- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 7 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 7 Λεπτά

ΠΗΓΗ: parapolitika.gr

Στην τελική φάση ολοκλήρωσης βρίσκονται οι δύο από τις επτά βίλες του Αστέρα Βουλιαγμένης, που κατασκευάζονται στα συνολικά 13 οικόπεδα που κατέχουν σήμερα ο εφοπλιστή Διαμαντής Διαμαντίδης και μέλη της οικογένειας Λάτση. Στα τέλη Μαΐου μάλιστα πλήρως λειτουργική θα είναι και η νέα Μαρίνα Βουλιαγμένης, καθώς σ’ αυτήν τη φάση εγκαθίστανται και οι τελευταίοι ενοικιαστές, ενώ έχει ξεκινήσει ήδη να δέχεται τα πρώτα σκάφη.

Στις παραθαλάσσιες εκτάσεις του Αστέρα, οι οποίες θεωρούνται ίσως από τις ακριβότερες στην Ευρώπη, η πλειονότητα των βιλών που κατασκευάζεται βρίσκεται στη φάση των απαραίτητων αδειοδοτήσεων, ενώ ένα μέρος των ακινήτων θα παραμείνει αδόμητο και για μελλοντικές χρήσεις. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες κανένα από τα κτίρια δεν θα υπερβαίνει σε δόμηση τα 3.000 τετραγωνικά μέτρα (τ.μ.), ενώ εφόσον ολοκληρωθούν η αξία τους θα φτάνει τα 90.000 με 100.000 ευρώ το τ.μ. , καθώς πρόκειται για ιδιαίτερα premium ακίνητα σε εκτάσεις φιλέτα. Υπενθυμίζεται, πως τα 11 από τα 13 οικόπεδα ανήκουν στον εφοπλιστή Διαμαντή Διαμαντίδη, ενώ τα δύο τελευταία τα έχουν μέλη της οικογένειας της κ. Μαριάννας Λάτση.

Οι Astir Villas, όπως ονομάζεται το project, αποτελούν έναν εμβληματικό οικιστικό σχεδιασμό, ο οποίος προστέθηκε στη δεύτερη φάση της επένδυσης του «Αστέρα». Εχει χωροθετηθεί στο κύριο μέτωπο τη χερσονήσου προς τον Σαρωνικό, εκεί όπου βρισκόταν το ξενοδοχείο «Αφροδίτη» το οποίο και έχει πλέον κατεδαφιστεί. Υπενθυμίζεται πως η «Αστήρ Παλάς» ανήκει στην AGC Equity Partners, η μετοχική σύνθεση της οποίας περιλαμβάνει κρατικά επενδυτικά κεφάλαια από το Αμπου Ντάμπι και το Κουβέιτ, και άλλα αραβικά κεφάλαια. Σημειώνεται ότι τα έσοδα που απέφερε για την εταιρεία Αστήρ Παλλάς, η οποία διαχειρίζεται τον Αστέρα Βουλιαγμένης, η πώληση των οικοπέδων όπου κατασκευάζονται οι πολυτελείς κατοικίες, είναι ενδεικτικά της υπεραξίας που έχουν οι συγκεκριμένες ιδιοκτησίες. Ειδικότερα, τα συνολικά έσοδα που εισέπραξε η Αστήρ Παλλάς το 2022 ήταν 114 εκατομμύρια ευρώ.

Οι πρώτες κινήσεις πώλησης οικοπέδων, από τα συνολικά 13 που βρίσκονται στην έκταση παραπλεύρως των ξενοδοχείων της Αστήρ Παλάς, πραγματοποιήθηκαν το 2020 όταν διατέθηκαν τα τρία από αυτά, ενώ τον Αύγουστο του 2021 πουλήθηκε ακόμα ένα και τα υπόλοιπα εντός του 2022. Η αξία των οικοπέδων που πουλήθηκαν το 2020 ήταν 21,43 εκατομμύρια ευρώ και εκείνου που πουλήθηκε το 2021 ήταν 7,17 εκατομμύρια ευρώ.

Τον Οκτώβριο του 2016 ολοκληρώθηκε η συναλλαγή πώλησης τους εμβληματικού συγκροτήματος από την Εθνική Τράπεζα και το ΤΑΙΠΕΔ στη AGC Equity Partners, η οποία είχε πλειοδοτήσει στον σχετικό διαγωνισμό. Από τα 400 εκατ. ευρώ του τιμήματος το ΤΑΙΠΕΔ έλαβε τότε τα 100 εκατ., καθώς έλεγχε μόνο μέρος της έκτασης του συγκροτήματος, ενώ η Εθνική Τράπεζα έλαβε το 75% του τιμήματος, ήτοι 300 εκατ. Η περιοχή με την επωνυμία «Αστέρας Βουλιαγμένης» έχει συνολική επιφάνεια 304.429,17 τ.μ., και το βόρειο τμήμα της αποτελούσε ιδιοκτησία της θυγατρικής της Εθνικής, ενώ στο νότιο η μεν ψιλή κυριότητα ανήκε στο ΤΑΙΠΕΔ (από τον Απρίλιο του 2013), η δε επικαρπία στην Εθνική.

Στο τελικό στάδιο ολοκλήρωσης βρίσκεται και η νέα Μαρίνα Βουλιαγμένης, η οποία αναμένεται να ανοίξει επίσημα στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, καθώς θέση παίρνουν στη μαρίνα και οι τελευταίοι μισθωτές. Η Astir Marina, όπως ονομάζεται, είναι μια επένδυση ύψους 53 εκατ. ευρώ, που θα διαθέτει 59 θέσεις ελλιμενισμού για σκάφη αναψυχής έως 60 μέτρα και 1 θέση για σκάφος αναψυχής έως 130 μέτρα. Την ώρα που σημαντικά brands έχουν πάρει θέση στη μαρίνα, όπως το Cova Astir Marina, το οποίο ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 8 Δεκεμβρίου 2023.Τη θέση του στη νέα Μαρίνα διατηρεί βεβαίως και το ανακαινισμένο Moorings.

Στην παρούσα φάση, σε ορισμένους από τους χώρους της Astir Marina υπάρχει ένας «πυρετός» εργασιών με μεγάλα brands να περιμένουν να ανοίξουν, ανάμεσα τους όπως έχει γίνει γνωστό να είναι η Zegna και η Rolex και άλλοι μεγάλοι οίκοι όπως Dior, Gucci και Louis Vuitton.

- Διαφήμιση -