- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Αργυρούπολη, 16 Νοεμβρίου 2023
Όλη η αλήθεια για τις εργασίες στο ρέμα Τραχώνων στην Αγία Παρασκευή Ελληνικού

Το μεγαλύτερο αντιπλημμυρικό έργο προστασίας που έπρεπε εδώ και δεκαετίες να είχε γίνει στη Νότια Αθήνα, πραγματοποιείται σήμερα, στην περιοχή της Αγίας Παρασκευής στο Ελληνικό, μέσα στο αεροδρόμιο και αφορά τη διευθέτηση του ρέματος Τραχώνων.

Σε αυτοψία που πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μετέφερε με βίντεο την υφιστάμενη κατάσταση που δείχνει πως μεταφυτεύονται τα δέντρα της περιοχής προκειμένου να διασωθούν, καταρρίπτοντας έτσι τους «μύθους».

 

Με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προβάλλεται το σχετικό βίντεο στο οποίο εμφαίνονται οι τεράστιες πλέον ποσότητες νερού που κατεβάζει το ρέμα προς τον Άλιμο (κατά την πρόσφατη κακοκαιρία της 6ης Σεπτεμβρίου), με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ανθρώπινες ζωές αλλά και περιουσίες περιμετρικά του ρέματος.

«Ως γνωστόν στα έργα που πραγματοποιούνται για την προστασία και ασφάλεια των πολιτών, υπάρχουν περιπτώσεις κατά τις οποίες επιβάλλεται η κοπή μερικών δέντρων και συγκεκριμένα όσων βρίσκονται πάνω στο ρέμα, προκειμένου να υλοποιηθεί το τεράστιο αυτό αντιπλημμυρικό έργο», επισημαίνει ο Δήμαρχος και αποκαλύπτει ποια είναι η πραγματικότητα για το έργο που εκτελείται.

«Εκτός από τα δέντρα που κόβονται, υπάρχουν και εκατοντάδες που μεταφυτεύονται και τοποθετούνται εκ νέου περιμετρικά του ρέματος και του πάρκου, όπως παρακολουθείτε και στο βίντεο.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών, της οποίας τη δαπάνη καλύπτει εξολοκλήρου η Lamda Development, προς απογοήτευση των λαϊκιστών, θα καλυφθεί ο αγωγός και στο πάνω τμήμα του θα φυτευτούν εκ νέου εκατοντάδες δέντρα, θα δημιουργηθεί νέος ποδηλατόδρομος, πεζόδρομος, πάρκο, γήπεδα αλλά και αθλητικοί χώροι. Βασική αρχή του σχεδιασμού μεταφύτευσης, είναι η επιλογή φυτών με βάση το είδος τους, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, το τοπικό κλίμα, τις συνθήκες της τοποθεσίας αλλά και την ικανότητά τους να συγκρατούν το νερό, με δεδομένο ότι η διαχείριση και διατήρηση των όμβριων υδάτων, είναι ζωτικής σημασίας για το αστικό περιβάλλον».

Κλείνοντας, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος τονίζει ότι «Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος! Το 2025, όπου ο χώρος θα επιστραφεί στο Δήμο αναγεννημένος και πάνω από όλα ασφαλής με τα υπόγεια και διευθετημένα ρέματά του, θα κριθούμε όλοι αν το αποτέλεσμα είναι αυτό που θέλουμε ή όχι. Υπομονή λοιπόν και όχι άλλη δημαγωγία εις βάρος των πολιτών, της ασφάλειάς τους, και του μέλλοντος της περιοχής που δεν είναι μόνο η διάσωση των δέντρων αλλά και τα έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης, που προηγούνται όλων καθώς διασφαλίζουν την ασφάλεια της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας σε μια χώρα που εξαιτίας της Κλιματικής Αλλαγής έχουμε θρηνήσει ανθρώπινες ζωές, ακριβώς επειδή δεν έχουν γίνει αυτά τα ζωτικής σημασίας έργα στις γειτονιές τους».

- Διαφήμιση -