλην όμως έχασε την ισορροπία του και η μηχανή του ανετράπη σε μία από τις πολλές λακκούβες του στρώματος, με αποτέλεσμα να πέσει δεξιά μαζί με τον ίδιο και την συνεπιβάτη του» σημειώνει η κ. Βατίδου. Μάλιστα, όπως λέει και η ίδια προκειμένου να αποφύγει τον αντίδικό της έπεσε σε περίφραξη με αποτέλεσμα το αμάξι να υποστεί σοβαρές ζημιές και να χρειαστεί γερανό.

Συνεχίζοντας η κ. Βατίδου αναφέρει: «Όταν εξήλθα του οχήματος, διαπίστωσα ότι ο άντρας ήταν όρθιος, χωρίς να έχει κάποια εμφανή τραυματισμό, αλλά η συνεπιβάτες του ήταν στο έδαφος ζωντανή. Τον ρώτησα πως είναι αυτός και η σύζυγός του κι αν κάλεσαν το ΕΚΑΒ και εκείνος μου απάντησε ότι το είχε ήδη καλέσει και συνέχισε να με βρίζει και να με απειλεί. Εγώ κάλεσα την άμεσο δράση. Σε λίγα λεπτά ήρθε και ασθενοφόρο το οποίο παρέλαβε τραυματία και η τροχαία καθώς και αστυνομικοί οποίοι μας οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Γλυφάδας».

Τέλος, το πρώην μοντέλο υποστήριξε με το υπόμνημα που κατέθεσε στην ανάκριση: «Η πτώση της μοτοσυκλέτας του οφείλεται σε αποκλειστική δική του υπαιτιότητα και συγκεκριμένα σε δικό του εσφαλμένο χειρισμό και στην επικινδυνότητα του οδοστρώματος, χωρίς εγώ να τον ακουμπήσω έστω και κατ’ ελάχιστον. Ο αντίδικος μου είναι αποκλειστικός υπαίτιος του τραυματισμού της συζύγου του, αφού από εσφαλμένο – κακότεχνο χειρισμό επί του κακοτράχαλου οδοστρώματος έχασε την ισορροπία του και έπεσε στο έδαφος, με αποτέλεσμα των τραυματισμό μόνο της συζύγου του, χωρίς εγώ έστω και να έχω ακουμπήσει είδα τη μοτοσικλέτα είτε τους επιβάτες αυτής».

Κούγιας: «Τώρα αρχίζουμε με αυτόν τον κύριο»

Ο πρώην σύζυγός της και δικηγόρος της, Αλέξης Κούγιας δήλωσε στις κάμερες μετά την αποχώρησή τους πως «Αυτή η αλητεία, αυτή η παράνομη συμπεριφορά της οποίας υπήρξε το απόλυτο θύμα η πρώην σύζυγος μου και η απαράδεκτη δίωξη πήραν το μέτρο που τους αναλογεί με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα έμεινε ελεύθερη χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο. Αυτό που εξέπληξε και τους δύο είναι ότι ενώ υποτίθεται ότι εμβόλισε μια μηχανή, αυτή εξαφανίστηκε».

ΠΗΓΗ: www.protothema.gr

- Διαφήμιση -