- Διαφήμιση -
Χρόνος Ανάγνωσης: 3 ΛεπτάΧρόνος Ανάγνωσης: 3 Λεπτά

Μια απροσδόκητη συμφωνία μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του Στέφανου Μάνου πυροδότησε η ανάρτηση του τελευταίου, στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Όπως έγραφε χαρακτηριστικά: «έχω ζητήσει την πλήρη διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από το κράτος (με συνέπεια τη διακοπή της εξάρτησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης από την κεντρική διοίκηση) και τη δυνατότητα των δήμων να αντλούν τους πόρους που χρειάζονται από τους δημότες με ανταποδοτικό τέλος».

attica

Σύμφωνα πάντα με τις εκτιμήσεις του κ. Μάνου, με αυτόν τον τρόπο μπορούν να εξοικονομηθούν περίπου 2,6 δις ευρώ, διευκολύνοντας την κακή οικονομική θέση της Ελλάδας αλλά και αποφεύγοντας τη δημιουργία ενός νέου φόρου ανάλογο με τον ΕΝΦΙΑ. Μέσα από το twitter εξέφρασε και ο Υπ. Οικονομικών τη σύμφωνη γνώμη του, δηλώνοντας μάλιστα ότι το ζήτημα θα τεθεί υπό συζήτηση αμέσως μόλις τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους δανειστές.

Ωστόσο η τοποθέτηση του κ. Βαρουφάκη εξέγειρε τη δημόσια αντίδραση του Γιώργου Πιτούλη, του Προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Όπως τονίζει: «Η χρηματοδότηση των Δήμων είναι πολύ σοβαρή υπόθεση γιατί επηρεάζει την καθημερινότητα εκατομμύριων πολιτών. Γι αυτό το λόγο η δημοσιονομική πολιτική δεν μπορεί να εξαγγέλλεται και να ασκείται μέσω twitter.»

attica2

Ο κ. Πιτούλης φανερά αντίθετος με την διακοπή της χρηματοδότησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καλεί τον Έλληνα Υπουργό να ενημερωθεί για την πραγματική κατάσταση που επικρατεί στα ταμεία των Δήμων.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η διακοπή της κρατικής αρωγής προς όλους τους Δήμους της χώρας, θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για την ποιότητα των παροχών και της ζωής των δημοτών.

 

- Διαφήμιση -