- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Δεν έχεις καμία υποχρέωση να καθαρίσεις. Αλλά αν το κάνεις κάντο όπως πρέπει… Κάποια γυναίκα ή είναι έγκυος ή δεν είναι! Να είναι «ολίγον έγκυος» είναι μάλλον αδύνατον!

του Δημήτρη Κουμανίδη*

symbol cleaning vintage-cleaning Ένα σπίτι μπορεί να είναι ή καθαρό ή βρώμικο. Πώς μπορεί να χαρακτηριστεί αν είναι απλώς… «ολίγον καθαρό»;

‘Οπως και νάχει ο σημερινός καθαρισμός των σπιτιών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την καθαριότητα όπως γινόταν πριν μερικές δεκαετίες με… αστεία υλικά. Κυρίως όμως δεν πρέπει να γίνεται με χημικά που όχι μόνο καταστρέφουν την υγεία αυτού που καθαρίζει, αλλά και δημιουργούν ένα ανθυγιεινό περιβάλλον.

Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο οι σύγχρονες εταιρίες επιχειρούν με οικολογικούς τρόπους να καθαρίσουν και να απολυμάνουν έναν χώρο, ώστε όχι μόνο να είναι λαμπερός αλλά και να διατηρεί τα εχέγγυα μιας υγιεινής διαβίωσης.

Symbol cleaning

Ο καθαρισμός με ατμό, κυρίως για ταπετσαρίες και δάπεδα (αλλά και χαλιά, μοκέτες, σαλόνια, βιτρίνες), δεν είναι απλώς πιο γρήγορος, πιο εύκολος και περισσότερο αποτελεσματικός. Είναι βιολογικός καθαρισμός άρα υγιεινός, που δεν επιβαρύνει το περιβάλλον και που παράλληλα απολυμαίνει (με τη χρήση και απολυμαντικών νανοτεχνολογίας combat).

Ο ατμός είναι φυσικός και φιλικός προς το περιβάλλον, σε αντίθεση με άλλα καθαριστικά μέσα που χρησιμοποιούν χημικά.

Γιατί είναι αποτελεσματικός; 

symbolcleaning 1024x913

Ο συνδυασμός της πίεσης του ατμού, της ταχύτητας και της θερμοκρασίας τού επιτρέπει να διεισδύει ακόμα και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία –κάτι που δεν μπορούν να κάνουν άλλες μέθοδοι –, στα μικροσκοπικά κενά ανάμεσα στους ρύπους και στην επιφάνεια, απομακρύνοντας ακόμα και τις πιο δύσκολες βρωμιές.

Ο ατμός που παράγεται στον θερμαντήρα έχει πίεση περίπου 2.3 bar (περίπου η πίεση με την οποία ένας φελλός πετάγεται από ένα μπουκάλι σαμπάνιας). Αυτό κάνει τον ατμό να εκτοξεύεται με ταχύτητα περίπου 170 km/h και να δρα απολύτως αποτελεσματικά, απομακρύνοντας τη βρωμιά.

Η θερμοκρασία του ατμού (το νερό θερμαίνεται σε έναν εσωτερικό θερμαντήρα μέχρι να φτάσει στο σημείο βρασμού) είναι περίπου 100°C όταν βγαίνει από την κάνη. Όταν πέφτει στην επιφάνεια, δροσίζει λίγο αλλά παραμένει πολύ πιο ζεστός από την ίδια την επιφάνεια. Η διαφορά θερμοκρασίας διασπά τη βρωμιά και την απομακρύνει.

symbolcleaning_CleaningLadyDustingsymbolcleaning_OldDesignShop

* Ο Δημήτρης Κουμανίδης είναι στέλεχος της εταιρίας symbol cleaning -security.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΒΙΤΣΙ 38, Ηράκλειο,  Αττική, 141 21

ΤΗΛΕΦΩΝΑ: +30 210-2836920/ 6936787104 (105)

www.symbolsecurity.gr

symbolcleaning4@gmail.com

https://www.facebook.com/symbol.services?ref=hl

info@symbolsecurity.gr

- Διαφήμιση -