- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 4 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 4 Λεπτά

Σε κυψέλες δημιουργίας, πολιτισμού και κοινωνικοποίησης, μετατρέπονται  τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης, μετά το τέλος του εκπαιδευτικού ωραρίου.

Οι δημιουργικές δραστηριότητες που θα εκτυλίσσονται στους χώρους των δημοτικών, μετά το σχόλασμα, θα τελούν υπό την ευθύνη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων.

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης παραχώρησε και τυπικά τις σχολικές αίθουσες για τη χρήση τους μετά το τέλος του ωραρίου, που θα δώσει άλλη ζωή στους χώρους, επιτελώντας παράλληλα και ένα σημαντικό κοινωνικό ρόλο.

Ήδη έχει καταρτιστεί σε συνεννόηση με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων ένα πρώτο πρόγραμμα , δωρεάν δραστηριοτήτων:

Στις αίθουσες του 2ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας θα γίνονται μαθήματα τέννις, παραδοσιακών χορών, αυτοάμυνας, εκμάθηση κιθάρας και δημιουργικού εργαστηρίου κάθε Παρασκευή 16:30-19:30 και κάθε Σάββατο 10:00-13:00 για όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 3ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας θα διδάσκονται μαθήματα παραδοσιακών χορών κάθε Δευτέρα 17:30-19:30, παιδική χορωδία κάθε Τετάρτη 16:30-18:30, ενώ κάθε Κυριακή 11:00-12:30 θα χρησιμοποιείται ως τεχνολογικό εργαστήριο.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Βάρκιζας θα πραγματοποιηθούν προγράμματα αυτοάμυνας, ελληνικών λαϊκών χορών, χορών Latin, καλαθοσφαίρισης, κλασικού μπαλέτου, κιθάρας και cardio dance (Zumba), σε μαθητές όλων των τάξεων του Δημοτικού κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή για τις ώρες 16:30-20:30 και κάθε Κυριακή για τις ώρες 17:00-20:00, καθ” όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων και σε δύο διδακτικές αίθουσες του Δημοτικού Σχολείου Διλόφου Βάρης θα γίνοντια: Μαθήματα πληροφορικής, εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, παραδοσιακοί χοροί, θεατρικό – δημιουργικό παιχνίδι, μαθήματα κιθάρας, μαθήματα αυτοάμυνας και μαθήματα γυμναστικής “Yogalates”. Οι δραστηριότητες θα διεξάγονται καθημερινά και καθ΄όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς από 16:00–21:00 και κάθε Σάββατο από 09:00–15:00.

Παράλληλα ήδη ισχύουν απογευματινές δραστηριότητες και για άλλα σχολεία:

Στο Δημοτικό Σχολείο Βουλιαγμένης γίνονται προγράμματα για σκάκι, ένα εργαστήρι μουσικοκινητικής έκφρασης, ένα εργαστήρι κατασκευών, και μια τάξη μοντέρνου χορού κάθε Σάββατο 10:00 – 13:00.

- Διαφήμιση -