- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 5 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 5 Λεπτά

Στη παραλιακή, δίπλα στη θάλασσα η Κρήτη με τις γεύσεις της, έχει τη δική της αύρα.

 

της Εύης Δημοπούλου

 

Η είσοδος στο κατάστημα που θυμίζει μικρό κήπο, τα ξύλινα τραπέζια και οι καρέκλες που παραπέμπουν στην παλιά ελληνική ταβέρνα καθώς και η ρακή που σερβίρεται άφθονη, συνθέτουν την εικόνα του πιο αυθεντικού ρακάδικου της πόλης με άρωμα Κρήτης.
Στην καρδιά του Π. Φαλήρου, «Το Ρακάδικον» (Οι Μαντινάδες), κοσμεί την οδό Ζησιμοπούλου 79 και αποτελεί εδώ και 18 χρόνια πόλο έλξης για τους απανταχού φίλους του καλού φαγητού και της διασκέδασης.

roda1
Αρχικά οι ιδιοκτήτες διαμόρφωσαν το χώρο στα πρότυπα ενός κλασικού μεζεδοπωλείου, το οποίο θα φιλοξενούσε τις συγκεντρώσεις ανάμεσα σε γνωστούς και φίλους. Ωστόσο, τα γευστικά κρητικά εδέσματα, η γνήσια ρακή και το φιλικό περιβάλλον, τα οποία άρχισαν να γίνονται γνωστά και στο ευρύτερο κοινό, το μετέτρεψαν σε σύντομο χρονικό διάστημα σε στέκι των Νοτίων Προαστίων.
Έκτοτε το εξυπηρετικό προσωπικό και οι δημιουργοί του «Ρακάδικον» ανοίγουν τις πόρτες τους σε όσους έχουν ιδιαίτερη αγάπη για τη μεσογειακή κουζίνα, το αρωματικό κρασί και την καλή παρέα. Ο κατάλογος με τα εδέσματα είναι μακρύς για να ικανοποιήσει όλα τα γούστα. Σε καμία περίπτωση όμως από το τραπέζι σας δεν πρέπει να λείπουν το μπεκρί μεζέ, οι σπιτικές κοτομπουκιές, το γαμοπίλαφο, το χαλούμι και φυσικά οι φρέσκιες σαλάτες, οι οποίες υπάρχουν σε ποικιλία για να διαλέξετε.
Την τελευταία μέρα της εβδομάδας, την Κυριακή το μεσημέρι, η ζωντανή ορχήστρα ανεβάζει τη διάθεση με ελληνικούς ρυθμούς και η εκλεκτή ρακή ξεσηκώνει ακόμα και τους πιο ντροπαλούς στην «πίστα». Τον παλμό δίνουν μέχρι αργά το βράδυ οι νεαρής ηλικίας θαμώνες και οι μεγάλες παρέες, οι οποίες επισκέπτονται το «Ρακάδικον» από όλες τις συνοικίες της Αθήνας, μετατρέποντάς το σε σημείο συνάντησης.
Τόσο μακριά από την Κρήτη αλλά τόσο κοντά στο σπίτι σας, το μουσικό μεζεδοπωλείο «Ρακάδικον» στεγάζει τις γαστρονομικές προτάσεις εμπνευσμένες από την Κρήτη και το ξέφρενο γλέντι στο φιλόξενο, σύγχρονο περιβάλλον του, δημιουργώντας την κατάλληλη αφορμή για νυχτερινή διασκέδαση.

roda3
Εκτός από το Π. Φάληρο, το «Ρακάδικον» σερβίρει τα πιάτα του και σε μια δεύτερη καινούρια διεύθυνση στη Λεωφόρο Κων/νου Καραμανλή 4, Α΄ Πλάζ Βούλας/ South Coast.

Έξτρα tip: Η εμπειρία σας στο «Ρακάδικον» θεωρείται ολοκληρωμένη μόνο αν δοκιμάστε τους παραδοσιακούς λαχταριστούς λουκουμάδες.

- Διαφήμιση -